Wednesday, July 20, 2011

Secretul lui Blejnar din Chinatown


Inaugurarea primului "Chinatown" din Afumati de catre Emil Boc a facut furori in lumea stirilor rupte din realitate: Compania China Town Romania, controlata de investitori chinezi, a inaugurat marti, la Afumati, in apropiere de Bucuresti, un complex comercial cu 1.240 de magazine, in urma unei investitii de 27 milioane euro, relata Mediafax si alte agentii de presa.
O investitie 150 de milioane de euro care va reprezenta, alaturi de deja consacrata zona "Dragonul Rosu" din Colentina, principalul centru de desfacere a marfurilor chinezesti din sud-estul Europei. Suprafata totala a complexului este de 40 de hectare. Pe aceasta suprafata sunt amplasate 3.275 de spatii comerciale, 1.380 depozite logistice, la care se mai adauga cafenele, restaurante, cazinouri, banci sau gradinite.
Secretul acestui succes economic are insa radacinile mult mai adanci, in zona zoster a infractionailitatii romanesti. Poate Sorin Blejnar ar fi mult mai calificat sa comenteze detaliile acestei afaceri aducatoare de profit fara numar si taxe vamale.
In urma cu ceva mai bine de un an , un pompier murea mistuit de flacari in Complexului Europa, apartinand clanului Gheara, concurenta "Dragonului Rosu". Flacarile s-au stins, victimele colaterale au fost ingropate dar rivalitatea dintre entitatile aflate in conflict a ramas in picioare.
Am adus in discutie numele lui Blejnar pentru ca serviciile din subordinea sa au jucat un rol principal in haituirea competitorilor lui Dumitru Nicolae (NIRO). Se vorbeste despre un milion de euro impartit in trei, din care actualul sef al ANAF si-ar fi tras partea leului pentru asmutirea Garzii Financiare pe afacerea lui Gheara. Nu se cunoaste inca traseul spagii dar se presupune ca au fost spalati de oameni experimentati in astfel de operatiuni . Comisarul de Garda Financiara Florentin Cornel Croitoru, cercetat in dosarul "mita pentru Blejnar" si avocatul Marius Stancescu stiu exact la ce ma refer. Nu degeaba au obtinut NUP .
Dezvoltandu-se rapid , cu sprijin puternic din zona vanatorilor de evazionisti , "dezvoltatorii" "Dragonului Rosu" simteau nevoia unei relansari in forta . Figurantii chinezi imbracati in "fake-uri" prezenti la botezul micutului Chinatown si balbele premierului de Rachitele au lansat pe piata un nou episod din serialul, "Micile chinezarii al vestitului Niro". Omul din spatele zidului chinezesc de la Afumati.
Istoria acestui controversat personaj a devenit spectaculoasa in cifra de afaceri dupa cimentarea relatiilor cu trupa Udrea-Cocos . Pornit de jos , de la nivelul "sifonarului de cartier" pe care doar sectoristul de zona il mai intreba de sanatate din cand in cand , Dumitru Nicolae a evoluat treptat pina s-a calificat , la locul de munca, sofer al unor interlopi (bisnitari) ai epocii de aur si valuta. Evenimentele din decembrie 1989 l-au scos din zona ingrata la suprafata. Inconjurat de fosti sau actuali colaboratori si ofiteri ai sistemului, Niro s-a rebranduit . Imi este greu sa apreciez stilul de reconversie profesionala dar analizand parvenirea si inaltarea lui Basescu , cele doua formule de succes seamana ca doua picaturi de apa plata. Ambele caractere practica acelasi metode. Doi fosti colaboratori ai serviciilor promoveaza si se inconjoara numai de elemente cu dosare "sanatoase", santajabili cu trecut si viitor penal , activi sau rezervisti ai serviciilor . Cu un asemenea Naş s-ar mandri oricine, nu numai consilglierul de gargara si deturnat neveste ,Dan Andronic .
Si daca sintagma , "Orice Naş isi are Naşul" ramane valabila , m-ar mira ca intr-o buna zi sa-l naşeasca si pe Sorin Blejnar . Doar suntem un popor de crestini in toata regula ortodoxismului de partid si de stat.


18 comments :

Stelica in Faliment said...

