Tuesday, August 27, 2013

Andrei Chiliman a dat Piaţa Amzei pe mainile PDL


Andrei Chiliman a concesionat Piata Amzei unor afacerişti gălăţeni controversaţi, pe o perioadă de 35 de ani, pentru aproximativ 19 milioane de euro • După atribuirea contractului, una dintre firme şi-a schimbat denumirea şi sediul social • Cealaltă este controlată de către un lider PDL din Galaţi • Niciuna dintre firme nu s-a mai ocupat de administrarea vreunei pieţe agroalimentare din România. 
Printr-o licitaţie cu o singură ofertă acceptată, Administraţia Pieţelor Sector 1 a concesionat, pe 6 iunie 2013, pentru o perioadă de 35 de ani, serviciile de operare şi mentenanţă a Pieţei Agroalimentare Amzei. Contractul, în valoare de 18.942.000 euro, a fost atribuit către două firme din afara Bucureştiului - una din Galaţi şi cealaltă din Ploieşti. Modul de atribuire a contractului ridică mari semne de întrebare, iar firmele care şi l-au adjudecat au acţionari controversaţi.

Cele două firme - Selin Group Galaţi şi Midest Energy Ploieşti, cărora Administraţia Pieţelor Sector 1 le-a încredinţat contractul de peste 18 milioane de euro, nu au nicio legătură cu activităţile de operare şi mentenanţă a unei pieţe agroalimentare. Practic, pentru o redevenţă lunară de 45.100 euro, fără TVA, adică exact suma de adjudecare, Administraţia Pieţelor Sector 1 - condusă de Robert Niţu, omul de încredere al primarului Andrei Chiliman - a dat una dintre cele mai mari şi mai cunoscute pieţe din Capitală pe mâna a două firme cu acţionariat controversat.

Astfel, imediat după adjudecarea licitaţiei, firma gălăţeană Selin Group şi-a schimbat numele şi sediul, transformându-se în Fergoll Invest SRL cu sediul în Popeşti Leordeni, judeţul Ilfov. Surprinzător, noua firmă - Fergoll Invest, având că asociaţi pe Victor Bogdan Angheluţă şi Corneliu Selin - are acelaşi cod unic de înregistrare cu Selin Group, care în anii anteriori se ocupa cu vânzare şi comercializare de produse nealimentare, iar acum are ca obiect principal de activitate realizarea de soft-uri. "Pentru o mai bună operare a acestui proiect (n.r. administrarea Pieţei Agroalimentare Amzei), Selin Group şi-a mutat sediul în judeţul Ilfov, în Popeşti Leordeni. La Registrul Comerţului Ilfov ne-a fost refuzată denumirea de Selin Group, deoarece există societăţi înregistrate cu nume asemănător" a declarat, pentru ZIUAnews, Corneliu Selin.

Lider PDL de la Galaţi, jupân în Piaţa Amzei

Cea de-a două firmă, Midest Energy Ploieşti, este înfiinţată în 2011 şi are un asociat juridic - SC Criden Construct SRL Galaţi, reprezentat de Daniela Veronica Ignat şi Viorel Mirică - şi unul fizic, în persoana lui Mircea Iordan, care este şi admnistratorul firmei. Însă, firma Criden Construct îl are ca unic acţionar şi administrator pe gălăţeanul Nicuşor Iulian Aramă, care este şi liderul consilierilor PDL din Consiliul Judeţean Galaţi. Totodată, Nicuşor Iulian Aramă este şi preşedintele Consiliului de Administraţie de la Electrocentrale Galaţi , iar până în 2012, timp de câţiva ani, a fost directorul Electrica Galaţi. Trebuie precizat că firma Criden Construct Galaţi are ca obiect de activitate lucrări de instalaţii electrice, iar Midest Energy Ploieşti se ocupă cu activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management.

În 2012, firma din Ploieşti avea patru angajaţi, iar cea din Popeşti Leordeni doar trei. Însă cifrele de afaceri de anul trecut, ale celor două firme, luate împreună, abia au depăşit 6.500.000 euro, şi numai Midest Invest a înregistrat profit în 2012, de aproximativ 80.000 de euro. Trebuie precizat că inaugurarea Pieţei Amzei este preconizată a se face la 1 septembrie.

Afaceri penale cu fier vechi şi carburanţi

Firma gălăţeană Selin Group a fost implicată în anii trecuţi în mai multe afaceri controversate cu produse petroliere şi fier vechi. De fapt, Gabriel Mihai Selin, fratele lui Corneliu Selin, este trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie din cadrul Serviciului Teritorial Galaţi, alături de Mihaela Angheluţă şi alţi trei administratori de firme, pentru o ţeapă de aproximativ 50 de miliarde lei vechi. Din probele administrate de procurorii anticorupţie a reieşit că, în perioada noiembrie - decembrie 2005, cei cinci inculpaţi l-au indus în eroare pe reprezentantul legal al SC Amerom SA Galaţi, Nicolai Boghici, în legătură cu încheierea şi derularea unui contract de vânzare-cumpărare de motorină. Inculpaţii au folosit bilete la ordin şi facturi falsificate, precum şi înscrisuri contrafăcute, cauzând un prejudiciu societăţii comerciale în valoare de 49.319.616.000 lei vechi. Mihai Gabriel Selin a fost deja condamnat de Tribunalul Harghita la zece ani de închisoare, iar sentinţa a fost atacată cu apel, dosarul fiind, în prezent, pe rolul Curţii de Apel Târgu Mureş.

