Wednesday, December 23, 2009

Crin Antonescu: "Suntem in fata unui pericol pentru statul de drept"

Crin Antonescu a elogiat astazi in parlament investirea guvernului "caricatura" Boc VI:
“Suntem în faţa unui pericol pentru statul de drept, de libertate, generat nu de om sau de camarila sa, ci de faptul că restul clasei politice pare să nu aibă forţa de a rezista. În calitate de preşedinte al PNL le cer scuze pentru colegii mei liberali care au plecat între timp în partea cealaltă, pentru colegii mei liberali care ieri au votat în comisii pentru unii miniştri pentru care acum o lună au votat împotriva lor, le cer iertare rudelor, familiilor morţilor de la Revoluţie, pentru că la 20 de ani suntem aproape în caricatură şi de Nicolae Ceauşescu, şi de Marea Adunare Naţională, şi de presa slugarnică”.

"Nu voi vorbi despre guvernul dumneavoastră, pentru că obişnuiesc să vorbesc o singură dată despre acelaşi lucru. Am vorbit la moţiunea de cenzură. A vorbi despre acelaşi lucru de două ori înseamna să te repeţi sau să fii inconsecvent"
Antonescu a vorbit despre regimurile autoritare ale lui Oliver Cromwell, Napoleon Bonaparte şi Boris Elţin. După care a spus o poveste despre Emil Boc: un premier într-o ţară din Europa s-a dus într-un târg şi a luat un bici şi a spus: "Să punem biciul pe parlamentari!". "Boc nici nu ţinea biciul cu mâna lui, era pus să spună asta. Nu e de vină nici domnul preşedinte Băsescu, nici domnul fost demis şi desemnat Boc, nu sunt de vină doar domniile lor că o asemenea afirmaţie nu a stârnit nicio emoţie, că a intrat la capitolul glume, făcut cu ochiul. Şi a zis şi domnul prim-ministru o glumă. După cum nu e de vină domnul preşedinte Băsescu, în care fără să avem fără modificări ale Constituţiei, trăim într-o republică prezidenţială. A devenit un punct de reper şi la stânga şi la dreapta, că trebuie urmată voinţa preşedintelui, că poţi să fii arestat de pe stradă dacă vrea preşedintele României, că trebuie să facem modernizarea statului că aşa vrea preşedintele României, că trebuie să guvernăm toţi pentru aşa vrea preşedintele României. Modernizarea statului român e vorbă veche de la Cuza, Carol al II-lea la Ceauşescu. Nici nu se termină, că începe din nou", a continuat Antonescu asigurand ca parlamentarii PNL nu vor vota pentru investirea guvernului dar este convins ca acesata va trece.

Crin Antonescu şi-a continuat tirul asupra tentativei de transformare a Romaniei intr-o dictatura mascata , chaveziana :"Suntem în faţa unui pericol pentru statul de drept, de libertate, generat nu de om sau de camarila sa, ci de faptul că restul clasei politice pare să nu aibă forţa de a rezista. În calitate de preşedinte al PNL le cer scuze pentru colegii mei liberali care au plecat între timp în partea cealaltă, pentru colegii mei liberali care ieri au votat în comisii pentru unii miniştri pentru care acum o lună au votat împotriva lor, le cer iertare rudelor, familiilor morţilor de la Revoluţie, pentru că la 20 de ani suntem aproape în caricatură şi de Nicolae Ceauşescu, şi de Marea Adunare Naţională, şi de presa slugarnică".

18 comments :

Ada Rus said...

Mă tem că aşa şi e. Mă bucur că mai există Crin Antonescu, parcă te poţi agăţa de ideea unei speranţe. Anul care vine se anunţă sufocant. Lumea sărbătoreşte, iar mie nu imi vine. Pentru că ştiu că anul 2010 nu va sta sub semne prea bune. Toate cele bune, Marius!

Marius Mina said...

Ada Rus, cui ii vine sa sarbatoreasca?
Craciun linistit si multa sanatate !

SimP said...

Crin Antonescu este simbolul luptei impotriva securitatii, a fraudei electorale, a imbecilismului celor multi cu drept de vot.
Fie ca acest om sa reziste in lupta.
Craciun fericit, domnule Mina.

Anonymous said...

Dumnezeu nu-l va ierta pe cel care a jurat stramb cu mana pe sfanta Biblie in postul sfantului Craciun ! IPF-ul nu-l poate salva cu cadelnitarea aia din Parlament !
Dumnezeu va lovi intruchiparea Satanei pe pamant la vremea potrivita !

Antonie

Anonymous said...

Bravo domnule Antonescu ma bucur ca mai exista oameni de valoare si care au coloana vertebrala pentru ca se pare ca in tara noastra aceasta a disparut.Sper sa nu va shimbati si de asemenea va doresc Sarbatori Fericite!

Anonymous said...

Habemus presedintum! Antonescu. Crin Antonescu. Ave!
Bine că, în mijlocul dezastrului, după ce se aşterne praful peste ruinele Parlamentului şi atmosfera se limpezeşte peste întinderea ţării, ceva mai rămâne, totuşi, în picioare: un Crin. Crin Antonescu.
Şi mai avem de ce să ne legăm speranţele, în afara Mântuitorului...
Doar este timpul speranţelor renăscute...
Împreună, vom izbândi!
Curaj, prieteni!
Crăciun Fericit!

Marius Mina said...

Toni, Craciun fericit si multa sanatate tie si celor dragi!

Suntem multi si cu siguranta vom reusi impreuna !

dramoleta said...

Si are dreptate! Vin vremuri grele peste noi.

Marius Mina said...

@Dramoleta- sunt convins ca vin vremuri tulburi. Dar si pentru ei, mult mai amplificate ...

Anonymous said...

E GRAV IN CE DIRECTIE MERGEM.
sper sa reziste CRIN si sa se intemple o minune sa scapam de nemernici.Din nefericire lumea, noi nu putem sa decidem nimic in folosul si spre binele nostru.Stam si vedem cum se rotesc la putere toti mafiotii, curvele, bisnitarii si etc
SARBATORI FRMOASE!

Marius Mina said...

@Anonymus, Craciun Fercit!

dramoleta said...

Craciun fericit alaturi de cei dragi!

Codrin Scutaru, Blog de analiza politica si personala said...

Ca de obicei, esti la inaltime. Stiam ca la tine voi gasi discursul lui Crin de azi. Sarbatori fericite, Marius, si respectele mele pentru cei scrii si citesc zilnic. O doza de limpezime in plus...

Codrin Scutaru, Blog de analiza politica si personala said...

Ca de obicei, esti la inaltime. Stiam ca la tine voi gasi discursul lui Crin de azi. Sarbatori fericite, Marius, si respectele mele pentru cei scrii si citesc zilnic. O doza de limpezime in plus...

Marius Mina said...

Dramoleta, Craciun fericit si multa sanatate tie si celor dragi.

Marius Mina said...

@Codrin Scutaru, multumesc de urari si aprecieri.Iti doresc si eu un Craciun fericit si indeplinirea tuturor dorintelor pe termen scurt, mediu si lung.

Anonymous said...

. . . spuse centurista de Crin Antonescu, ce cred ca militeaza pentru legalizarea prostitutiei politice !

Marius Mina said...

Neurolepticus, centurista e coana Udrea si eventual Baseasca, restul sunteti doar scule limbincuriste de unica intrebuintare. Vine foarte curand si vremea decontului, sa va vad atunci pe unde va ascundeti, parazitilor.