Monday, November 23, 2009

Basescu forteaza disperat spargerea PNL

Iuliu Maniu : "In politica poti face compromisuri daca ele nu sunt compromitatoare"

Doua momente mi-au atras atentia in mod deosebit aseara , imediat dupa exit poll -ul de la ora 21.00. Unul a fost declaratia ambigua si putin exotica facuta de Calin Popescu Tariceanu, conform careia PNL este deschis negocierilor cu orice forta politica. Un semnal sau doar o gafa ? .
Imediat au aparut reactii in massmedia care il acuzau pe Crin Antonescu de blat cu Basescu.
Probabil tot dintre cei care au intoxicat atmosfera cu exit poluri masluite in scopuri precise. Ieri mai multe varfuri liberale, apropiate fostului nucleu de conducere reprezentat de Bogdan Olteanu si Tariceanu au inceput sa-si arate coltii, fortand mana lui Antonescu catre o alianta cu PDL si accesul la guvernare cu orice pret. Am primit semnale de la cativa prieteni din teritoriu care mi-au confirmat ca lideri si primari PNL joaca fals sabotandu-l pe Antonescu in favoarea lui Traian Basescu, "orientand" electoratul PNL sa voteze Basescu. Crin Antonescu a declarat in cadrul emisiunii "Sinteza Zilei" de luni ca are destule date care ii confirma faptul ca in teritoriu ,lideri locali, au tras pentru Basescu.
Se vehiculeaza nume importante tentate de o colaborare cu PDL si liderul suprem al muribundei formatiuni. Este limpede pentru oricine simte vibratiile politicii balcano-dunarene, ca esecul lui Basescu va dizolva si bordelul din Modrogan impingandu-l spre faliment.
Basescu este un profesionist in diversiune si distrugerea partidelor istorice, PNTCD si sfasierea PNL odata cu desprinderea aripii Stolojan-Stoica sunt doar doua exemple vii in memoria colectiva. Total izolat, fara alternative, recurge disperat la singura solutie care i-ar mai putea, asigura un minim necesar de voturi vitale realegerii sale. Scenariul salvator, in imaginatia sa bolnava, este tentativa de spargere a PNL-ului prin racolarea in grup sau la bucata , a tot ce se poate corupe in acest moment .
Crin Antonescu este pus in situatia sa recurga la ajustari masive si masuri urgente pentru a asigura supravietuirea partidului . Astazi in sedinta forurilor de conducere ale PNL se vor rostogoli capete. Jucatorii la doua capete isi vor primi rasplata meritata. Odata pornit tavalugul proiectului Johannis si alianta anti Basescu, pofticiosii din PNL au doua variante de joc, demisia sau demiterea.
Canibalul politic Traian Basescu a declansat noaptea trecuta operatiunea de disclocare a PNL. Totul se intampla dupa ce vedete liberale au preferat sa joace pasiv contribuind aproape deloc .
Basescu forteaza negocieri la nivel local, cu fiecare filiala , cu fiecare dintre cei interesati de oferta otravita. Sunt vizati in special cei care nu l-au vrut pe Crin in fruntea partidului .
"Degeaba urla liderul de la centru ca nu il sustine pe Basescu, daca la nivel local altele sunt prioritatile si interesele" declara unul din pedelistii implicati in diversiune .
Se vehiculeaza nume importante printre care Victor Paul Dobre, Marian Petrache , Dan Motreanu , Gabriel Berca, Valerian Salavastru(finul lui Relu Fenechiu) si altii pe care nu-i voi nominaliza deocamdata. Tocmai acum cand PNL este pe val, in postura de arbitru, care poate decide soarta Romaniei.
Sunt convins ca astazi in sedinta BPN si a Comitetului Politic Executiv apele se vor limpezi , in ciuda spaturilor intense pe care hoardele PDL-iste le fac la temelia Partidului National Liberal. Exista insa riscul ca cei care sapa groapa altuia sa se ingroape definitiv pe ei insisi. Pentru ca "cine ridica sabia, de sabie va pieri".

E timpul sa ne luam ramas bun D-le Basescu, istoria va asteapta dupa colt sa va condamne.

Update: PSD - Comitet Executiv Naţional, Mircea Geoană e sigur de sprijinul total al PSD pentru alianţa cu PNL. -PNL - Comitetul Naţional Executiv, Crin Antonescu speră să obţină majoritatea pentru proiectul Johannis in alianţă cu PSD+PC. Opoziţia din partid incepe sa dea semne de resemnare. -UDMR - Consiliul Permanent, Marko Bela şi Kelemen Hunor îndeplinesc se pare o formalitate.



2 comments :

SimP said...

PNLul trebuie sa scape de cozile de topor care il submineaza. Deci eforturile lui basescu de a sparge PNLul au doar un efect de "curatire" a partidului DACA conducerea PNL ii exclude din partid pe cei care au jucat "la doua capete". Tariceanu daca nu isi revine, ar fi bine sa fie pus pe liber. Crin a avut o campanie foarte "curata" si prin asta a castigat voturile celor care de mult nu se mai prezentau la vot. Ar fi pacat ca din cauza unora ca Tariceanu acesti votanti sa reintre in indiferenta care a permis sa avem un presedinte ales de 15% din numarul total de persoane inscrise pe listele electorale.

sabina said...

Intotdeauna exista si tradatori, din pacate. Dar cred ca a arunca acum anatema tradarii asupra lui Tariceanu este o exagerare. Nu Tariceanu este cel care i s-a opus lui Basescu timp de 3 ani si a scos PDL de la guvernare? Nu el este cel care a refuzat in 2008 o noua alianta cu PDL punandu-le conditii neacceptabile lor? Desigur, toate acestea cu ajutorul membrilor de partid. Partid pe care l-a salvat, defapt, de la destramare. Dupa care partidul l-a trantit. Acum este considerat tradator? Coada de topor? Oare cati dintre cei care il suspecteaza acum pe Tariceanu de tradare considerau, pana nu demult, ca Antonescu este slab, fara consistenta, un visator,etc? Sper sa intram cat mai curand in normalitate. Se pare ca primul pas este foarte aproape. Si daca proiectul Iohannis se va infaptui, cred ca PSD-ul trebuie supravegheat in continuare. Pentru ca nu l-a dorit decat pana pe 6 decembrie.