Sunday, May 27, 2012

Amfitrioanele penale ale Elenei Udrea – sifonarea fondurilor europene (2) -Drept la Replica


Articolul „Amfitrioanele penale ale Elenei Udrea – sifonarea fondurilor europene” preluat de Cotidianul.ro in editia de ieri, 24 mai 2012, a provocat reactii in lant. Primele semne de nervozitate nu au intarziat sa apara , atat biroul de presa al MDRT , ocupat probabil de persoane ultracalificate in comunicare, mostenirea remarcabila a fostei guvernari cat si dreptul la replica al onorabilei Elena Gabriela Udrea , in calitatea sa de fost actionar unic al fondurilor europene , in perioada 2010-2012.


Implanturile de personal fidel , operate dupa parvenirea Elenei Udrea in fruntea Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, demonstreaza ca "regina telegondolelor" are mana buna in selectia naturala a echipei de colaboratori. Numai oameni de calitate , cu talent si pregatire desavarsita.
Genica Boerica si Iulica Valutistul au refuzat-o din motive plauzibile, unul prefera mediul privat, Genica, urmarit international dar "tainuit" cu grija de prieteni adevarati, a preferat Iordania si caldura desertului, protejat de inexistenta unui tratat de extradare intre cele doua tari prietene.
In scopul unei comunicari agreabile, amplasamentul strategic al structurii de comanda (MDRT-ANAF), considerat de majoritatea cunoscatorilor drept "Triunghiului Bermudelor pe banul public ", poate fi desenat astfel : Biroul D-nei Udrea ales la o distanta usor de parcus , inclusiv pe tocuri , de resedinta profesionala a lui Sorin Blejnar, iar la mijloc , intre cei doi , biroul ocupat de Razvan Murgeanu si asistenta sa personala , Mirela .
Aprecierile puse pe umerii personalului cu mari raspunderi din ministerul controlat pina de curand de Elena Udrea dau o nota execelenta notorietatii si profesionalismului celor invocati in dreptul la replica. Si daca lucrurile incep sa intre in linie dreapta , consider ca s-a creat contextul aplicarii unor corectii reconfortante , in conformitate cu prevederile Comisiei Europene.

Sa aplicam o corectie, alegem la intamplare un nume comun , o persoana la fel de onorabila ca D-na Udrea :

Mihaela Dinca, transferata de la firma de avocatura a Elenei Udrea in tronul confortabil de la varful combinatiilor .Functia de director al Directiei Juridice, Resurse Umane si Achizitii Publice din Ministerul Turismului a detinut-o ilegal, cu acceptul tacit al Agentiei Nationale a Functionarilor Publici (ANFP), întrucât nu a avut vechimea în studii necesara ocuparii functiei de conducere. “Am terminat facultatea în 2003 si am si scoala de înalti functionari publici, plus ca am 15 ani de munca în justitie. Sunt mai mult decât calificata pentru functia pe care o am. ANFP este cea care da avizul necesar numirii si nu as fi putut sa detin aceasta functie daca nu îndeplineam conditiile necesare. Am statutul de înalt functionar public si a fost o numire de exceptie".

Sub semnatura lui Dinca s-au derulat majoritatea achizitiilor in gospodaria de partid /ministeriala a Elenei Udrea. Promovarea ei în actuala functie de la Ministerului Dezvoltarii este dovada de recunostinta pentru loialitate, oferita de fosta ministereasa .
Caderea guvernului Boc si indepartarea Elenei Udrea de la MDRT a provocat suferinte limitate d-nei Dinca. Daca pina la demiterea D-nei Udrea se jura (stramb) ca va parasi ministerul in cazul in care buna ei prietena va pleca, astazi, Mihaela Dinca a devenit brusc apolitica si incearca cu greu sa se integreze, in noua grila de organizare .In cercuri restranse , Dinca reclama faptul ca Udrea îi este mai mult decât datoare .

