Sunday, January 27, 2013

Mineralierul "Basescu"


La intoarcerea din Chile , Basescu va ordona organizarea unei conferinte de presa in salonul de protocol al Otopenilor. De la inaltimea microfoanelor proptite in ordinea valorilor deontologice, ne va povesti despre Chile . O tara bogata care a reusit sa "parvina" economic datorita exploatarii inteligente a resurselor naturale proprii. Chile este cel mai mare producator de cupru , lithium, argint , fier etc. Sectorul extractiv cat si cel al energiei este controlat majoritar de stat nu de escroci angrenati in speculatii bursiere si furaciuni autorizate. Fara SRL-uri satelit controlate de clientela politica care sug, pe langa izvoarele nutritive traditionale, profitul companiilor cu capital majoritar de stat . Nu au un presedinte care joaca economia tarii la bursa prin declaratii de presa , ca ultimul smenar ramas in viata dupa deranjul din '89. Nu iau redevente de 3-4% , preferand sa-si vanda singuri marfa la pretul pietei . Sunt sigur ca vor exista destule voci gata sa-mi demonteze "teoria cilliana" ,  invocand regula de trei simple a pietei libere.
  Romania nu a fost si nici nu va fi o piata libera. Nu e o jungla in care "partea leului" se rezuma doar la halca zilnica din pulpa antilopei .
E un microsistem in care n-au mai supravietuit decat cateva specii modificate genetic , cazute din camionul tranzitiei pe drumul dintre departamentul securitatii statului si patriarhia noii democratii . O forma degenerata de hiene disperate care , in marsul lor catre prosperitate si libertate , au abrogat "legea junglei" , au mancat si antilopele si leul . Acum se mananca intre ei , bucata cu bucata, os cu os, ingramaditi intr-o remorca ruginita , incarcata  cu varza bruxeleza expirata ...


4 comments :

Basarica said...

Hai ca mai are un pic, nu prinde sfarsitul anului in functie :)))))

Marius Mina said...

La natia aia, risca mumificarea pe tron..

Radu Humor said...

S-au distanţat toţi de el !
Nu mai are decât prea puţine zile plătite anticipat, iar ca să-şi mai plătească în continuare, nu mai are cu ce !

Unknown said...

Nu mai am rabdare,iar sperantele incep sa moara ,nu credeam ca USL,in realitate PSD/Ponta vor trada din nou.ce spuneti va ceda Ponta, va ramane infractporul Morar Daniel proc.sef?