Saturday, February 5, 2011

Unitatea Opozitiei, disperarea lui Basescu


Disperarea a cuprins sandramaua portocalie, turbulentele mentale si verbale au lovit in plin corabia isteriei nationale, de la Pelscoi pina la Palatul Cotroceni. Alianta parafata astazi intre liberali/conservatori si social democrati complica mult sansele de supravietuire politca a majoritatii imorale , butonata de maestrul iluzionist de la Cotroceni. S-a terminat smecheria, olimpiada de alba/neagra se apropie de final. Un final urat si plin de surprize.
Pentru readucerea in memorie a celor care acum acuza alianta dintre un partid de stanga, PSD-ul si unul de dreapta - PNL -ul . Germania a putut si rezultatul se vede, crestere economica si cel mai scazut somaj din ultimii 25 de ani. Alianta intre SPD si CDU a batut criza.
In 2004, "bolnavul" Stolojan l-a facut sa planga pe "bravul marinar", - PD-ul era un PARTID DE STANGA -membru cu drepturi depline in Internationala Socialista. Un partid de 6%, scor pe care dupa toate probabilitatile, are toate sansele sa-l reediteze.
Cine se smiorcaie deontologic si doctrinar ca PNL-ul a "tradat" dreapta , ar putea accesa fara efort, fisierele memoriei recente. N-au trecut de-atunci decat cativa ani. Ideologiile au rolul lor bine determinat insa ele pot fi puse la lucru , intr-o combinatie inteligenta , atunci cand riscul disolutiei ameninta viitorul unei natiuni. Situatia catastrofala in care se gaseste astazi tara nu mai poate continua. Soarta Romaniei este violata flagrant de catre un grup infractional care va recurge la masuri extreme pentru a-si apara privilegiile si libertatea . O rasturnare de situatie in actuala configuratie politica ii va arunca pe Traian Basescu, Emil Boc si imparateasa de carton, Elena Udrea , intr-un con de umbra , cu multa racoare si liniste.
Pentru ca ,"Cel vinovat nu trebuie sa se bizuie pe incetineala cu care vine pedeapsa. Rar s-a intamplat ca vinovatul sa scape nepedepsit" .
Si ca bomboana de pe tortul diversiunilor mediatice sa fie mai putin dulce,PD-ul isi pastreaza in continuare sigla , trandafirul socialist. Pentru ca iarna nu-i ca vara si structura moral -doctrinara a acestui mutant politic impune un oarecare grad de felxibilitate . Cum au sarit intr-o noapte din barca socialista in cea populara , pot reveni la matca atunci cand interesele dicteaza imunitatea.
Urmeaza , conform scenariilor laboratorului prezidential, un razboi pe viata si pe moarte , vor fi aruncate in lupta toate resursele disponibile adjudecate prin forta de clubul infractorilor intepeniti de ceva timp , la resurse. Toate serviciile , fondurile, imprumuturile externe si trupele de soc angajate pe cash greu, vor intra in batalia finala pentru salvarea si "reformarea" statului de drepti. Spun asta pentru ca, dupa impresiile culese la locul faptei de catre un fost colaborator al actualei puteri," Basescu nu stie si nu concepe sa piarda, este capabil de orice, inclusiv de crima".
Pierderea puterii pentru cei care conduc astazi spre "cimitirul saracilor" destinele Romaniei, echivaleaza indirect cu pierderea liberatii , ei stiu foarte bine ce-i asteapta dupa colt.
Unitatea opozitiei trebuie sa fie urmata de o radicalizare profunda a societatii civile, a fiecarui cetetean roman , care constientizeaza riscul pe care il prezinta intarzierea debarcarii clanului delicventilor portocalii.
Si daca am adoptat meniul german , desertul are un rol discret in evitarea oricarei forme de indigestie...


Pe cai, incepe meciul !

8 comments :

Matilda said...

Vom asista, probabil, la atacuri furibunde făţişe sau prin subteran. Băsescu este în stare de tot felul de urzeli, important pentru noua alianţă va fi să nu cadă în cursă.

Marius Mina said...

@Matilda, ramane de vazut cum se organizeaza si prin ce metode contraataca

Itzicbaseanu said...