"Nu am ştiut că firma din Galaţi şi-a schimbat denumirea, dar nu este nicio problemă cu derularea contractului", a declarat Robert Niţu, director al Administraţiei Pieţelor Sector 1 Bucureşti. (via ziuanews.ro)


3 comments :

Robert Horvath said...

DECE BASESCU FUGE DE AMERICA ?
UN GRAV CONFLICT ROMANO -AMERICAN !

PRESEDINTELE SUA OBAMA ADRESEAZA UN ULTIMATUM !

Băsescu a anunţat marţi că şi-a anulat deplasarea la sesiunea la nivel înalt a Adunării Generale a ONU de la New York din septembrie din “motive bugetare”.
Motivul este altul .
Dupa vizita sefului CIA la Bucuresti si predarea listei agentilor sovietici care
activeaza in Romania, Basescu a promis
schimbarea sefilor servicilor si o curatenie generala.
Faptul ca serviciile romanesti impreuna cu cele rusesti au incercat sa plaseze
pe agentul Corina Cretu in varful piramidei politice , au dus la cea mai grava
criza in relatiile romano -americane.
Presedintele Romaniei a uitat de promisiune si joaca pentru timp.
Greseala fatala. Dupa sfarsitul mandatului fara sprijin american va nimerii
intr-o puscarie romana sau americana. La alegere.
Basescu reprezinta o uriasa dezamagire si administratia americana .
In disperare de cauza presedintele SUA , Obama a pus mana pe telefon.
A fost un ultimatum. Convorbirea a durat 10 minute. A vorbit doar Obama.
Basescu a ascultat. Unul din subiecte a fost faptul ca primul ministru
Victor Ponta este santajat de rusi. Uciderea procurorului Panait probata
de servicile occidentale si in atentia Interpolului creiaza o situatie unica.
Un pericol pentru NATO.
El a anuntat printre altele preluarea pana la sfarsitul anului a cladirii de 16 etaje
a serviciului romanesc din New York. Prea multe alte com
La sfarsitul convorbirii ultimative.
Presedintele SUA impotriva protocolului s-a adresat lui .. “.La revedere Domnule Basescu .” Aceasta adresare ,unica in felul ei la facut pe presedintele inca in functie sa renunte la plecarea spre America.
 

Robert Horvath said...

CONSULATUL ROMAN DIN NEW YORK
CENTRU DE SPIONAJ !

MESAJ DIN NEW YORK
BOMBA BOMBELOR
DOCUMENT DECLASIFICAT AMERICAN :
CORINA CRETU AGENT SIE SI FSB !
Unele documente sunt declasificate tocmai pentru a fi citite.
Acest document este extrem de grav . Faptul ca serviciul roman actioneaza
impotriva SUA si se aliaza cu cel rusesc nu poate fi trecut cu vederea,
Varful de lance a spionajului impotriva unui aliat este cladirea de 16 etaje a securitatii romane din New York.
Documentul este tradus din limba engleza
ACTIUNE COMUNA A SERVICIULUI ROMAN RUS
Corina Cretu. Provenind dintr-o notorie familie comunista, tatal ei, dupa cum afirma fostul defector in SUA al Securitatii, generalul Ion Mihai Pacepa, a studiat la Moscova, fiind coleg cu fostul presedinte neocomunist al Romaniei, Ion Iliescu. Dupa ce a terminat Academia de Studii Comerciale (ASE), pe vremea lui Nicolae Ceausescu, academie devaluata dupa 1989 ca o pepiniera de agenti ai Securitati externe (CIE), Corina Cretu a lucrat ca obscura ziarista de stanga in Bucuresti, insa in 1992 Ion Iliescu o numeste consilier prezidential si purtator de cuvant al lui, calitatea in care Corina Cretu a acoperit toate potlogariile presedintelui Iliescu. Va functiona in aceasta importanta functie intre anii 1992-1996 si respectiv 2000-2004. In ultima perioada, dupa cum a publicat intr-o carte aparuta acum doi ani un alt consilier prezidential, Eugen Mihaescu, i-a devenit amanta si lui Gheorghe Fulga, sefului spionajului exterior romanesc (SIE) din aceea perioada. Toata cariera Corinei Cretu arata ca a activat tot timpul ca agenta al serviciul de spionaj exterior romanesc, inca de pe vremea lui Nicolae Ceausescu.
De aceea relatia ei cu generalul Colin Powell a fost o tentativa a serviciilor secrete romanesti (SIE) de a-l racola pe seful diplomatiei americane din aceea perioada, iar in caz ca acest lucru nu ar fi reusit, ramanea varianta a doua, care a functionat acum, aceea de a-l compromite pe Colin Powell.
Generalul transfug Ion Mihai Pacepa a afirmat recent ca Corina Cretu este agenta KGB/FSB. In realitate Corina Cretu a activat si activeaza pentru spionajul exterior romanesc (SIE), din ce in ce mai agresiv in ultima decada si aflat in stransa legatura cu spionajul exterior (SVR) al Federatiei Rusiei.
Legatura cu serviciul rus se face continua prin cladirea SIE din New York.
Convorbirile intre cele doua servicii au fost interceptate la toate nivele inclusiv pe
teritoriul romanesc. Prim Ministrul Ponta a fost informat de intreaga actiune de infiltrare de catre sotia acestuia, o agenta a serviciului secret rusesc si o apropiata
prietena a Corinei Cretu !
Corespondenta speciala pentru Nipon Press ( Europe )
Robert si Kiyoko Horvath



ciuhu said...

Nu-i de mirare licheaua ordinara Chiliman e omul lui Basescu!