Comisari de la Garda Financiară au mers joi în control la Chinatown. Complexul comercial a fost inaugurat marţi şi are 1240 de magazine. La inaugurare a participat şi premierul Emil Boc. Inspectorii au verificat legalitatea documentelor şi a mărfii.
"30% dintre standuri sunt închise şi unele standuri sunt în curs de amenajare. Am constatat că agenţii economici nu utilizează casele de marcat din dotare, nu au documente de provenienţă a mărgurilor, iar, mai nou, nu au nici registru unic de control. I-am sancţionat pe cei care nu au registru, cei care nu au acte de provenienţă a mărfurilor le-am aplicat amenzi şi le-am confiscat marfa. Iar la cei care nu utilizează casele de marcat, preventiv, le-am dat avertismente şi am confiscat sumele de bani obţinute din vânzări ", a declarat Teodor Constantin, şef adjunct la Garda Financiară.

Garda face acest control după ce în presă au apărut informaţii potrivit cărora mai mulţi comercianţi din cadrul complexului nu aveau case de marcat sau negociau preţurile produselor.

Silvio said...

Aveti grija ce cumparati de acolo, sunt numai falsuri aduse pe blat din China, fara taxe vamale si vandute ca brand names

Anonymous said...

"Fur cat vreau, da stiu ce fur!"
Emil Boc

Anonymous said...

ma apuca dracii ca citesc de un an blogul tau si nu inteleg de ce de stelica nu mai spui nimic, acum cand ar fi atatea de spus!?!?! sau esti la fel de corupt ca si ei!!!!!!

Marius Mina said...

@ Anonymus- Mai taicule, deocamdata ma ocup de Blejnar. Stelica Barna a fost reconfirmat in functie dupa examentul pe care n-a mai apucat sa-l dea, ramasese singur pe post dupa retragerea celorlalti candidati. Daca oamenii il recunosc ca cel mai capabil, ce pot eu sa mai comentez? Nu cumva esti unul dintre cei care s-au "retras" din competitie si acum iti pare rau?
Daca ai tu ceva interesant despre :Faliment: trimite-mi si le dau pe "post" via email

SimP said...

Mariuse,

ce se lipesc chinezariile de boc, surogatul nostru de PM. Vizionand filmul am avut impresia ca boc ar fi tradus mai bine decat translatorul.

Radu said...

SimP,
ia sa fi fost prietenul tau Vanghelie.
Iti crestea inima de bucurie!
Mergeai sa cumperi cateva autocolante cu Elene Udrea, sa le lipesti in frigider langa berica :) .

Anonymous said...

Asa Blejnere,arata-i lui Boc cine-i seful!

SimP said...

@Radu
He he he! Las-o draqu de loaza! Merit si eu femele mai spalate... de-ale ce se asorteaza bine cu berica mea din fridge. Cat despre jigodiile rosii, feseniste, nu gust. Asta nu inseamna ca tre sa-i iert pe criminalii betivanului national. Nu! Toti la zid si....poc poc poc... iar familia lor sa ne deconteze gloantele, ca in Irak.
Chiar credeti ca veti scapa? Va linsam pana la ultimul, dracu' de masoni criminali! In frunte cu purcelul ala de Cristi de la secu.

Marius Mina said...

@anonymus, multumesc pentru informatii, vad ca au avut efect , Stelica Barna a fost suspendat astazi de Blejnar

Radu said...

Bine SimPa,
personalizai sticla de muscatel cu
fata lui elena Udrea :)))))

Anonymous said...

O personaliza doar cu frunza. Sa creada ca bea absint :)

amalgammax said...

Eu mă uit la moacele ăstora din poză... Nu sunt Lambroso, dar nu pot dă nu remarc că îmi lasă imresia de hoţi idioţi.

Anonymous said...

dedicat lui amalgammax:

Nervi de primavara


Primăvară...
O pictură parfumată cu vibrări de violet.
În vitrine, versuri de un nou poet,
În oras, suspină un vals de fanfară.

O lungă primăvară de visuri si păreri ...

O lungă desertare zvoneste împrejur,
E clar si numai soare.
La geamul unei fabrici o pală lucrătoare
Aruncă o privire în zarea de azur.

O nouă primăvară pe vechile dureri ...

Apar din nou tăranii pe hăul de câmpie,

În infinit pământul se simte tresăltând :
Vor fi acum de toate cum este orisicând,
Dar iar rămâne totul o lungă teorie.

O, când va fi un cântec de alte primăveri ? !

Anonymous said...

amalgammax,

din pacate astea sunt "elitele" Romanesti.
Fostii UTC-isti ajunji sa umple dezastros randurile masoneriei.

Anonymous said...

320mil euro a costat oficial AFIcotroceni.
Cum se putea sa coste "cartierul chinezesc" doar "zeci de milioane"?
Emile cu TVA cu tot sau fara? :)

Anonymous said...

Daca nu poti sa-i convingi, zapaceste-i!

Masaj erotic Ramnicu Valcea said...

Ticalosii reusesc doar daca oamenii nu reactioneaza