Sunday, July 1, 2012

Agentia Nationala de Integritate si DNA, componente de baza ale sistemului infractional/mafiot

Update : Pe sub nasul ministrului Justitiei - Procurorul General al Romaniei a prelungit mandatele adjunctilor lui Morar si al sefului Sectiei a II-a din DNA. Procurorii Laura Oprean, Carmen Galca si Doru Tulus raman pe functii, prin delegare. A uitat ministrul Corlatean ca trebuia sa faca noi propuneri la DNA? (luju.ro)- Nu am vazut vreun breaking news pe aceasta tema in mass media , concluziile le trageti voi ...

Agentia Nationala de Integritate este cel mai abject instrument de santaj al regimului mafiot pastorit de "reformatorul"de la Cotroceni, inca stapan pe parghiile de forta ala Romaniei. Acest produs hibrid , coroborat cu activitatea DNA au servit in ultimii 4 ani un regim infractional fascistoid. Daca numai cativa dintre sutele de demnitari santajati( fara numar..) de ANI si cercetati penal la dispozitia DNA , ar vorbi, cele doua plosnite aduse pe lume de mama justitiei penale, Monica Macovei, ar sari in aer cu tot personalul din dotare. Multe capete se vor rostogoli la picioarele DIICOT. Horia Georgescu , ofiterul SRI repartizat la ANI are o colectie veritabila de schelete in fisetul de serviciu .
Horia Georgescu este perceput in mediul politic romanesc ca un produs al serviciilor secrete din spatele institutiilor concepute dupa planuri vechi, cu oameni si tehnologie noua.
Acuzat de santaj, scurgeri de informatii catre media si obedienta politic fata de regimul penal, Basescu, inca la putere prin structurile de forta si politie politica inventate pentru protectia caracatitei care a ingenucheat economic si politic , Romania. Traian Basescu si hoarda de macovei /ungureni , sculele otravite ale regimului in sevraj care se bat cu pumnii in piept cand vine vorba de despre suveranitatea nationala, sunt performerii care detin recordul in istoria recenta, in materie de inalta tradare si aservirea intereselor romanesti, unor clanuri economice si financiare internationale.
Revin la "ofiterul de serviciu" , personajul de care ma voi ocupa astazi , Horia Georgescu, secretarul general al Agenţiei Naţionale de Integritate . Articolele din presa vremurilor au disparut , doar linkurile goale mai faca fata interventiilor de cautare.(…)
ANI face si desface, santajul primul obiect de activitate si statutul organizatiei . Pe unii ii spala(contra cost), pe altii ii umple de laturi in functie de ordinul primit de la Spitalul de Ungureni, Cotroceanca.
Brasovenii stiu cu cine au de a face, cateva bloguri( presa evita subiectul) , il incadreaza la categoria "interlop de profesie" , averea lui Georgescu, chiar daca mare parte din ea figureaza pe nume diverse, ar putea face obiectul unei anchete fulger si senzationale.
Un posibil cumparator al uneia dintre vilele aflate in colectia arogantului din varful ANI , a contactat vanzatorul. Surpriza , la celalalt capat al firului a raspuns o batrana , soacra lui Horia Georgescu , proprietarul in acte al imobilului oferit spre vanzare. Intrebata despre pretul final , batrana s-a dat de gol "Nu stiu maica, stai sa-mi sun neputul, el stie ..."
