Sunday, May 15, 2011

Legea Capitalei sau Legea Junglei

Un motiv serios pentru momentul blocarii activitatii unei puteri absolutiste il constituie "referendumul pentru legea capitalei" . Tema referendumului a fost , dupa cum ma asteptam, confiscata de poftele bolnave ale Elenei Udrea , intr-o colaborare discreta dar pe fata, cu Primaria Capitalei.
Consiliul Local al Municipiului Bucuresti a aprobat introducerea in tema referendumului pentru desfiintarea sectoarelor si trecerea puterii financiare a Bucurestiului in "gestionarea" unui cerc restrans controlat de clanul Udrea & CO , a unui snop de sapte intrebari cacealma.Le-au redus la trei dar cu acelasi efect grandios, acapararea tuturor resurselor financiare ale bucurestenilor in portofelul PDL .
Consider ca scopul pervers al puterii trebuie imediat dejucat. Singura solutie ramasa pe tapet, ramane BOICOTUL TOTAL printr-o activitate intensa de constientizare a cetatenilor Capitalei si prin orice mijloace legale. Nu va bazati pe trusturile de presa blamate de Basescu si Udrea, ele au demonstrat, cel putin in ultimile luni, o reorientare suspecta spre ridicol, deloc intamplatoare.

Odata cu manelizarea referendumului pentru Bucuresti , s-au creat premisele unui bun start in directia intierii, de catre Opozitie, a unor actiuni concrete care sa motiveze inceputul grevei parlamentare.
Participarea efectiva la un astfel de referendum , dupa ce in prealabil, amendamentele toxice la Legea Capitalei au fost deja introduse de catre instrumentista blonda , nu face decat sa aduca un avantaj de imagine acestui accident al istoriei moderne.
Jurnalul National a prezentat in exclusivitate modul in care actuala putere face legea junglei dupa bunul plac. Amendamentele de care aminteam mai sus , impun restrictii majore primariilor de sector si transforma edilii alesi liber de catre cetateni in slugi ale masinariei de sifonat banul public , din subordinea Primariei Capitalei, controlata total de majoritatea PDL /PRM. Relatiile dintre primarul general al Capitalei şi primarii de sector vor fi bazate pe principiul "subordonării”, nu al "autonomiei” ca în actuala Lege 215/2001. Conform unui alt amendament sectoarele Capitalei isi vor pierde personalitatea juridica, iar primarul general si consiliul local al Capitalei devin "autorităţi deliberative”, în timp ce primarii de sector sunt "autorităţi executive”, deci simpli executanti ai ordinelor primite din biroul pofticioasei , ambitioasei, Elena Udrea.
Concluzia este ca Referendumul pentru stoparea aberatiilor impuse de "Legea Udrei",cerut candva de Opozitie , a devenit mai mult decat inutil, ba dimpotriva, ridica indirect mingea la fileul executantei. Nu acuz inca nicio colaborare perversa intre Sorin Oprescu si Elena Udrea dar nu nici nu exclud o asemenea tentatie carnala.
O suma importanta de bani cheltuita pentru exhibitionismele de imagine ale personajului infect din spatele acestei capcane intinse opozitiei, in Bucuresti. Riscul confuziei generat de expunerea unui "carcalete" de intrebari, poate da apa la moara propagandistica a puterii care vrea cu tot dinadinsul sa demonstreze contrariul sondajelor in care sucomba electoral.
Nu exclud insa nici colaborarea din umbra a unor pioni versatili ai opozitiei cu gasca Udrea, care au tot interesul sa faulteze din interior. Cateva nume sunt deja cunoscute, restul se vor demasca singuri pe parcurs. Rezultatul pseudo congresului PDL va incuraja sufletele ratacite sa continue relatiile de buna colaborare cu banul public garantat de Ministerul Dezvoltarii si confidentialitatea dosarelor furnizate de serviciile D-lui Coldea. Realegerea lui Boc prin interventia prezidentiala , pe langa momentele de jubliatie a creat o fisura enorma care poate facilita oricand suspendarea si demiterea lui Basescu. Cat va mai dura agonia sceleratilor este prematur sa anticipam, sper insa ca infrangerea si tradarea suferita ieri de Vasile Blaga, sa urgenteze implozia arcului guvernamental . Zilele urmatoare vom avea posibilitatea sa luam pulsul unor miscari interesante , ramane de vazut daca el vor fi incununate de succes sau ingropate de forta malefica a sistemului mafiot instaurat in Romania odata cu frauda realegerii lui Traian Basescu.
Vreau sa vad Opozitia in actiune , nu simple declaratii de presa fara efect. Continuarea starii de vegetatie, va induce in randul populatiei perceptia de impotenta si lasitate , lasand loc de manevra speculantilor puterii. Nu va imbatati cu victoria de la Baia Mare, ea nu constituie un motiv de relaxare ci o motivatie de a lua lucrurile in serios pe metrul patrat. Va asigur ca pe vot negativ nu se vor mai castiga alegeri in Romania, analizati prezenta la urne si decriptati scenariile din 2012 , cand miza va fi enorma , violenta fara limite si sumele aruncate in joc de putere , il vor lasa fara replica si pe Mugur Isarescu, gestionarul sef.
Am cateva informatii care confirma anumite teorii conform carora , in nemernicia lui , Basescu ar exploata si ideea unui referendum pentru reinstaurarea Monarhiei Constitutionale , cu o singura conditie, asigurarea supravietuirii clanului prin nominalizarea infractorului in functia de Prim Ministru, la permanenta. Astia sunt capabili de orice, inclusiv de crima daca situatia de urgenta cere.

