Thursday, November 26, 2009

Berlusconi , legaturi cu Cosa Nostra


Silvio Berlusconi, ar putea fi cercetat pentru presupuse legaturi cu Cosa Nostra, riscand sa ii fie pusa sub sechestru averea, scrie presa italiana preluand un articol aparut in Il Giornale, un ziar apartinand familiei Berlusconi.
'Din Sicilia va fi emis un aviz de ancheta preliminara. Apoi, ii va fi pusa sub sechestru intreaga avere . Conform legislatiei italiene este necesara doar existenta unor suspiciuni' privind legaturi cu mafia pentru o astfel de masura, scrie Il Giornale, citat de editia online a Corriere della Sera.
Ziarul familiei Berlusconi, care denunta un 'complot al magistratilor' impotriva premierului, a lansat acest avertisment pe fondul declaratiilor lui Gaspare Spatuzza, un fost apropiat al liderilor mafioti Filippo si Giuseppe Graviano.
Fostul mafiot, condamnat, a decis sa colaboreze cu magistratii, dezvaluind legaturile clanurilor mafiote cu senatorul PdL Marcello Dell'Utri, prieten bun cu Berlusconi si membru in conducerea Pubblitalia, firma care gestioneaza contractele de publicitate ale trustului Mediaset.
Il Giornale avertizeaza ca magistratii ar putea cerceta legaturile lui Marcello Dell'Utri cu Cosa Nostra si implicit posibila 'complicitate' a lui Berlusconi. O astfel de situatie poate conduce, teoretic, la punerea sub sechestru a bunurilor lui Silvio Berlusconi, daca premierul nu poate explica provenienta legala a acestora.
Marcello Dell'Utri a fost condamnat in 2004 pentru 'asociere cu Mafia', dar continua sa fie senator in lipsa unei sentinte definitive.Potrivit clasamentului revistei americane Forbes, Silvio Berlusconi are o avere estimata in 2009 la 6,5 miliarde de dolari .
D-le Basescu, se intampla si la case mai mari....

No comments :