Horia Georgescu este fiul colonelului Marian Georgescu, fost comandant pentru o lunga perioada, vreo zece ani, al Penitenciarului Codlea. Asta dupa 1990, pentru ca inainte comanda prin Securitate. In mod natural, apropiat al clicii fesenisto-pdeseristo-pesediste care a spoliat Brasovul. El insusi un talentat investitor. Se povesteste ca bazele imperiului financiar al miliardarului Ioan Neculaie, patronul uzinelor "Roman" si al FC Brasov, s-au pus la penitenciarul Codlea. Pe la inceputul anilor '90, cand intreprinzatorul Neculaie prindea, ca din intamplare, un contract extrem de gras cu institutia detinuta de Georgescu. In 2006, pensionarului Georgescu i se descopereau nebanuite valente de manager sportiv, fiind numit manager al FC Brasov. De asemenea, Georgescu este bun si vechi tovaras cu fostul profesor de socialism stiintific, Gheorghe Fulga. Care, dupa un stagiu pe la sefia Serviciului de Informatii Externe, a ajuns si el manager prin ograda lui Neculaie: presedinte al CA de la "Roman" SA. ( Brasov News)
Horia Georgescu a lucrat la PNA, respectiv DNA, in calitate de specialist. Din martie pana in aprilie 2007 a lucrat la Ministerul pentru IMM-uri, pentru ca din mai sa se transfere la Ministerul Justitiei, pe post de consilier personal al ministrului Chiuariu. Dupa plecarea lui Catalin Macovei , Georgescu a fost ajutat sa preia sefia ANI de catre regimul Basescu.
Franturi de informatii despre averea actualului dregator ANI au ramas la vedere , probabil din neatentia administratorilor anumitor sit-uri de stiri.
O vila in Brasov de 356 de metri patrati, un apartament de 140 de metri patrati, tot in Brasov, si un apartament de 40 de metri patrati in Bucuresti, totul in valoare de 450.000 de euro. Acestea sunt locuintele achizitionate de catre Horia Georgescu, secretarul general al Agentiei Nationale de Integritate, la inceputul anului 2007. Din verificarea declaratiilor de avere ale secretarului general al ANI se pot observa o serie de inadvertente.(Hotnews.ro)
Tot din presa online aflam ca Horia Georgescu, secretarul general al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), este anchetat de procurorii DNA pentru fals în înscrisuri oficiale şi abuz în serviciu. Conform NewsIn, procurorii au audiat mai mulţi angajaţi ai ANI, dar şi de la Consiliul Naţional de Integritate. Horia Georgescu este cercetat cu privire la modul în care a ajuns să ocupe funcţia de secretar general al ANI, deşi nu îndeplinea aproape nici o condiţie, dar şi cum s-au cheltuit 24.000 de euro din fondurile instituţiei.
Subordonaţii lui Georgescu susţin că nu­mi­rea sa a fost făcută ilegal, fiind transferat de la Ministerul Justiţie, unde era consilier al ministrului, pe post de înalt funcţionar public la ANI, Georgescu neîndeplinind con­diţiile pentru această calitate. El a primit totuşi avizul favorabil din partea conducerii Agenţiei Naţionale a Func­ţio­narilor Publici (ANFP), dar nu din partea preşedintelui ANFP, ci a vicepreşedintelui Eugen Coifan.
De asemenea, tot la dispoziţia sa, ANI a închiriat un apartament în Bucureşti cu 8.000 de euro pe lună, care fi trebuit să fie sediu secundar al Agenţiei.(RTV)
Spalat de DNA, Georgescu si-a continuat nestignherit activitatea :"Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a precizat, pentru AGERPRES, ca secretarul general al Agentiei Nationale de Integritate, Horia Georgescu, "nu are calitatea de invinuit sau inculpat in niciun dosar penal aflat pe rolul DNA". (...)Secretarul general al ANI, Horia Georgescu, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, ca plangerea de la DNA a fost facuta de catre doi fosti angajati ai agentiei impotriva conducerii ANI si nu fata de el personal. Cei doi angajati care au sesizat DNA ar fi Fanel Burciu, fost inspector de integritate, si fosta secretara a sefului ANI. (...) "Sunt niste aberatii si delatiuni cu scopul de a se razbuna pe conducerea ANI pentru faptul ca au fost destituiti din functie", a spus el. Horia Georgescu a precizat ca, pana in prezent, nici el si nici presedintele ANI, Catalin Macovei, nu au fost citati pentru audieri la DNA."

