Tuesday, October 20, 2009

Se intrezareste posibilitatea amanarii alegerilor prezidentiale

Senatorii au votat cu 69 voturi pentru si 28 impotriva pentru respingerea OUG 95/2009, care modifica legea alegerilor prezidentiale si precizeaza ca un candidat la functia de presedinte al Romaniei sustinut de partide politice sau aliante nu trebuie sa fie neaparat membru de partid. Daca respingerea ordonantei se va confirma printr-un vot similar si in Camera Deputatilor s-ar modifica data alegerilor.
Ordonanta de urgenta 95/2009 stabileste ca ziua alegerilor este duminica si scrutinul are loc "in luna anterioara lunii in care ajunge la termen mandatul de presedinte". Cu cel putin 45 de zile inaintea zilei votarii, Guvernul stabileste data alegerilor prin hotarare. In varianta initiala a legii Guvernul putea stabili data alegerilor pana la implinirea a 5 zile de la data expirarii mandatului presedintelui in functie.

6 comments :

aventoro said...

Greu de crezut ca se vor amana alegerile.

Sa vedem cu ce siretlicuri vor mai veni dragii nostri conducatori.

Marius Mina said...

Daca Basescu continua cu abjectiile nu este imposibil.

http://www.florinmatei.ro/ said...

Hai să le punem la Crăciun, poate, vorba aia, ne aduce Moşu' altul mai bun...

Anonymous said...

Traian scade continuu
Potrivit sondajului BCS, realizat între 15 și 19 octombrie și finanțat de compania americana Marsh Copsey & Associates Inc. din Washington, SUA, pe primul loc în opțiunile bucureștenilor se află Crin Antonescu și Traian Băsescu, la egalitate perfectă, cîte 31,2% din voturi, urmat de Mircea Geoană, cu 14,5%, Sorin Oprescu-13,5%, C.V.Tudor-7,3% și Gigi Becali - 2,2%. În sondajul BCS similar, din iulie, Băsescu avea 46,1%, iar în august 37,6%, în timp ce Antonescu a crescut de la 19,7% în iulie și 22,8% în august pînă la scorul actual. De asemenea, Sorin Oprescu se află, practic, la egalitate cu Mircea Geoană, fără a avea mașinăria pesedistă în spate, ceea ce e un mare plus pentru primarul general. Sondajul BCS, în forma integrală, care cuprinde și date la nivel național, va fi făcut public în cîteva zile.

Anonymous said...

Bre, nene Minea, nu te mai arunca ...cu capul inainte

Alegerile NU pot fi amanate chiar daca - si asa se va intimpla - ordonanta va fi respinsa si de Camera.

Iata de ce:
1. Avem o OUG care in acest moment produce efecte
2. Camera nu poate respinge OUG mai devreme de 27 oct
3. Pina pe 3 noiembrie, Legea de respingere a OUG sta la SGG-ul Camerei pentru un eventual atac constitutional. Presupunem ca PDL nusesizeaza Curtea. Nu are de ce.
4. Legea de respingere a OUG ajunge la Cotroceni si presedintele poate sa o tina in sertar maxim 29 de zile, dupa care, fie o promulga, fie o retrimite spre reexaminare Camerei. Oricum, nu are nici o importanta, pentru ca deja a trecut deja turul I
5. OUG este in vigoare pina la data publicarii in Monitorul oficial a Legii de respingere a OUG.
Deci...
Regret, dar nu prea esti deloc la curent cu regulamentele parlamentare din Romania. Am observat asta citindu-si alte postari. Te-ai mai imbatat cu apa rece de cateva ori, comentand o serie de stiri din Parlament.

PS
Nu te mai imbata cu apa rece privind ultimele sondaje. Sunt facaturi. Eu am cifrele reale. Dracu' nu-i chiar atat de negru, dar nici nu poti pune sampania la ghiata.

Un om informat

Marius Mina said...

Daca le ai tu p'alea reale da-le pe goarna, nu mai tine lumea-n terorisme d'astea