D-na Dinca a luat primul contact cu mass media în momentul în care s-a constituit comisia parlamentara de ancheta care investiga deturnarea de fonduri cu nume de cod "Udrea" . Chemata la audieri, Mihaela Dinca a intrat în concediu de odihna , obstructionand cu eleganta ancheta in care Ministerul Turismului era acuzat de sifonarea unor contracte de publicitate prin atribuire directa. Deputatii au constatat ca Ministerul Turismului a folosit un artificiu legislativ prin care a evitat licitatia publica la contractele de publicitate. Secretul acestui artificiu este inca tinut sub "parola" de catre Mihaela Dinca. Contactata de presa , colaboratoarea D-nei Udrea si-a motivat astfel absenta : “A fost decizia mea personala sa nu merg la comisie, pentru ca nu a fost constitutionala. S-a si dovedit de altfel ca lucrurile au fost în regula. În plus, eram în concediu cu fiica mea care era bolnava si nu as fi plecat de lânga ea nici daca ma dadeau afara. În plus, nu as putea sa îmi permit vreodata sa spun ceva despre doamna ministru. Avem norocul ca institutia aceasta sa aiba un ministru care nu ne cere altceva decât sa respectam legea. În comisia Orban si-a facut singura apararile si nu a avut nevoie de mine”.
Ce calitati profesionale o recomanda pe Mihaela Dinca pentru postul pe care il ocupa in prezent in MDRT , este greu de spus cand CV-ul nu poate fi accesat dar ne asigura ca detine un bagaj profesional "mult mai impresionant decat cred carcotasii". Angajata cu titlu temporar ea detine in prezent functia de secretar general adjunct in cadrul MDRT .
In presa centrala au aparut destule informatii despre Mihaela Dinca. Astfel , din calitatea de secretar adjunct si membru al Consiliului de Administratie (CA) al Institutului National de Cercetare Dezvoltare în Turism (INCDT), profitand de functia publica ,pe care inca o detine, Dinca si-a permis sa înlocuiasca directorul Institutului National de Cercetare si Dezvoltare a Turismului cu un prieten de familie, Dl Teodorescu . El a fost plantat în INCDT neavând, conform statutului cercetatorului, grad de cercetator sau profesor universitar si a dus acest institut national, singurul din tara cu specialisti în turism, la faliment.
Teodorescu nu este singurul abuz pe care Mihaela Dinca l-a aplicat din inertia functiei .
Nastase Adrian , este un alt exemplu minor din panoplia executantei , un salariu de 5000 de Lei (noi) , angajat la Directia de Gestionare Programe (structura in cadrul AM POR ,in subordinea lui Gabriel Friptu) ) - in functia de consilier evaluare/examinare dar surpriza, activeaza ca sofer personal al d-nei secretar general adjunct . Poate aceste doua cazuri minore vor reusi sa starneasca curiozitatea organelor abilitate si daca se vor misca cu profesionalism , vom afla amanunte interesante. Salarii de mii de euro impartite preferential , pe motive de competenta si lungimea tocurilor. (Murgeanu stie de ce... )
Revenind la performantele profesionale ale Mihaelei Dinca , ea va ramane in istoria recenta ca unul dintre bugetarii de lux promovati de PDL , un titular de drept in mai multe Consilii de Administratie si cea mai mare producatoare de "margarete " din industria hoteliera romaneasca .
S-a calificat in aprobarea autorizatiilor si brevetelor de turism , taia frunze si branduri de tara , organiza targuri turistice pentru promovarea Romaniei in strainatate , prin intermediul unor firme de casa ale PDL.
New Consulting & Engineering Grup si 911 Casa de Print si Productie au primit bani de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, condus de Elena Udrea, pentru amenajarea standurilor expozitionale în cadrul târgurilor de turism de la Londra , Barcelona, Berlin , Dubai . Mihaela Dinca participa la targurile de turism , insotita de partenerul sau de viata , Cornel Dinca pe care din obligatii pur familiale , l-a impus intr-o functie calda la Corpul de Control al Inspectoratului de Stat pentru Constructii, aflat in acel moment , sub bagheta fermecatoarei din Plescoi. SC NEW CONSULTING ENGINEERING GRUP SRL si CASA DE PRINT SI PRODUCTIE SRL sunt doua firme detinute de Alexandru Theodor Copaci, cumnatul Claudiei Copaci, director de cabinet la Cancelaria presedintelui României. Theodor Copaci este fratele fostului director ac FC Dinamo, Mircea Copaci(membru PDL), la nunta caruia au fost prezenti Traian Basescu, Elena Udrea, Dorin Cocos si fostul purtator de cuvânt al Palatului Cotroceni, Valeriu Turcan.

