Monday, November 23, 2009

Crin Antonescu exclude orice colaborare cu Traian Basescu si PDL

In prima conferinta de presa dupa primul tur al alegerilor, Crin Antonescu a spulberat specualtiile toxice care au impregnat deja prin vocea de-formatorilor de opinie la purtator, posibile negocieri intre liderul liberal si Traian Basescu.
"In legatura cu votul din turul doi, doresc sa fac acum aceste precizari. Am spus ca sunt un altfel de om politic. Azi cand aud tot felul de discutii de trocuri, de functii, vreau sa stiti ca este exclusa orice colaborare cu Traian Basescu, este exclusa recomandarea catre alegatoriii mei sa-l voteze pe Traian Basescu. Este de departe pericolul cel mai mare pentru Romania. Un al doilea mandat ar fi dezastruos. Repet astazi, ca este exclusa sustinerea lui Traian Basescu, in turul doi".
"Daca vom conveni asupra uni proiect guvernamental care nu se reduce la persoana lui Klaus Johannis ca premier, atunci vom vedea in ce masura vom putea acorda sprijinul nostru celuilalt candidat. Proiectul Iohannis inseamna un guvern politic, format pe criterii de competenta", a mai adaugat Antonescu.
Antonescu a spus ca-si doreste un altfel de politica in Romania, un guvern format de profesionisti si a mentionat, apasat, ca nu este vorba de nicio negociere pe posturi.
"Exclud orice negociere cu PDL, cata vreme acest partid este condus de Traian Basescu, fie de la Cotroceni, fie din Modrogan".
"Nu am discutat, pana la momentul acestei declaratii nici cu PDL, nici cu PSD, dar nici cu PNL. Am vorbit ca destinatar direct al voturilor exprimate ieri .La 6 decembrie ne vom afla in fata a doua rele".
Mircea Geoană a declarat că doreşte o majoritate cu PNL şi este de acord cu formarea unui Guvern în fruntea căruia să se afle Klaus Iohannis.
Vreau să încheiem în aceste zile cu liberali un acord politic", a conchis Geoană.

5 comments :

Ion de la Chiuiesti said...

Varianta PNL-PSD cu Johannis premier este varianta optima pentru Romania. Sa dea Dumnezeu sa se concretizeze!

Marius Mina said...

Varianta propusa de Antonescu este singura viabila acum, trebuie extirpata tumoarea de la Cotroceni si desfiintata mafia care il alimenteaza.

Filip G said...

Pd-l e pus intr-o postura grea.Sa se lepede de BASESCU pentru a fi aceptat intr-un viitor guvern.
Momentan nu pot renunta la BASESCU,dar in cazul in care pierde alegerile?
Atunci e tarziu zic eu,PNL si PSD alaturi de UDMR il vor izola politic atat pe BASESCU cat si partidul[PD_L]
Iluzia ca votul popular este pentru gevernarea de dreapta a fost spulberat de CRIN.
PD-L partid de dreapta?
Cum ramane cu internationala socialista?

dramoleta said...

Liberalii vor vota pentru Johannis Prim Ministru, si nu pt PSD cum incearca Basescu sa induca in eroare electoratul.
Se face ca a uitat de majoritatea, nu doar parlamentara, stransa in jurul lui Johannis.

Marius Mina said...

Dramoleta- E disperata naparca, mai are 2 saptamani si pleaca in intuneric