Thursday, August 5, 2010

Traian Băsescu: “Opoziţia are obligaţia să fie împotriva Guvernului, nu împotriva ţării”


Opoziţia are obligaţia să fie împotriva Guvernului, dar trebuie să aibă însă grijă să nu fie împotriva ţării,a declarat cu tupeu preşedinteleTraian Băsescu, pentru Agerpres.

Prin activitatea sa competitionala, de la inceputurile carierei sale politice si pina in prezent, Basescu a demonstrat , incepand cu Flota Romaniei si pina la deturnarile masive de fonduri ale blondei de la dezvoltare, ca este cel mai performant produs in materie de talharie din banul public. Din 1991 si pina astazi, clanul de reformati DIE pe care il reprezinta, inca, a infectat iremediabil viata politica si economica cu grave reprecursiuni asupra intregii societati romanesti. S-a reusit amanetarea tarii pe zeci de ani la institutii financiare externe, care si-au demonstrat abilitatile peste tot, pe unde si-au bagat coada, in complicitate directa cu guvernele statelor falimentare astazi. Fara acordul acestora, planurile machiavelice de subjugare economica , nu s-ar fi putut implementa.Miliardele de euro nu ar fi disparut fara urma si acte justificative .Consolidarea unui sistem mafiot clientelar care sub directa coordonare a celui care iese astazi la rampa, jongland pe contraatac, au provocat dezastrul economic. Fie ca ne place sau nu, trebuie sa recunoastem cu litere mari ca ROMANIA ESTE IN FALIMENT .

Era de asteptat , dupa cum ne-a obisnuit deja in ultima peroiada, in urma unor diversiuni mediatice , dupa binecunoscutele deja , controale medicale, Basescu iese la rampa cu fumigene de imagine. Atacuri succesive pe adresa opozitiei sau a tot ceea ce este impotriva "masurilor de austeritate" , sau mai grav, impotriva imposturii si furaciunilor Elenei Udrea .
Dupa prabusirea in sondaje, singurul caracter tare (in spatele scticlei) a fost fortat sa iasa la bataie.Basescu este un performer de succes in situatii de criza, a reusit de multe ori sa intoarca situatia in favoarea sa , profitand de naivitatea si prostia multora . De aceasta data insa, cartile din maneca trisorului s-au uzat , realitatea pe care romanii o traiesc terorizati de grija zilei de maine, lucreaza impotriva regimului infractional aflat la putere.

"Problema este, la mintea unor lideri foarte odihniţi, că cea mai bună soluţie, în momentul de faţă, ar fi un haos politic în care să începem să negociem guverne, alianţe, să ţipăm pe la televiziuni. Ţara are nevoie de consecvenţă în deciziile de austeritate şi spun acest lucru chiar dacă nu este de natură să fie favorabil celui care spune lucrurile", baiguie Basescu sufocat de criza propriei sale capacitati autodestructive. Cu acelasi accent bulevardist , aceeasi expresie corcita a infractorului prins , care refuza sa-si ia fapta .
Haosul politic si economic este rezultatul consecventei si a masurilor austere dictate de insusi decidentului de la Cotroceni, ne-au adus in punctul mort din care numai o minune dumnezeiasca ne mai poate scapa. Desigur, intr-o situatie fara iesire , trebuie inventat dusmanul de clasa, inamicul public nr.1, vechea formula stalinista pe care Traian Basescu o are adanc infipta in gene, . In opinia diversionistului sef, Opozitia este principalul vinovat de starea avansata de putrefactie economica in care se afla tara. Vom asista probabil la cateva noi arestari cu notorietate, plombe artizanale care ar mai putea reface cateva franturi din imaginea zdrentuita tartorului si metresei sale rebranduite.Filfizoni la pachet ,dornici de PR gratis se mai gasesc .E plina piata de...D -uri in direct. In peste douazeci de ani de tranzitie , numai toxine ne-a fost harazit sa consumam. Cel mai agresiv fenomen de parazitare sistematica a statului roman, o reprezinta, de departe, formula de taiere a frunzelor altora, pentru maidanezii autohtoni.

