Monday, March 21, 2011

Sorin Blejnar , regina diversiunilor periculoase


Inteligentul de la ANAF combina gafa dupa gafa, nu cuantificam efectul ca sa nu fim acuzati de instigare dar turbulentele concentrate pe unitatea de timp , lasa loc de manevra si interpretare .
Sorin Blejnar , seful fiscului si gestionarul profiturilor fara TVA , joaca un rol pe cat de important pe atat de periculos pentru agentia portocalie. Interventiile sale repetate , in direct sau indirect , devoaleaza degringolada care a cuprins grupul infractional patronat de Elena Udrea & CO. In loc sa evite duelurile mediatice din care iese mereu pe branci , tupeistul iese pe contraatac cu stangu-n dreptul , incarcandu-si rechizitoriul cu elemente noi.
Nu iau deocamdata in discutie arestarea avocatului Marius Stancescu, ascuns pentru " protectia martorului acuzarii", sunt convins ca va veni curand momentul dezvaluirilor incendiare , despre transportul de cash in off shore , toate la timpul lor D-le Blejnar.
Mult mai importante mi se par actele de bravura mediatica pe care motul de la ANAF le pune in scena cu dezinvoltura . Prefer sa le numesc asa pentru ca refuz sa ma gandesc la premeditarea unor actiuni care vizeaza siguranta nationala si care pot degenera destul de usor , o diversiune cu mult sange care s-ar mula ca o manusa chirurgicala peste scandalurile de coruptie din partida de guvernamant . Nimeni nu a sesizat incarcatura gestului comis de Blejnar dupa evenimentele care au reaprins, pe buna dreptate, sentimentele nationaliste in Romania.
Transferul iredentistului Csibi Barna ( sper sa fie doar o coincidenta nevinovata cu Stelica Constantin Barna ) in inima motilor , dupa spanzurarea in piata publica a efigiei lui Avram Iancu de la Mirecurea Ciuc , poate genera evenimente cu o incarcatura trinitrotoluenica. Un scandal de proportii care i-ar hrani mediatic pe tradatorii nationali. Momentele de criza , create artificial sau nu,, dau castig de cauza impotentilor de la putere. Si cum Basescu nu are greturi in a abandona vreodata vreun moment de criza fara a-l stoarce la maxim in folos propriu, imaginati-va ca transferul s-ar fi produs , extremistul ar fi ajuns la destinatia obligatorie la care fusese "condamnat" de catre imbecilul Blejnar... Un mot cu atitudine si sange fierbinte ar fi simtit nevoia unei revanse si ar fi procedat similar, inlocuind manechinul cu dezaxatul de la Miercurea Ciuc . In momente tensionate, deciziile diversionistului Sorin Blejnar ar fi putut declansa situatii greu controlabile. Un securist prost ar spune unii care il acuza pe creierul eveaziunii fiscale din Romania , de apartenenta acoperita la serviciile de informatii. A avut Puterea de la Bucuresti , in agenda sa diversionista , crearea unor evenimente similare cu cel de la Tg Mures ? Tocmai acum cand politica externa a Romaniei zace moarta in cotetul de la Cotroceni?

Concluzii neasteptate

Proiectul ECO initiat de Udrea cu sprijin de la mafiotul (fost) Oprea se imparte pe raza a doua sectoare, 5 si 6, la taierea motului , sugestiv sau ba, primarul care este , Cristian Poteras , a lipsit de le eveniment dupa ce a semnat pentru Blaga. Sa fi semnat Marean pentru Boc?

Aud ca liderul PDL de la Sectorul 1 care semnase pentru sustinerea lui Blaga , Bogdan Cantaragiu, a fost repus in drepturi dupa ce in prealabil cazuse din drepturi in urma unei sedinte organizat de Elena Udrea , in care 29 din 30 de anonimi exprimati , votasera excluderea. Infrangere usturatoare pentru Caplescu si echipa de bocitoare cu fuste lungi din Chitila care si-au exercitat cu pasiune dreptul la vot in favoarea decaptirarii lui Cantaragiu.

12 comments :

Anonymous said...

Dle Mina,ati pus degetul pe rana

Roxana I said...

Am fost gând la gând! În rest, despre Cantaragiu nu ştiam că l-a pus la loc. Din partea mea, să-şi rupă capetele între ei.

Marius Mina said...

Rox, interesante mutarile , peste vointa Udrei

John said...

Shaga laga boom!

Constantin said...

D-le Mina, se pare ca semnalul de alarma tras de dvs a avut ecou :

Petitia initiata de USL pentru demiterea presedintelui ANAF, Sorin Blejnar, in urma detasarii lui Csibi Barna in localitatea Abrud ca urmare a gesturilor extremiste de spanzurare a unei papusi cu chipul lui Avram Iancu, a fost semnata de un deputat PD-L si o serie de independenti.

