Tuesday, September 14, 2010

Cătălin Harnagea, fostul şef SIE: ”Vîntu căuta oameni în zona interlopă pentru a-i folosi în asasinate”

Ramane de vazut si inca neclar cine este avantajat in reincalzirea acestei ciorbe mediatice. Parerea mea pur personala este ca deocamdata, arestarea lui Vantu, ridica mingea la fileu gruparii Udrea din PDL si celor interesati de preluarea la pretul zilei a trustului Realitatea pentru a-l transforma in portavocea clanului mafiocratic Basescu- Udrea.

Sorin Ovidiu Vîntu avea o listă cu persoane care trebuiau eliminate, susţine fostul şef al SIE, Cătălin Harnagea, într-un interviu exclusiv pentru Evenimentul Zilei. Fostul şef al SIE a declarat că el personal a fost una dintre ţintele vizate de omul de afaceri.
Lista lui Vantu exista numai ca prin grija domnilor Fulga si Predoiu a fost tinuta la adapost de ochiul public din motive de "confidentialitate" si "siguranta nationala".
Procurorii Parchetului General au decis în 2003 neînceperea urmăririi penale în dosarul care îl viza pe Sorin Ovidiu Vîntu, deschis în urma plângerii depuse de fostul şef al SIE Cătălin Harnagea, care îl acuza că ar fi plătit oameni din lumea interlopă pentru a-l asasina.
"În 2000, am primit un raport care spunea că Sorin Ovidiu Vîntu căuta oameni în zona interlopă pentru a-i folosi în asasinate. Raportul mi-a fost înaintat fiindcă, după spusele acelui ofiţer eram o posibilă ţintă. Am cerut unităţii care se ocupă de protecţia informativă şi operativă a SIE să cerceteze această informaţie. Întregul document, inclusiv concluzia cercetării până la data când am părăsit Serviciul, au fost predate unităţii de profil", declara fostul sef al SIE.
Ştiind de documentul din 2000 cu privire la aceeaşi speţă, le-am spus anchetatorilor să ceară SIE acel înscris, pe care îl lăsasem la unitatea de protecţie. Dar, surpriză! Cei de la Direcţia Judiciară a IGP mi-au zis că SIE declară că nu e în posesia niciunui asemenea document.
L-am sunat pe directorul de atunci al Serviciului, Gheorghe Fulga, şi i-am propus să ne vedem în prezenţa fostului şef al unităţii de protecţie şi al noului şef, pentru a afla ce s-a întâmplat cu un act cu caracter secret care dispăruse din SIE. Întâlnirea a avut loc între noi patru, fostul şef al Direcţiei dând amănunte exacte despre locul unde lăsase documentul ca repurta şi semnătura mea. Ceilalţi doi, Gheorghe Fulga şi noul şef al Protecţiei, au dat din umeri şi au spus că ei nu-l mai găsesc.
Adică, un document dispăruse din arhiva SIE, un document care vorbea despre intenţia lui SOV de a angaja interlopi pentru a-l lovi chiar pe directorul Serviciului?
Da, dar lucrurile nu s-au oprit aici, fiindcă, după ce IGP a cerut SRI să analizeze şi să identifice suspecţii de pe caseta audio, răspunsul acestora a întârziat luni bune, timp în care ancheta s-a oprit. Nici după ce dosarul a ajuns la procuratură, identificarea tot nu fusese trimisă de la SRI. Iar, pe vremea aceea, SRI-ul era condus de Radu Timofte, prieten cu Vîntu, iar consilierul personal al directorului SRI ajunsese Victor Velişcu, pe care-l găsiţi în toate dosarele Gelsor, FNI, FNA.
Dacă mă întrebaţi ce s-a întâmplat cu acel dosar, răspunsul este: nu ştiu. Nici după 10 ani, de când am făcut prima sesizare la IGP, nu am primit vreun răspuns. De la nimeni, nici de la poliţie şi nici de la Parchet. Şi, în mod legal, autorităţile statului sunt obligate să dea un răspuns unui cetăţean care face o sesizare bazată pe probe." (Evenimentul Zilei)

Catalin Harnagea efectueaza o vizita in SUA unde are programate cateva intalniri importante cu oficiali din cadrul serviciilor inteligente de peste ocean.

9 comments :

Roxana I. said...

Şi de ce n-a spus până acum?

Marius Mina said...

Rox, raspunsul sa-l dea el

Itzicbaseanu said...

Cata "inteligenta" contintine intrebarea ..."de ce nu... pana acu'?...".Dar parca mai "inteligent" raspunsul domnului (sanchi!) Mina "...sa-l dea el..."!...
Incerc o mica subliniere, nici despre "raspuns", nici sa comenteze pe marginea "intamplarii", n-avea cum sa se pronunte domnul Harnagea, era un "dosar in lucru"(deci avea caracter secret), dumnealui nu mai era in functie si culmea, "retelele" de tip Voicu inca functionau!... De ce a vorbit abia acum?...Pai abia acum, dupa parerea mea modesta, institutiile au putut reafce acel dosar spre surprinderea "ocultei" din institutii!...

Marius Mina said...

Baseanule, parerea ta modesta e plina de carente. Sau jocul de-a mafia il face cine poate, cand poate, ii legam pe ai lor ca ai nostrii se leaga singurei in cca 6 luni

Anonymous said...

Poate ca C.Harnagea a fost strins cu usa de T.Basescu sa reincalzeasca minciuna asta sleita. Oricum, ii era dator lui T.Basescu in musamalizarea unei nazdravanii cu arme a unei firmei acoperite a SIE prin 1998. Si amicul sau Dorin Marian e vulnerabil la colaborarea cu Omar Hayssam din Sudan, nu-i asa ? Americanii pe care-i viziteaza C.Harnagea acum, n-or sti ca ar fi vorba de arme de contrabanda ?

Itzicbaseanu said...

Da domnule,ce surprize pe bloguri, ai dracu' "Americanii nu stiu" cate stiu toti Anonimii din Romania!...

Itzicbaseanu said...

Stati linistit domnule Mina, pana la urma ii leaga Dumnezeu pe toti!...Se vede ca n-ati invatat mare lucru din "viata", marirea si disparitia "dictatorilor" (aia care-au fost sau inca sunt).Si nu va faceti griji, vorba unei sintagme parafrazata "dormi linistit Justitia lucreaza pentru tine!"... Deja se-aude o adiere de "Vant"!...Ori cum era cantecul acela frumos din tinerete : "Vanare de vant"?

sandman said...

Eram convins ca Harnagea e strins cu usa. Si nici nu-l prea da inteligenta afara din casa. Constantinescu a avut mina proasta la oameni. Multi penetisti sint acum...pedelisti sau apropiati: R. Opris, R. Vasile, D. Ionescu...

Anonymous said...

As spune ca e o mare vrajeala toata faza, dl. Catalin Harnagea este inca in viata.. daca chestia ar fi fost pe bune, sincer nu pot sa cred ca in 10 ani nimeni din lumea interlopa - fiind angajat de catre dl. Sorin Ovidiu Vantu nu ar fi reusit sa ajunga la el.