Parazitii administratiei Boc/Ungureanu reusesc sa-si prelungeasca activitatea chiar sub noua echipa instalata in Palatul Victoria. Colac peste pupaza, verificarea cifrelor din suveica instrumentata in "Gala Bute", a cazut in sarcina unei brigazi de audit condusa de Mariana Nedelcu, preluata de Udrea la MDRT dupa ce fusese concediata de la Ministerul Muncii si Protectiei Sociale, in urma unui scandal de presa. Probabil consilierii si repeziciunea cu care s-au schimbat garniturile nu au creat inca spatiul necesar evaluarii pagubelor in paralel cu procesul deratizarii generale. Ar fi pacat sa permitem reminiscentelor din angrenajului fostei puteri, sa ne viruseze si detoneze din interior speranta. (va urma)


PS: De suparare, Elena Gabriela Udrea s-a refugiat in shopping, prin mahalaua bucuresteana, a cumparat cu 500 de mii un imobil cu valoare reala de peste 2 milioane de euro , Hotelul Grivita, o cladire cu valoare de patrimoniu si vechi radacini istorice. # Elena Udrea: Soţul meu a cumpărat fostul Hotel Griviţa. Îl felicit pe Dorin pentru că va curăţa mizeria aceea de loc *


17 comments :

David said...

Doar de catre Udrea si Popescu, dar Blaga ? Ce a facut buldogul cat a fost la dezvoltare?

Elefteria Manolache said...

Toate firmele lui Udrea- Cocos care capuseaza sistemul de Sanatate , luate la control..Incepand cu cea de la Spitalul Militar Central.

Mihaela Dinca said...

Eu , secretar general adjunct in Ministerul Dezvoltarii si Turismului, am facut parte si din Consiliul de Administratie al Institutului National de Cercetare-Dezvoltare in Turism (INCDT), cautati mai bine prostilor ;-)

Anonymous said...

Secretarul general al Ministerului Turismului Gheorghe Nastasia şi Mihaela Dincă, directorul general al Direcţiei Achiziţii publice din cadrul Ministerului Turismului nu s-au prezentat ieri la audierile Comisiei Udrea. Cei doi au intrat subit în concediu de odihnă, după ce marţi au fost chemaţi la audieri la Comisie.



Gheoghe Nastasia şi-a motivat absenţa prin faptul că în zilele de 13-14 august se află în concediu de odihnă pentru „rezolvarea unor probleme familiale".
Mihaela Dincă este şi ea plecată în concediu de odihnă şi a cerut Comisiei de fie reprogramată în altă zi. Ea l-a delegat pe Bogdan Răileanu, şeful sertviciului Achiziţii publice, să o reprezinte în faţa comisiei. Comisia a respins însă audierea lui Răileanu, deoarece nu îl chemase pe acesta.
Ne întrebăm unde îşi petrec vacanţa cei doi angajaţi ai Elenei Udrea. Oare au ales o staţiune recomandată de Ministerul Turismului? Dacă aveţi cunoştinţe, colegi sau rude care ne pot spune unde se află cei doi vă rugăm să ne contactaţi pe adresa ......

Mihaela Dinca said...

Daca aveti ceva de spus va rog sa o faceti conform programului legal :
Program de audiente - Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului :
MIHAELA DINCA - Secretar general adjunct, Miercuri: 11.00 - 13.00

Mirela said...

Surcel Doina ofera consultanta beneficiarilor conform infogramelor SRI...se poate verifica...evident ca ii ajuta pe beneficiari asa din amabilitate si pentru bunul mers al Programului Operational Regional...este atat de intelegatoare chiar si daca beneficiarii nu au documentele depuse la cererile de rambursare ea le face decontarea ca doar completeaza ei dosarul ulterior...ce femeie painea lui Dzeu nu cred ca stiu beneficiarii proiectelor cum sa o mai rasplateasca...mai ales oamenii lui Cristache Radulescu de la CJ Ilfov,

oamenii de la UAT Piatra Neamt -proiect cu titlul Crearea de spaţii publice urbane în Municipiul Piatra Neamţ, prin construirea unui pod şi a unei arii de parcări în zona intersecţiei Piaţa Ştefan cel Mare, str. Orhei, Bdul Dacia şi amenajarea complexă a pârâului Cuejdiu

