Sunday, June 6, 2010

UDMR are de ales intre complicitate la genocid si opozitia la permanenta

O zi pina la motiunea de cenzura .Un test al virilitatii politice a fiecarui parlamentar, indiferent de apartenenta politica. Cei care vor vota impotriva motiunii sau se vor abtine, sunt condamnati de facto la pensionare prematura .
Reducerile de personal impuse de administratia Basescu si FMI , bugetarilor, ii vor afecta direct si foarte personal pe cei care printr-o metoda sau alta , accepta complicitatea la crima cu premeditare a regimului Basescu. Pentru ca , admitand probabilitatea de 50% ca motiunea sa cada la vot, nu peste mult timp , atat guvernul remaniat cat si surogatul politic Traian Basescu , se vor confrunta, mai curand decat se asteapta, cu o situatie fara precedent in istoria Romaniei.
Masurile de austeritate coroborate cu imbecilitatea factorilor decizionali si incapacitatea mafiocratilor de a trage frana de mana masinariei de partid si talharie nationala , va arunca tara in haos generalizat.
De-abia atunci , tensiunile sociale vor iesi de sub controlul si forta de manipulare a aparatului represiv basescian si numai Dumnezeu le va potoli furia si dorinta de dreptate . Cand facturile cu multe zerouri vor intra in "legalitate" si buzunarul romanului nu va mai putea asigura subzistenta , poporul disperat isi va lua singur inapoi dreptul la viata. Degeaba servicii secrete si forte de ordine, degeaba strategii machiavelice de supravietuire prin diversiuni rasuflate. In momentul in care foamea, frigul si moartea vor navali in vietile fiecarui roman , indiferent de etnie , capetele puterii intra in procesul de rostogolire. Abia atunci , cei care nu inteleg ca ceasul al 13 lea a sosit , vor fi culpabilizati alaturi de autorii principali si vor plati, cu dobanda aferenta, pretul tradarii. Cu numai cateva zeci de ore inaintea depunerii motiunii de cenzura , intra in sarcina Opozitiei sa ceara unitar UDMR -ului , sprijinul pentru stoparea masacrului prin votul lor in favoarea demiterii guvernului Udrea/Basescu/Boc. In caz contrar, se impune o declaratie politica radicala, prin care atat PNL cat si PSD sa-si afirme indisponibilitatea de a mai guverna vreodata alaturi de UDMR .
Opozitia are obligatia morala de a face presiuni in zonele predominant maghiare pentru a impulsiona electoratul UDMR sa intensifice presiunile asupra alesilor proprii . Pentru ca atat romanii cat si celelalte minoritati nationale , sunt egali in fata dezastrului institutionalizat provocat de actuala putere .
Daca UDMR va judeca rational, asa cum au demonstrat-o de multe ori in istoria recenta, sansele blocarii falimentului general se multiplica decisiv. Oricum am aseza-o in cadru, autonomia pe stomacul gol nu performeaza nici impinsa.
Sa nu ignoram totusi radacina toxica adanc infipta in gradina Cotrocenilor. Traian Basescu intruchipeaza imaginea absolutista a unui intreg imperiu al raului. Un individ care prin activitatea sa trecuta si prezenta a demonstrat ca este capabil sa imparta cu nonsalanta , hapuri cu cianura , tuturor celor care au avut candva , proasta inspiratie sa-i acorde vreun gram de incredere.
Disperarea cu care Nosferatul de la Cotroceni se agata adiacent de supravietuirea guvernului sau, are ca motiv principal salvarea proprie. Pentru ca in eventualitatea unui succes al Opozitiei, Basescu este perfect constient ca urmatorul pas va fi SUSPENDAREA sa .
Cifrele s-au modificat dramatic si oricat de performant ar fi STS-ul si celelalte servicii ajutatoare , cacealmaua electorala din 6 decembrie 2009 nu se mai poate repeta cand codul portocaliu al Sigurantei Nationale a devenit rosu.

14 comments :

Anonymous said...

Desteapta-te Romane,Trezeste-te Maghiare!!!

nicole said...

Sa fie cum spui tu, Marius.
Si totusi sunt uimita de atata indiferenta si lipsa de reactie din partea populatiei.
Sper sa reusim sa scapam cat mai curand de basescu si gasca lui . Altfel...