Pionul scurgerii de informatii de la Agentia Nationala de Integritate este Horia Georgescu

Horia Georgescu , secretarul general al Agentiei Nationale de Integritate, este sursa unor anumiti ziaristi din presa centrala carora le divulga anchetele in curs ale institutiei cu scopul de a crea un curent de opinie favorabil ANI. Mai mult, Georgescu le promite ziaristilor, pe rand, ca le va oferi exclusivitati, cu conditia sa publice materialele despre cei cercetati de ANI numai in momentul in care el le da unda verde.
Ar fi interesant ca oficialii Consiliul National de Integritate, cel care coordoneaza ANI, sa deschida o ancheta si sa verifice telefoanele lui Georgescu, pentru ca acesta poate si trebuie sa fie acuzat de divulgare de informatii confidentiale. Parlamentul este in masura sa faca o comisie de ancheta in acest caz si sa verifice daca numai Georgescu “sifoneaza” informatii . (agentia.org)
DNA este si ea o sursa de inspiratie pentru breaking news . Daniel Morar nu joaca diferit ca stil de Horia Georgescu.
(va urma)

8 comments :

BRASOV NEWS said...

Exista informatii conform carora, prin intermediul fratilor Burlacu, a fost angajat in PNA Horia Georgescu, contrar avizului negativ dat de SRI Brasov, care il monitorizase in legatura cu un posibil trafic de persoane, sub paravanul firmelor HBG Consulting si Platinum Media." http://www .ziua.net/display.ph p?data=2005-02-01& amp;id=168478 Est e fiul colonelului Marian Georgescu, fost securist devenit comandant al penitenciarului de la Codlea dupa '89. In 2007 a tras cu pistolul in discoteca manelista "No Problem" din Brasov intr-un conflict iscat de prietenii lui din lumea interlopa locala. Este sustinut si protejat de prietenii din mafia transpartinica locala, ale carei baze au fost puse si de tatal lui in anii '90.

Koko said...

Până în prezent, Georgescu a ocupat posturi în administraţia publică centrală fără să dea concurs. Din octombrie 2003, până la începutul anului 2007, el a fost angajat la PNA pe post de specialist în domeniul economic, în condiţiile în care îşi luase licenţa la ASE cu o lună înainte, cu media 6,55. Georgescu a terminat Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale la filiala din Braşov a Universităţii Creştine „Dimitrie Cantemir”, care e condusă de către tatăl său. El a absolvit şi Facultatea de Drept, cursuri fără frecvenţă de cinci ani, la Universitatea Hyperion, fără a-şi lua însă licenţa. A depus o cerere de angajare la PNA, care a fost aprobată de inspectorul-şef Ioan Burlacu, deşi, conform unei note interne a PNA“, experienţa profesională a d-lui Georgescu nu îl recomandă pentru acest post”. La începutul anului 2007, Georgescu s-a transferat la Ministerul pentru Intreprinderile Mici şi Mijlocii. Tot fără concurs. După câteva luni, el a ajuns consilierul personal al ministrului Justiţiei, Tudor Chiuariu. Din această poziţie, Georgescu a fost transferat la ANI."
http://www.romanialibera.ro/a138345c270088/justitia-intre-pestii-cei-mari-si-solutii-de-fond.html?add=1

Valutistul said...

Asta a facut toata viata acest vlstar de tortionar comunist. a construit un bloc pe care il inchiriaza la prostituate!

Luiza Macovei said...

Horia Georgescu- doctorand în științe militare și informații la Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” – Serviciul Român de Informații – și deține mai multe grade și diplome postuniversitare în domenii precum economie, securitate națională, marketing, comunicare în afaceri, --- limbricul oligofren penal e masterand ;-)))

Mirel said...

"Se tot chinuie sa-si vanda vila, ca-i vecin cu mine. Este pe numele lu` soacra-sa, da` aia este idoata si cand se tocmeste zice "sa vad ce zice ginerele meu, ca-i a lui, de fapt!". Mi-am trimis soferul sa "trateze" cu ea si amarata aia l-a sifonat de l-a spart! "

0215 said...