pentru proiectul - Modernizare DJ 208 S, Dolhasca - Probota, KM 0+000 - 8+000
proiectul -Reabilitare străzi, pod şi pasaj, modernizare parcuri şi creare staţii modulare de transport public în
comun în municipiul Suceava
proiectul-Pelerin in Bucovina
priectul-Pastele in Bucovina
proiectul-Hora Bucovinei

beneficiar: Unitatea administrativ-teritoriala judeţul Suceava ,
Dl Flutur a intervenit la dl Murgeanu care era era Secreatar de stat si monitoriza activitatatea POR ...Surcel in cardasie cu Murgeanu si cu FRiptu au facut plati, au aplicat corectii, si au dat contracte preferential ...

Ciucu said...

trebuie verificat si unul din consilierii sai pe nume Marcea Anca care la MDRT are inca functie de consilier evaluare examinare in cadrul directiei generale de coordonare a activitatii in teritoriu, aceasta impreuna cu sotul sau director la isc dolj si consilier judetean, sub umbrela pdl, au desfasurat numai activitati penale, astfel nu pot justifica investitiile mobile si imobile!!!!???? In 2004 a inceput cu achizitia unui apartament cu trei camere in zona ultracentrala pe strada A.I.Cuza, apoi in 2006 un autoturism Toyota Yaris, in 2007 un teren construibil in suprafata de 659mp in Loc Carcea, localitate limitrofa craiovei si intr-o zona in plina expansiune ulterior pe acest teren, mai exact in 2010 a obtinut AC pentru o vila P+M pe care probabil a si construit-o, tot in 2010 a mai achizitionat pe numele parintilor sotului un apartament cu trei camere tot pe strada A.I.Cuza in zona ultracentrala si in vecinatatea Mc Donalds. Tinanc cont ca in numai 6-7 ani au facut achizitii de cateva sute de mii de euro, venituri pe care cu siguranta nu le pot justifica se impune un control inclusiv la ISC Dolj intrucat probabil sotul acesteia este mai penal decat se lasa sa se inteleaga. Prin targ se aude ca isi ia dreptul in continuare de la mai toti investitorii de prin Craiova!

Ervin said...

Murgeanu a preluat-o pe Mirela dupa ce a testat-o Talmacean ...
Deci fata se misca bine;_)

Moka said...

Mihaela Dinca, o maaare afacerista! sotul l-a angajat pe la Inspectoratul de Stat pentru Constructii, numeroase persoane-rude si amici, angajati pe la Min. Turismului si Dezvoltarii, Sifoneaza in draci sume uriase din bani europeni. unchiuletul din Bolintin Deal, domnul Mocofan Ion(chiar nu e deloc mocofan, la cate fonduri a primit...) este unul dintre multii beneficiari de astfel de fonduri.

Itzicbaseanu said...

Elefteria Manolache wrote:

"Toate firmele lui Udrea- Cocos care capuseaza sistemul de Sanatate , luate la control..Incepand cu cea de la Spitalul Militar Central."

Mariusache, ba fishior, io in locu' vostru nu m-as arata satisfacut nici ca cetatean normal,!... Pai ce va faceti daca dupa Spitalu'Militar Central. s-ajunge cu Controlu' si la Balanmuc la voi?...Adica la fostu' "9", ca nu va mai scapa nici ISU nici macar SMURDU!...

Anonymous said...

Dar de de marea directoare ( aghiotanta in ordinea functiilor a lui Nastasia - sef de popota adus de atotputernica Anastase si tatal ei, Dinca, Murgeanu) Theodora Muceanu Dir la Dir Control de prim nivel ce ocupa postul fara avea examen Si a sa prietena Alina Ploae, al carei Sot are Firma de consultanta si incaseaza bani frumosi de la MDRT nu stii nimik. va spunem noi 2 fete cucuiete din constanta taie si spanzura si acum in guvernarea USL chiar daca sunt me

Anonymous said...

