Thursday, February 13, 2014

PSD a ales coabitarea . O miscare previzibila si extrem de riscanta




Intre adevaratii barbati politici, o strangere de mana inseamna mai mult decat orice protocol semnat. Istoria recenta ne-a demonstrat ca orice targuiala politica cu Traian Basescu inseamna acceptul de a intra de bunavoie in panza tesuta cu grija de catre acesta pentru a-si putea anihila ulterior aliatul. Cazut victima paienjenisului basescian realizezi de regula tardiv ca solutia aleasa a fost, din nefericire pentru tine, cea letala. 
Politica romaneasca se rezuma la  o centura  neterminata cu pitipoance terminate. Cozile de topor basiste din PSD si PNL au lucrat intens la salvarea mortului  imbalsamat de rezultatul referendumului din 2012. Dar resuscitat de inventarea cvorumului si  sprijinul pervers al grupului de la Cluj, prin Ilie Sarbu si  ministrul de interne, Ioan Rus . 7.4 milioane de voturi  ale romanilor  disperati  care au vrut sa-l trimita pe Basescu acolo unde ii era locul, la puscarie. Ponta  le-a aruncat la cos , spalandu-se pe maini  de vointa populara  in schimbul aprecierilor pe care orice slugoi , ospatar sau piccolo, o apreciaza . 
PSD a ales coabitarea  O miscare previzibila.  Invitarea UDMR la guvernare, imediat dupa castigarea , la scor, a alegerilor, despre semnarea pactului de coabitare cu Basescu,  desemnarea Laurei Codruta Kovesi  la sefia DNA,  actiuni facute fara acordul partenerilor de coalitie , desi protocolul USL cerea acest lucru. Inca de la inceput,PSD a incercat,  si de cele mai multe ori a reusit, sa traga crema guvernarii in propria ograda , teapa dupa teapa  trasa , cu tupeul infractorului recidivist, partenerului de coalitie. PNL a primit Ministerul Transporturilor dar cea mai importanta structura a acestui minister, CNADNR, a fost luata si data unui PSD-ist, la alt minister. PNL a primit Ministerul de Interne dar cea mai importanta structura a acestui minister, DIPI – fostul "doi si-un sfert", a fost luata de la MAI si data unui PSD-ist . PNL a primit Ministerul Finantelor dar in acelasi timp a fost infiintat Ministerul Bugetului, care a fost dat unui PSD-ist (prost)care a preluat din atributiile Ministerului Finantelor Publice. Energia de la Economie data unui client vechi al relatiilor  infractionale din energia romaneasca, baronul Constantin Nita, suspectat de DIICOT si SRI  de legaturi cu Ndrangheta, aripa reevaluata a Camorrei.  
In concluzie, majoritatea ministerelor PNL au fost scobite de continut de catre cei  de PSD. Nu pot da macar un singur exemplu  in care  o structura gustoasa  a unui minister detinut de  PSD sa fie dat PNL. 
PSD-ul nu s-a multumit cu partea leului infometat , au facut in asa fel incat o parte a ministrilor PNL (Chitoiu, Stroe) sa devina mai apropiati de PSD decat de propriul partid, astfel incat multe dintre deciziile din  guvern au fost luate fara ca cei doi saltimbanci  sa-si informeze partidul care i-a  facut ministeriabili .    
Si acum, daca PNL  s-a trezit si a schimbat  infidelii, PSD-ul se "revolta" si se incapataneaza sa-i tin pe scaune. Aducerea lui Klaus Iohannis la Bucuresti a spart furunculul  lasand sa se reverse puroiul pe toate ecranele si teleprompterele conectate la banul public, incepand cu trustul lui Voiculescu, terminand cu  jucaria  lui Sebastian Ghita. Ambii scapati de  puscarie de noul cod penal .  
Daca imi spunea cineva ca Antena 3 se va transforma intr-o replica penibila  a  B1Tv, il invitam la psihiatru. 
Cei care vor deconta tradarea electoratului si al aliantei de guvernare, vor plati greu, plus TVA,  consecintele acestei curvasareli politice .  
Privind situatia la valoarea reala putem trage cateva concluzii care ar trebui sa  ridice parul in capul celor care lucreaza la ingroparea definitiva a Romaniei.  
Orice haos creat acum va lovi in plina figura pe cei perceputi drept tradatorii  cauzei majoritatii care au votat USL , economia se face(cea care mai exista) praf si pulbere, leul va atinge probabil cota 6 pentru un euro, investitorii straini, cei  care mai sunt, isi iau bocceluta si se muta la Bulgaria . Nu stiu ce specie de oligofren ar risca sa simta efectul bumerangului in propria freza . Pentru ca romanul nu iese usor in strada  dar si cand o iesi, o sa vezi Bastilia live , in  High Definition. Ucraina va ramane doar o fantezie pe langa ce va fi la noi .

Update: Razboiul PSD impotriva PNL, continua - Transelectrica şi Transgaz au fost trecute de Guvern, prin ordonanţă de urgenţă, de la Ministerul Finanţelor, condus de PNL, la Secretariatul General al Guvernului, argumentul fiind că "transferul este necesar pentru realizarea cablului submarin cu Turcia şi conexiunilor energetice cu Moldova." . 

3 comments :

Florin Mihut said...



• Cine a acceptat şi semnat un acord de coabitare aberant atât din punct de vedere juridic cât şi politic cu un preşedinte demis de majoritatea poporului ?
• Cine a dorit să invite UDMR la guvernare imediat după câştigarea la scor a alegerilor legislative ?
• Cine a numit două locotenente băsiste, Codruţa Kovesi şi Alina Bica la conducerea DNA şi DIICOT ?
• Cine a atribuit PNL Ministerul Transporturilor, din care a decupat cea mai importantă structură, oferită unui ministru PSD ?
• Cine a atribuit PNL Ministerul de Interne, din care a decupat DGIPI, rezervată tot PSD ?
• Cine a atribuit PNL Ministerul Finanţelor Publice, din care a decupat tot ce ţine de Buget, atrase tot în ograda PSD ?
• Cine a atribuit PNL Ministerul Economiei, din care a scos în mod ilegal, fără aprobarea Parlamentului, în iunie 2013, departamentul pentru Energie şi cel pentru IMM-uri şi Turism, în fruntea cărora activează doi miniştri delegaţi PSD şi PC, care se comportă de facto ca doi miniştri « plenipotenţiari » ?

ThinkAgainRo said...

Analiza exacta, felicitari!Securistii masonizati din Fsn fac totul ca Antonescu Sa nu fie presedinte!Dar uita de cei 7.4 milioane de romani adevarati care l-au trimis pe kiorete la groapa de gunoi a istoriei!nu lua in seama gunoaiele basiste care semneaza anonim!

Anonymous said...

http://www.b1.ro/stiri/eveniment/ca-i-bani-au-disparut-in-decembrie-1989-pe-urmele-averii-lui-dan-voiculescu-72253.html?fb_action_ids=457900460988626&fb_action_types=og.likes&fb_source=aggregation&fb_aggregation_id=288381481237582