In baza probelor trimise de Consiliului de Securitate al ONU, in martie 2002- cand Adrian Nastase era prim ministru- procurorul general, din epoca, al Romaniei a dispus inceperea unei anchete legate de traficul de armament, derulat pe teritoriul Romaniei in perioada 1997-1999. In dosar erau implicate (printre altii) generalul Constantin Degeratu, Traian Basescu (in calitate de ministru al Transporturilor), Viktor Bout si altii (exista si o Anexa la care ma voi referi). Traficul de armament se desfasurase cu implicarea unor firme (tigari- armament) “reprezentate” legal de Monica Macovei (in calitate de avocat si de falsificator de documente). La sfarsitul anuluii 2004 dosarul era aproape finalizat- trebuind sa isi urmeze cursul. O “secventa” esentiala a traficului de armament in perioda 1998-1999 fusese facuta cu fructuoasa colaborare Traian Basescu- Viktor Bout- Omar Hayssam, cu implicarea generalului Degeratu. Mai exact, in calitate de sef al Statului Major General al Armatei, generalul Degeratu fusese cel care autorizase acordul de survol si aterizare pentru rachetele Arsenalului Armatei, exportate de Omar Hayssam (intr-o tara supusa embargoului international. Autorizare transmisa Statului Major al Fortelor Aeriene, prin intermediul biroului Acorduri si relatii internationale, aflata in subordinea directa a sefului Statului Major General. Dupa ce Basescu a ajuns la Cotroceni, Dosarul penal “Armamentul” s-a transformat, in Strict Secret de Importanta Deosebita (SSID), primind ulterior nr. 628/D/P/2005. Monica Macovei, numita ministru al Justitiei a avut sarcina de a modifica legislatia astfel incat sa procurorii sa fie subordinate politic (in acest sens modificandu-se abuziv legislatia europeana adoptata in timpul guvernarii Nastase).

0215 said...

Sorin Crivat, (formal) seful Documentelor Clasificate din OPSPI, a pus la dispozitia procurorilor DIICOT, in 2005, toate dovezile ce au stat la baza intocmirii Dosarului penal 628/D/P/ 2005 (dosarul “Armamentul”). Conform celor prezentate de Sorin Crivat legat de Traian Basescu (citez) “pe timpul mandatelor de ministru al Transporturilor, a dezvoltat si intretinut, impreuna cu cetateanul rus Bout Viktor, cunoscut ca dealer de armament in zonele de conflict international supuse embargoului ONU si NATO, reteaua de trafic ilegal cu armament atit de provenienta autohtona, cat si straina”. Dosarul a fost secretizat sin u si-a mai urmat cursul. In urma insistentelor de a se da curs dosarului, Sorin Crivat a fost acuzat, fals- cu implicarea Monicai Macovei - printr-un denunt suspect, de trafic de influenta si de primirea sumei de 30.000 de euro ca mita, in calitate de fost sef al Corpului de Control al ministrului Integrarii si sef al structurii de securitate al OPSPI din MEC. Mita nu a fost dovenita niciodata, dar Sorin Crivat a fost retinut si incarcerat in Penitenciarul Codlea in 21 decembrie 2006, urmare a presiunii procurorilor, la ordinul Monicai Macovei (Traian Basescu fiind, desigur, in cunostinta de cauza). . Arestarea abuziva si falsele acuzatii aduse lui Sorin Crivat, cu mijlocirea Monicai Macovei, au fost generate de spaima ca marturia acestuia ar f fost credibila- cu atat mai mult cu cat Sorin Crivat era ofiter operativ acoperit SRI, sub criptonimul POPESCU MIHAI (dupa cum reiese din adresa pe care Sorin Crivat i-a trimis-o din Penitenciarul Codlea, in 18 ianuarie 2006, sefului SRI George Maior). Sorin Crivat participase la misiuni in tari africane de unde culesese date si informatii legate de reteaua infractionala privitoare la afaceri petroliere si trafic de armament in care erau implicate numele grele din spectrul politic din Romania- inclusiv Traian Basescu.

In 26 martie 2007 (cu o zi inaintea termenului de judecata din 27 martie 2006- cand Sorin Crivat amenintase ca va declara, public, tot ce stie) ofiterul acoperit SRI a fost asasinat in Penitenciarul Codlea.

Din nefericire pentru Traian Basescu, Monica Macovei - si “colaboratorii” penali ai acesteia in materie de mare criminalitate organizata, reteaua Dumitru Iliescu- Catalin Voicu - de la locuinta lui Sorin Crivat a fost ridicat un laptop continand date/ documente criptate, referitoare la dosarul “Armamentul” si la o Anexa a acestuia, care elucideaza operatiunea de criminalitate organizata “Tigareta II”. Acestea au fost decriptate.

Roxana Iordache said...

Are o faţă de intelectual. :D