Tuesday, May 18, 2010

Proteste si turbulente gastrointestinale

Traian Basescu(7 oct.2008): "Nu vreau să fac astăzi o declaraţie polemică, dar am convingerea că învăţământul este o prioritate pentru România, pentru că toate partidele au semnat pactul pentru educaţie. Dacă în ultimii ani, bugetul pentru educaţie a crescut de la 3,8% la 5% din PIB şi de la 5% la 6% PIB, ceea ce a permis la o creştere a investiţiilor în infrastructura educaţională, dar în acelaşi timp, nu putem face reformă cu profesori plătiţi prost. Îmi este greu de imaginat că un absolvent de Facultate de Limba Engleză va accepta să predea pentru 700 de lei salariu net. De aceea am votat legea şi cred că Tăriceanu dă dovadă de lipsă de onestitate când ne spune despre dezastrul din economie".

Tăriceanu(10 oct.2008): Nu sunt bani de majorări salariale, iar românii trebuie să înţeleagă că pot consuma atât cât produc.

Emil Boc(14 dec. 2009): Avem banii pentru pensii si salarii chiar si fara transa a treia de la FMI -
Traian Basescu(9 mai 2010): Prin reducerea salariilor si pensiilor prevenim grecizarea Romaniei. Pana la sfarsitul anului raman angajati la stat cei mai buni.

Pe vremea cand guvernul Tariceanu avea serioase rezerve vis a vis de cererile dascalilor privind marirea salariilor cu 18% , reperezentanti ai breselei intrau in greva foamei.
Ana Comanescu , sora ambasadorului Lazar Comanescu. la unison cu alte personaje cu un trecut consistent in sfera colaborationismului, era una dintre vocile active care imbratisaze aceasta forma extrema de protest alaturi de alte scule ale sistemului . Astazi cand profesorii sunt trimisi in somaj si salariile le sunt ciopartite pina sub limita minimei subzistente, nu se mai sacrifica nimeni, nici macar Marius Nistor care ameninta atunci cu demisia in bloc : "Daca tara nu are nevoie de dascali, sa-si faca scoala domnul Tariceanu cu cine crede de cuviinta".
Astazi tacerea a inlocuit ambitiile , si mi-e greu sa cred ca marele miting anuntat maine va misca vreun fir de par din freza guvernului Boc. Cum se vor strange, asa se vor imprastia, lasand in urma tone de deseuri .Puterea alimenteaza ideea unor miscari turbulente instrumentate de opozitie , amintind de mineriade . In cel mai rau caz, turbulentii de care se teme Sever Cotoi Voinescu vor recurge la metodele folosite in 13-15 iunie '90, cand isi dadeau singuri foc si aruncau vina pe noi, "legionarii" platiti de Ratiu , Coposu si Campeanu. Basescu era atunci parte din celula de criza si are o bogata experienta in materie de diversiune. Din acest motiv cred ca protestele sindicale anuntate pentru miercuri nu vor face decat obiectul unor noi manipulari pe care garda pretoriana portocalie le va specula in folos propriu. Cand promotorii sunt Bogdan Hossu si colegul Dumitru Costin nu ma astept la ceva spectaculos, ba dimpotriva, la o banala felasca. Sunt sigur ca serviciile au situatia si doasarele sub control permanent , nu degeaba fac parte din categoria privilegiatilor crizei. Adevaratele proteste de strada vor rascoli maruntaiele puterii abia cand efectul masurilor impuse vor aparea in facturile fiecarui roman.
Apropos, stiati ca statul roman cheltuie anual aproximativ 4 miliarde de euro pentru plata bugetarilor din serviciile publice "speciale", de siguranta publica si aparare, care nu apar in statisticile oficiale, adica 38% din cheltuielile totale de personal cu angajatii din sectorul public . 4 miliarde de euro pentru fondul de salarii ale celor 7 servicii secrete care in loc sa protejeze siguranta nationala , vegheaza la propasirea financiara si politica a clanului Basescu -Udrea. Singura performanta in cei sase ani de debandada basesciana s-a inregistrat in dezvoltarea supradimensionala a structurilor serviciilor secrete, depasim cu mult media europeana pe cap de locuitor . Grija lui Traian Basescu gonflarea a serviciilor secrete a facut posibila realegerea sa in noaptea de 6 spre 7 decembrie 2009 . Nu degeaba bugetul STS a fost majorat substantial fata de anul precedent. O alta comparatie intre SRI si FBI-ul american, ai nostrii ca brazii , 12 000 de agenti la 22 de milioane de romani in timp ce FBI se poate mandri cu doar 11500 de agenti federali la numai 300 de milioane de americani. 4 miliarde de euro pe an pentru interceptarea a sute de mii de romani si filajul informativ al aliatilor si adversarilor politici ai agentului de la Anvers si in mod preferential, protectia portofelului Vuiton al Elenei Udrea. Inclin sa cred ca cei mentionati nu vor intra in noile masuri draconice prevazute in scrisoarea de intentie, catre FMI, care poarta semnatura si stampila guvernului Romaniei si a Guvernatorului Mugur Isarescu, complice de facto la destrabalarea pe bani publici si falimentarea Romaniei. Isarescu a jucat mereu stramb , avand grija ca imaginea sa de integru finantist sa fie bine promovata . Chiar si atunci cand pe mana cu alt "specialist" al securitatii omuniste, Teodor Stolojan, a confiscat fara sa transpire , valuta romanilor adunata cu greu prin bancile statului criptocomunist. Cum a rezistat in functie ? Raspunsul il gasim in totalitatea imprumuturilor externe pe care Romania le-a contractat in timpul domniei lui Isarescu care , asemenea lui Basescu, se declara "impotriva" imprumuturilor externe. Promisiunea ferma ca banii imprumutati pentru relansarea economica nu vor fi sub nicio forma folositi pentru plata salariilor si pensiilor, basca gaurile de miliarde constatate recent de camatarii FMI in buget , demonstreaza complicitatea institutiilor financiare interne si internationale la exfolierea financiara a Romaniei .
Revenind la servicii, tot 25% reducere? Dar disponibilizari din sistem?