Marius Mina said...

Nicole, daca populatia este greu de inteles, Opozitia este imposibil

Syda said...

Borbely Laszlo: Parlamentarii UDMR nu intenţionează să voteze moţiunea de cenzură

La cat i-a pupat asta mana lui udrea,este normal sa spuna asa,daca este controlat ce a facut la anl si la mediu, o sa vedem ca nu este nicio diferenta intre ai nostri si ai lor

Anonymous said...

Daca UDMR-ul merge incontinuare pe mana lui Boc,nu mai intra in Parlament

Marius Mina said...

Anonymus, ai vrut sa spui "pe mana lui Basescu"?
Ar mai avea o sansa daca pun de o alianta cu PDL. Impreuna cu ei si UNPR ar putea trece pragul electoral.

Anonymous said...

UDMRul e un partid oportunist. Ca si partidul canaliei securiste. Cand sunt vizati sunt in stare sa vanda si pe mama lor. Mama lor...

Anonymous said...

Votarea motiunii ar fi cea mai mare greseala. Istoria s-ar repeta. Basescu va veni cu dume gen. am vrut sa scot tara din criza dar nu m-au lasat, in perioada de criza avem nevoie de stabilitate politica etc.
Trebuie lasat sa mearga pana la capat. Pana la capatul sacului. Sistemul nu se mai poate opri din furat chiar daca ar vrea Basescu, pentru ca furatul, coruptia si nepotismul sunt de esenta guvernarii basesciene( ..as putea spune ca asa a fost in ultimii 20 de ani). Basescu va fi invins de propriile arme. Risipa banului public, salariile si pensiile nesimtite, pretul gentilor doamnei Udrea vor iesi la iveala. Prarea mea este ca trebuie lasati sa isi faca treaba. Pana la capat. Dupa ce criza va trece nu va ramane decat dezastruasa guvernare si minciunile lui Basescu. Oamenii il vor taxa.
Motiunea nu va fi admisa. Guvernul nu va cadea acum si nici in viitorul apropiat. Opozitia stie ca nu poate scoate tara din criza, asa ca il vor lasa pe Basescu sa o scoata...

Anonymous said...

Marius, mai deunăzi ziceam:
"Deşteaptă-te, maghiare!
Pleacă de la guvernare,
Să-l demitem împreună,
Pentru viaţa noastră bună!
Ighen?!
Sau igen, nu sunt sigur..."
Nu eram singurul, Matilda era de aceeaşi părere.
Şi tu ziceai:
"Matilda, dacă aşteptăm după unguri..."
Nu că I we said so...
Dar e bine când e bine!
Care va să vină!
Hai suspendare!
Hai debarcare!
LFB! Now!

adi said...

As dori sa aflu despre LUXTEN.
un prieten a vrut sa inchirieze o macara - ca sa vopseasca o mica hala.
cei de la luxten i-au spus 250E.
prietenul a spus ca e cam mult 250E/zi... 200E nu merge?
cei de la luxten i-au raspuns: Micutule, 250E pe ora!
prietenul meu a inmarmurit.
Cat costa ornamentarea bucurestiului pentru sarbatorile de iarna?
cat se cheltuieste pe luna pentru schimbarea becurilor in Bucuresti?

daca e posibil sa postati acest subiect... v-as multumi!

Brad said...

Marius, am o intrebare de fraier .... cand udmr-ul a jucat cinstit ?! ... oare daca -l parasesc pe base nu-si pierd si dreptul obtinut ref la lb maghiara ?!
basel este disperat ....promite orice ...

Marius Mina said...

Brad- Nu ma astept sa joace cinstit pentru ca nu au astfel de calitati, sper totusi sa aiba simturile indeajuns de ascutite si sa reactioneze in consecinta votand pentru caderea bocilor.

Anonymous said...

Frunda sa ne faca o surpriza placuta?

Brad said...

Nem. limba maghiara este mai importanta ...
Dar .... mai este o speranta ca unii de la UNPR sa tradeze...ei, aici parca-parca s-ar intrevedea niste sanse reale ...
Ma rog, situatia actuala este atat de complicata, serpariile atat de ascunse ....nu se stie daca nu cumva basel umbla pe la psd sau PNL ...
Despre asta chiar nu am auzit, dar nu este total improbabil ...