Vreau sa vad instituirea starii de asediu printr-o greva parlamentara cu paralizarea totala a lucrarilor unui legislativ handicapat. Initiati si depuneti actiuni penale , impotriva structurilor de putere , aveti motive si fapte penale , la discretie . Sufocati-i cu procese in fiecare colt de tara, ocupati-le timpul util furaciunilor cu vizite la instante. In fiecare oras si judet al Romaniei. Un blocaj institutional coroborat cu greva generala ar dinamita structurile de rezistenta ale puterii , fortand cel mai probabil , interventia mintilor sanatoase din cadrul serviciilor care s-au saturat sa deserveasca cea mai violenta tradare , cunoscuta vreodata in istoria Romaniei.

13 comments :

Tugurel said...

Daca astia se omoara cu bataia intre ei , la partid, va dati seama ce va pati opozotia in caz ca PD-leprele se vor mentine la putere?

Anonymous said...

Afland rezultatul votului, Elena Udrea exulta pe holuri: "Avem echipa, avem valoare!" si dansa vesela pe melodia trupei Queen, "We are the campions".

Petre said...

SCUIPATI AICI!!!

Sorin Frunzaverde
Romeo Raicu
Mihai Stănişoară
Mircea Hava

Anonymous said...

Sau jungla capitalei.

Anonymous said...

Emil Boc la cotroceni...
tu il promovezi pe emil sau incerci sa te opui???

Prince Radu said...

Cum le descifrezi domne gandurile leprelor astora? Nu iese fum fara foc. Ia uite ce incepe sa transpire :

Băsescu cochetează cu Casa Regală

Nu, nu e vorba despre Casa Chivas Regal, cu care are legături stabile de cîteva decenii, ci chiar despre Casa Regală a României. Fireşte, n-a cutezat să-i vorbească Majestăţii Sale, dar a abordat problema monarhiei, aşa, ca ipoteză, cu cîţiva dintre lăzăroii lui. Ideea, pipăită cu infinită prudenţă, examinează restaurarea regalităţii, adică revizuirea formei de guvernămînt. Un gînd pe care l-a avut, la sugestia consilierilor săi, şi Ion Iliescu. Dar după discuţie, lui nea Nelu i s-a făcut rău, s-a dus să vomite şi a bolit trei zile. Cînd şi-a revenit, l-a invitat pe Regele Mihai, i-a acordat cîteva recunoaşteri istorice, cîteva proprietăţi, şi a dat ordin să nu i se mai amintească niciodată subiectul. Traian Băsescu vrea să intre şi el în istorie. Să reformezi şi să modernizezi statul pînă la valorile lui interbelice, să readuci pe tron dinastia istorică a României moderne, nu-i de colea. Traian e cunoscut pentru capacitatea lui extraordinară de a reevalua – vezi cazul Oprea – aşa că planul, în forma lui deocamdată imponderabilă, trebuie să conţină repudierea lui Paul Lambrino, căruia tocmai i-a botezat un moştenitor. Urmaşa la tron a Regelui Mihai e Principesa Margareta şi e ştiut că Traian s-a remarcat prin promovarea insistentă a femeilor în politică. În fine, de-o fi una, de-o fi alta, chiar dacă a fost o discuţie la şpriţ, îi mulţumim pe această cale, foarte serios, preşedintelui pentru faptul că a avut-o.

Dustin Tabacaru said...

Prince Radu,

sunt adevarate motivele datorita carora te-a parasit noua sotie?

Anonymous said...

Ca fini obersavtori ai scenei politice si ai afacerilor PDL-iste, ar trebui sa va bucure centralizarea aceasta.

Nu veti mai avea de urmarit un bax de sifoane (primariile de sector), ci unul singur, e drept, mai mare. Avantajul este evident. Veti putea mult mai usor sa-i prindeti pe portocalii cu ocaua mica.

Asta daca nu cumva articolul e scris cu ciuda si unghii roase pana la carne ca ar putea pleca Vanghelie de la Primarie... :D

Bruno Heller said...

Chiar asa?
Sa se blocheze?
Sau asta e o inventie, ca sa ne victimizam...

Marius Mina said...

Bruno, victima e una singura, la Cotroceni, restul numai conteaza

Wilhelm said...

o sa va gasesc cu corturile in jurul Cotrocenilor?
puneti de un asediu?

Ion said...

Sa te uiti la Taras Bulba.
Sunt sigur ca o sa-ti placa.

http://www.youtube.com/watch?v=fsj9z8_Ovmg&NR=1

StraussKhan said...

Wilhelm, cu cortul umbla Udrea, cioara de Plescoi