Basescu a atenţionat, chiar dacă acum este acuzat, încă din campania electorală din 2008, că anumite măsuri sociale nu sunt sustenabile. "Vă aduceţi aminte când am spus în 2008: 'Atenţie, nu este sustenabilă mărirea pensiilor".Pentru ca nu apartinea initiativei oranjgutanilor si crea un surplus de imagine pentru PNL.

"Vă aduceţi aminte când am trimis legi cu salariile - cea legată de salariile diplomaţilor - înapoi în Parlament, că nu exista acoperire? În campanie am spus că statul trebuie modernizat şi aparatul de stat diminuat. În campanie spuneam că fondul de pensii este în colaps", ne resusciteaza domnia sa memoria colectiva ...
Ne aducem aminte cand Basescu si Boc , urlau pe sticla sustinand marirea cu 50% a salariilor profesorilor , ca imediat dupa ce si-a vazut sacii in caruta prezidentiala sa iasa tot pe sticla anuntand reforme , taieri de salarii si pensii, concedieri masive, falimente in lant, totul in baza centurii de siguranta pusa la dispozitie de specialistii FMI.

Cat despre criza si programele de relansare economica a guvernului Basescu -Udrea , nu ne ramane decat sa luam toate imprumuturile externe contractate de guvernul bocilor (1,2,3 si 4) si sa calculam cate s-au dus in buzunarul clinetelei de partid, cate in buzunarele firmelor lui Dorin Cocos & CO , cate in conturi cu parola si cate in posetele Vuitton ale Elenei Udrea . Era cat pe ce sa uit sa-l pomenesc si pe marele si integrul nostru guvernator, Mugur Isarescu , fara acordul caruia nu s-ar fi putut pune in scena acest scenariu apocaliptic. Dar si pe Victor Ponta care lovit de intelepciune politica s-a pronuntat amnezic impotriva oricarei forme de colaborare cu FMI. Chiar daca impingandu-l pe Geoana la guvernare, ginerele si socrul au aplaudat discret semnarea acordului de imprumut, care avea sa-i schimbe radical soarta , dupa alegerile din iarna trecuta.

7 comments :

nicole said...

Tot ceea ce spui este foarte corect. Insa nu inteleg ce ar mai trebui sa distruga basescu, pe cine sa mai insulte (asta in caz ca ar fi ratat pe careva... ) ca sa reactioneze romanii sa-i trimita pe basisti la loc dotat cu gratii.

Anonymous said...

Evident! Doar guvernul are dreptul să fie împotriva ţării!
Doar de asta a fost ales!
What a fuck!

Marius Mina said...

Toni, ales sau re-ales? ;-))
Ce ti-e si cu tehnologia asta setesista...

Anonymous said...

Ce blog de cacat
Ca stapanul.

De-aia e plin de comentarii. 3 la snop :)

Marius Mina said...

Anonymilor, ustura rau? Trageti aer adanc in piept si aplecati-va la 90 de grade sa va treaca atacurile de panica...

blaga said...

daca toate comentariile tale vor fi la fel de curajoase,promit,ca vom sustine aceasta abordare cu probe suplimentare si date interne in exclusivitate...!! in sfarsit,devii serios si incomod ptr toti latraii pdl ! bravo si corect !!!!!

Gabriel said...

Chiar ma intrebam cand voi mai citi ceva pertinent pe blogul tau. Ma bucur ca ai renuntat sa te mai iei de Codrin Stefanescu sau Vadim Tudor (fie vorba intre noi, erau atatea prostii scrise acolo…) si ai inceput sa postezi subiecte care ii deranjeaza taaaaaare rau pe astia din PDL. Astept si alte postari mai curajoase despre razboiul gastilor din PDL. Sunt convins ca nu duci lipsa de informatii.