Tuesday, December 15, 2009

Tariceanu si Basescu, a love story?

Breaking news sau tentaiva lui Basescu de a rupe PNL: Vasile Blaga anunta ca PDL ar fi dispus sa accepte un premier independent. O capcana bine cosmetizata intinsa PNL, caruia i se va arunca in carca tot dezastrul economic care va cuprinde Romania in urmatoarele luni si ani.

Multi s-au intrebat chiar inainte de turul intai , pentru cine trage Tariceanu si echipa ramasa compact langa el dupa transferul jucatorului Olteanu la BNR. Tot multi , chiar foarte multi , nu stiu ca o astfel de pozitie, mult mai suculenta financiar decat cea de parlamentar sau ministru, nu se obtine doar prin sfori trase la nivelul comisiei "finante-banci" .Fara acordul "Nasului" de la Cotroceni nu misca nimic. Sau, "cine misca, numai misca", motto-ul lui Vasile Blaga la inceput de campanie. Cum si-au castigat Olteanu si Tariceanu mandatele parlamentare am scris la momentul respectiv, unul foarte greu cu toate blaturile aranjate in colegiul 1, celalalt tot la redistribuire, cu emotii mari si nopti albe. L-am simtit de la distanta pe Calin Tariceanu , absent si rezilient in campania prezidentiala, cei care pina in luna martie, trageau sforile la varful PNL, le trageau in de fapt in detrimentul candidatului partidului care le-a dat o sansa gustoasa in viata.
Ba mai mult , aflu ca Bogdan Olteanu se cam plictiseste la BNR si dintr-o lipsa acuta de activitate competitionala, strange informatii si "probe" despre fostii colegi de partid , pe care le livreaza la micul dejun combinatorilor de la DNA via Cotroceni. "Excesiv de ambitios, labil psihic , mediocru si lipsit de loailiate," o imagine completa a unui individ controversat , a carui moralitate nu depaseste nivelul marii. Informatii semi clasificate clarifica explicatiile cu privire la schimbarea de macaz a lui Tariceanu catre vesnicul inamic Traian Basescu. O rasucire in ax la o suta optezeci de grade, o schimbare radicala de atitudine inexplicabila pentru multi dintre noi. De ce?
Pentru ca, DIICOT a finalizat de curand cercetarea penala in dosarul investitiilor pentru retehnologizarea Portilor de Fier 1 si 2, aflat in sertarele DNA. Acest dosar contine nume cu rezonanta incepand cu Dan Ioan Popescu , Calin Popescu Tariceanu si Bogdan Buzoianu. Printre cei invinuiti in acest mai apar si alte personaje din PSD , conectate juridic cu dosarul senatorului ridicat de gestapo-ul lui Basescu din fata casei in urma cu cateva zile, Catalin Voicu.
Astfel se explica intr-un fel , decizia socanta a lui Tariceanu si a grupului sau de sustinatori din PNL , de colaborare cu PDL si Traian Basescu. Conflictele generate de santaj si amenintari, dosare confectionate la ordin pe fapte , mai putin reale si mai mult imaginare, inamici publici care l-au ajutat sa parvina , sa devalizeze in complicitate cu ei Romania, sa fraudeze alegeri prezidentiale , sa devina din nou presedinte , un degenerat lipsit de legitimitate. Stimati pasageri ai Romaniei , legati-va centurile de siguranta, traversam vremuri turbulente .

6 comments :

Ada Rus said...

Prefer sa pastrez centura de siguranta full-time, nu se stie cand apar fenomene intamplatoare care trebuie preintampinate. Si PNL, la fel ca orice alt partid, are uscaturi santajabile, era de asteptat sa mai plece vreo cativa acum inspre PD-L, abia se curata partidul de o parte din mazga. Deocamdata, Crin Antonescu ramane omul politic al momentului. Tulburente vor mai fi in politica romaneasca era si e de asteptat. Important e sa le luam pe toate, cu ratiune si stapanire de sine, atata cata se poate. Toate cele bune!

Marius Mina said...

Ada Rus, in situatii de criza sau in momente nu foarte prielnice , tradatorii si leprele ies la drumul mare atacand frontal. Ii stim si ei se stiu. Evident, trebuie trimisi la plimbare , bordelul din Modrogan e deschis nonstop pentru marfa de contrabanda.

Matilda said...

Se prefigurează crearea unui partid-stat monstruos. Ce se întîmpla în timpul guvernării Năstase era o glumă. Ăştia acaparează tot, inclusiv leprele, precum bine zici!

dramoleta said...

Va dati seama ce guvern minunat vom avea! Fara program, sustinut de dezertori si tradatori.
Nu conteaza ca e dreapta, ca e stanga, centru sau extreme. Sa fie ce-o fi, populatia sa se duca dracului.
Important e sa stea ei acolo, cocotati la putere, sa ia banu' pentru ei, amantele,amantii si odraslele lor.
"Interesul national" le cere sa ne extermine.

nicole said...

Olteanu il va trada si pe Tariceanu, care il va vinde cu prima ocazie pe base. Lantul tradatorilor!

Marius Mina said...

Eu mi-am dat seama de mult, pacat ca jumatate cu minus din romani nu a reactionat cerebral