Lista pusa la dispozitia presei de social-democrati, atasata petitiei pentru demiterea lui Blejnar, are pe langa semnaturile parlamentarilor PSD si PNL si pe cele ale lui Toader Stroian (PD-L), Gheorghe Zoicas (independent), Mircea Giurgiu (a carui excludere din PD-L este supusa CNC al partidului), Dan Ilie Morega (independent), Catalin Chereches (independent).

Petitia adresata premierului Emil Boc ii cere acestuia sa dispuna in regim de urgenta investigarea actelor de extremism desfasurate de Csibi Barna si luarea masurilor legale stoparii unor acte similare destinate invrajbirii interetnice. De asemenea, semnatarii solicita retragerea ordinului prin care Csibi Barna a fost detasat "in bascalie" in Abrud, localitatea de bastina a lui Avram Iancu, "Craisorul Motilor".

"Demiterea de urgenta a cetateanului roman Sorin Blejnar, din calitatea de presedinte al ANAF pentru decizia jignitoare, provocatoare la adresa romanilor din Ardeal si in special din Abrud, decizii ce reliefeaza dispretul romanului Sorin Blejnar fata de demnitatea, istoria si eroii natiunii romane", se mai arata in document.

Marius Mina said...

Ce a intentionat Blejnar sa faca se numeste premeditare , daca Csibi Barna ajungea la Abrud, se putea discuta despre ceva mult mai grav

Clapescu said...

Accept ideea de compromis in politica. Accept ideea de joc politic, de intelegeri in spatele usilor inchise, de aliante intre partide etc. Ce nu pot intelege este ura si bestialitatea cu care Traian Basescu PDL incearca sa-si vanda poporul care l-a votat (de multe ori !) . Cu fiecare compromis mizer pe care-l face acest dement, maghiarofilii sunt cu un pas mai aproape sa-si atinga scopul. Sa-l oprim pe acest dement tradator pana nu e prea tarziu !

Voinescu said...

Guvernul condus de Piticul Porno impreuna cu securistul criminal Basinescu s-a incârligat cu Uniunea de tip fascist a ungurilor din Romania, pe de o parte, primii pentru a-si mentine puterea, iar pe de alta parte, cea de a doua pentru a obtine recunoasterea de catre guvern a autonomiei teritoriale a Transilvaniei si alipirea acestui tinut la Ungaria. Aceasta cârdasie anti-nationala, de tip fascist, este mentinuta cu actiuni vadit criminale impotriva poporului roman asa cum se desfasoara de mai mult timp in interiorul perimetrului din centrul tarii. Persoane si formatiuni criminale anti-romanesti, conduse din umbra de UDMR si de guvernul de la Budapesta cu acceptarea tacita din partea organelor puterii de stat actuale, isi desfasoara nestingheriti actiunile provocatoare impotriva poporului roman, fara sa se ia nici o pozitie de catre guvernul Romaniei. In aceasta situatie, trebuie urgent ca toti romanii iubitori de tara sa-si uneasca fortele pentru a lichida cat mai repede aceasta cârdasie prin inlaturarea actualului guvern de la putere, destituire lui Basinescu, scoaterea in afara legii a UDMR si ridicarea statutului de cetatenie romana, respectiv expulzarea din tara, a persoanelor care au participat si participa la actiunile anti-nationale.

Syda said...

Ce-i Caplesule,acum ti-ai dat seama de Udrea cand a vrut sa-l decapiteze pe Cantaragiu,dar cand tipa la tine ca trebuie sa distrugi opozitia din sec1,era bine?

Anonymous said...

Emisiunea Gadea Sinteza zilei -10 intrebari pt Traian Basescu reprezita un salt Quantic. De la masaje si gadilituri sa trecut la atac la persoana. Intrebarile al pun pe Basescu la zid….chiar daca nu este deocamdata zidul de la Targoviste.
Profit de sansa si doresc sa adresez o intrebare presedintelui care reprezinta o fractiune extrem de minora a populatiei. O fac in aceiasi calitate de ziarist specializat in terorism si comert ilegal de arme…… specialitate a personajului in cauza.
Domnule Basescu Presedinte al Romaniei
Am fost anuntat oficial de catre Southern District of New York in Manhattan de Southern District of New York in Manhattan.ca procesul celui mai important traficant de arme din istorie Victor Bout va incepe in Septembrie 12 ,2011. Pe lista martorilor apare numele Traian Basescu cetatean roman,.
Scrisoarea mentioneaza “Though Bout has been indicted by the Justice Department on several charges — conspiracy to kill U.S. nationals, conspiracy to kill U.S. officers, conspiracy to acquire and use an Romanian anti-aircraft missile, and conspiracy to provide aid and arms to terrorists.”
Va intreb daca ati fost informat ca aveti calitate de martor si vitor inculpat in acest proces si daca veti veni la New Yok de buna voie sau statul american va cere extradarea dumneavoastra ?
Robert Horvath Cineast SUA

Roxana I said...

Ce coci pe-acolo? :)

Marius Mina said...

Rox, Chilli con Carne