Dar de dra Dir gen ( aghiotanta in ordinea functiilor a lui Nastasia - sef de popota adus de
Mai mare Roberta si al sau tatic, Dinca, Murgeanu) Theodora Muceanu Director general fara examen pe post la Dir control de prim nivel care taie si spanzura in MDRT si acum cand i-a cazut guvern care avea atributii de SS cand grasunul de Murgeanu pleca nu stiti nimik , cum nu stiti ca si-adus buna prietena de la constanta Alina Ploae sef Serv la aceeasi directie, iar Sotul dnei Ploae are firma de consultanta si incaseaza bani frumosi de la acelasi minister unde sotIa ii este sef serviciu. Dommule Ministru luati masuri si curatati ministerul de astfel de scursuri.

Argusdre said...

Toate putorile astea care au praduit Romania sub diferite forme si care acum se burica la cetateni, trebuie sa intre la PUSCARIE. TOANTELE ASTEA NU S-AU PRICEPUT NICIODATA LA CONDUS, LA GUVERNAT, LA ADMINISTRAT, CI DOAR LA FURAT, IAR IN ORICE STAT, HOTII STAU LA ..BRUTARIE...

Roxana Iordache said...

Super tare! :)

Anonymous said...

Vad diverse comentarii, insa ce pot spune e nici chiar cei ce verifica nu prea au habar ce verifica si unde anume sa caute. Ca de obicei, se cramponeaza de niste lucruri absolut marunte si banale! De lipsa de profesionalism a peste 50% din personalul MDRT nu se spune nimic, insa marim numarul de posturi in continuare... Vorbim de onor Theodora Muceanu si Alina Ploae: un audit profesionist le-ar trimite unde le e locul, adica dupa gratii! Theodorei ii mai trebuie o viata sa intelega controlul de prim nivel, iar Alinutei.. vreo 2 vieti! Cert e ca se comite un abuz grav contra intereselor statului roman (sunt chestiuni asumate de Romania, ca stat membru UE!, fapt nesisizat de nimeni, chiar daca au fost informati cu subiect si predicat)... Concluzia: cine sunt mai rai? Prostii lor sau prostii nostri?? Mi-e lehamite si regret ca am refuzat cu ostentatie munca intr-un mediu normal (strainatatea!)crezand ca am o datorie si in acelasi timp o oportunitate de a-mi face meseria corect... Daca Dumnezeu imi mai ofera o sansa, cu siguranta nu voi refuza! Am investit mult in pregatire ca onor guvernul, indiferent de culoarea lui, sa ma desconsidere total, ajungand doiar o marfa vandabila intre interesele politice (din nou UDMR)! Am avut sansa de a fi suficient de matur in comunism, ca sa nu recunosc derapajele sfertodoctilor ce au detinut si detin puterea de decizie. Probabil ca am sesizat-o prea tarziu...

Anonymous said...

Si in continuare madam Surcel face legea in MDRT... Asa ca nu stiu cat de penala e! Desteapta e, interese are, nu neaparat materiale, ci de genul ”Vai ce ocupata sunt, mai am nevoie de personal!” Si se pare ca-i tine... Multi uita ca nimeni nu e atot stiutor ca sa spuna despre absolut toate subdomeniile cat de utile sunt sau nu....

Anonymous said...

Doamne dar in ce secol trăim??? Numai sevteina odată cu intervenția politicului in instituțiile publice??? Cand a fost numit Dragnea ministru la Min Dezv si adm publice, se auzise ca aceasta hoasca madam Surcel, nu este in gratiile dlui Ministru, si au apărut zvonuri cum ca Surcel va zbura precum randunica, si ac ce credeți oameni buni, ca aceasta hoasca care nu o mai satura Dumnezeu, si nu vrea sa iese la pensie, a făcut întreaga reorganizare si restructurare a ministerului, cum a făcut-o pe criteriul Finilor, afinilor, nepotismelor, a celor care i-au carat mai mult, a desființat direcții, si a elib din funcții numai pe acele persoane cu care nu se inrudea. A organizat un concurs si a elib din funcție pe care tb sa plece. Domnule Prim Ministru, nu va cunosc decât de la TV, dar părerti un om integru, onest, tânăr cu alte viziuni, starpiti odată comuniști, si lingai, domnule prim Vice priministru Dragnea faceți ceva cu ordinara aceasta care mânca la masa cu Murgeanu si acum ci s-a plâns ca a fost asuprita nu va incredeti in ea. Luați măsuri va rugam