Asa-i place lui Base, de pe "campul de lupta" sa se ridice fumul cetzos, sa se vada limpede taberele!...Asa ca de-abia astazi, oficial si pe fatza s-a ridicat fumul de pe caractere, s-a limpezit apa.Pai ba Mariuse,ce sa faceti ba pa cai in larg, c-acolo e apa limpede?...Vai de mama voastra!Hai sa zic, la strategie, da si la tactica ma Mariuse sa gresiti?... Ba Mariuse, poate pa "cai" de mare , sa va suiti!...Da sa sti, ca aceasta Ultima Speranta a Lasilor (sau a Leprelor?), este buna ba baiete,ca la "rechini" le place, mai mananca si ei oleaca da prospatura ca i-a bagat "matrozu'" in foame da opt ani!...Io zic de-abia acu' sa va luati naiba niste cizme, mantai da ploaie si cate-un colac de salvare cersit de la buget (asa ca o pensie nesimtita ceva acolo!), ca va prinde vijelia!...Ia uite la ei, ce "viteji" : pa cai ha!...

Marius Mina said...

Baseanule, arde rau? Stai sa vezi cand vine nota de plata ce zanganit de catuse la poarta din Mihaileanu.

Ioan said...

Pe cai voinicii mei1
Pe curand Maria ta!

Itzicbaseanu said...

Buna Ioane!...Da p-aia o sti:

- Ce scrie la pergament Maria Ta?
- "biscuiti" voinicii mei!...
- Biscuim, biscuim, Maria Ta!...

Mariuse, esti teribil de simpatic si diafan!...Ori cum zici ca "zdrangane" catushili?...Hai nu fii..., ca vaz ca ai facut antrenamente, deja esti pregatit!...Bata-te sa te bata de shugubatz, maaaa, da sti ca-mi place, si zici ca zdrangane, ai?...Auzi tu, da n-o fi o iluzie da hipoacuzic,nu cumva scartaie USL-ul?...

Anonymous said...

Traiasca USL! SA FIE INTR-UN CEAS BUN! Pacat ca aceasta Uniune, ca si similarele ei anterioare, nu are darul de a oferi o sansa de schimbare in Bine si societatii romanesti! Vom obtine ca si in cazurile anterioare, satisfactia de a-i inlatura de la Putere pe cei ce si-au "facut plinul", dupa care se va repeta ciclul (cu tot circul aferent), asa cum se intampla de 21 de ani! Pentru societatea romaneasca, schimbarea in Bine nu se produce odata cu schimbarea "domnilor", ci doar atunci cand asupra "domnilor" se va produce o SCHIMBARE! Acest lucru este perfect posibil, chiar si astazi, dar TICALOSIA politicienilor se afla la o asemenea cota, incat nu pot accepta SOLUTIA care ar putea aduce o schimbare in Bine pentru Romania! Pentru cei de buna credinta, daca exista, SOLUTIA care poate schimba in Bine si DURABIL societatea romaneasca, se gaseste la adresa http://dumitrurizoaica.blogspot.com/. Aceasta SOLUTIE "imunizeaza" politicienii si functionarii publici, de la Presedinte pana la ultimul functionar (inclusiv Justitie, Politie, etc.), impotriva minciunii, lacomiei, hotiei, nesimtirii, iresponsabilitatii, etc. Deocamdata politicienii romani sunt interesati doar de "rocade", si nu de schimbare in interesul societatii romanesti! Ne aflam inca la momentul cand alegatorii isi spun: "Pleaca-i nostri, vin ai nostri/ Noi ramanem tot ca prostii!" Sau, cu versurile unui cantec: "Aia, hoti, astia hoti/ Mama lor la toooti!" D.Rizoaica. Tel.0723966732.

Codrin Scutaru, Blog de analiza politica si personala said...

Va trimit spre analiza ultima mea postare intitulata Manifestul social-liberal. Este o invitatie la dezbatere adresata tuturor intelectualilor publici, cu precadere celor implicati sau interesati, in privinta responsabilitatii Uniunii Social-Liberale:
http://codrinscutaru.blogspot.com/2011/02/manifestul-social-liberal.html
As fi onorat sa primesc o reactie din partea dvs si mai ales ca dezbaterea pentru conturarea Manifestului sa continue pana vom avea un document de misiune solid.

Va multumesc anticipat,