PS:

Guvernul Boc are o armată de 300 de secretari de stat, fiecare cu şofer, secretară şi consilieri fara numar.

13 comments :

Matilda said...

După cît se fură, şi se va mai fura, rezultă că suntem foarte bogaţi ! Săraca ţară furată...

Marius Mina said...

Acum fura ce au imprumutat...

Anonymous said...

Nu fură. Au furat. Acum fug!

nicole said...

Mi-e teama ca ai dreptate, Marius. Sunt multi prea comozi, fricosi sau pur si simplu prosti.
Speram ca maine va fi scanteia ca in '89 dar am vazut prea multe carpe in jurul meu in ultimele 4-5 ore. Si prea putini oameni.
Maine voi merge cu bloggerii la demonstratie . Colegii mei sunt (in majoritate) prea "comozi" si asteapta sa le apere altii drepturile. Sper sa ma contrazica maine si sa vina la protest. Altfel imi va fi scarba sa vad zilnic oameni a caror coloana vertebrala ia "forma vasului"...

Marius Mina said...

Nicole, nu va fi nicio scanteie maine.Cum am scris, va fi o fleasca !

Marius said...

Protestele acestea sunt clar programate de catre PSD pentru a incerca sa dea jos Guvernul.

Moshu said...

Ati auzit cum vin sindicalistii din Cluj ?
Cu trenul au plecat.
Se opresc la Sinaia, unde ...inopteaza, iar miine dimineata iau trenul spre Bucuresti.
Zic numai : CIUDAT .

Itzic Baseanu said...

VARE, VARE, LEGIONES REDDE!...

Starea NATIUNII said...

vi se pare normal ca la 20 de ani de la Revolutie, finul presedintelui Basescu, Ghe. Falca primarul Aradului sa interzica organizarea oricarui miting in municipiu?
Va dau link-ul cu pozele din sedinta unde astazi s-a incercat stoparea acestei hotarari dictatoriale.
Eu personal doream ca maine sa particip ca si simplu cetatean la aceasta manifestatie iar acest domn imi interzice acest drept democratic. Ma forteaza sa fac o ilegalitate, trebuie sa-mi strig in fata primariei doleantele, asta voi face, sper ca vor fi si altii alaturi de mine:
http://www.aradon.ro/stiri/arad/articol/cu-masurile-anti-criza-pe-tapet/cn/news-20100518-06435279

Marius Mina said...

Starea Natiunii, un penal ca si nasu'.Mai au putin, lasa-i sa se bucure de ultimile picaturi

Marius Mina said...

Moshu' , ciudat ce? Am spus ca e o caterinka pe spinarea amaratilor, atat, greul abia incepe si pentru unii dar si pentru ceilalti.

Roxana Iordache said...

Excelent! Ţi-aduci aminte mitingurile noastre? Dacă ai fi în ţară ce-ai face?

Marius Mina said...

Rox, prima dragoste nu se uita niciodata. Ce-as face? Nu cred ca ar vrea Basescu sa stie ce si cum i-as face ;-))

Sa mai asteptam putin , inca n-au sosit facturile in cutia postala.