Sunday, November 9, 2008

Bogdan Olteanu - “Drama Queen” si Collateral damage


Colegiul Electoral Nr.1 cunoscut in lumea politica drept "Colegiul lui Bogdan Olteanu", ascunde lucruri ciudate. S-a demarat o campanie timpurie, putin ilegala si fara aprobari din partea primariei sectorului 1.Dupa ce in prealabil si-a curatat ringul de contracandidati puternici care-i puteau pune in pericol cariera politica, dupa aranjamente neortodoxe cu Marean Vanghelie -(PSD) , Adreian Videanu-PDL si Gigi Becali -PNG a reusit sa ramana apt si singur combatant, fara riscuri, in lupta pentru mandatul de deputat. Faptul ca sprijina miscarile minoritatilor sexuale nu reprezinta o noutate si nimic iesit din comun intr-o tara democrata. Recordul personal al D-lui Olteanu arata ca imediat dupa revolutie, in timp ce noi urlam in Piata Universitatii pentru o lege a Lustratiei si "Timisoara punctul 8", Olteanu cerea discriminarea activitatii homosexuale prin aborgarea art.200 cp. militand in forta pentru :"drepturile si libertatilor persoanelor cu orientari sexuale diverse ".
Presa anilor '90 pastreaza inca declaratiile de atunci ale domniei sale.

Materialele publicitare de campanie ale D-lui Bogdan Olteanu au fost imprastiate in ultimile zile in raza Colegiului nr.1 . In pliante se regasesc si puncte care vizeaza acordarea unor "drepturi depline minoritatilor sexuale".
Cei care locuiesc in zonele strabatute de oamenii de campanie ai D-lui Olteanu au citit cu siguranta in materialele publicitare despre intentiile curajoase ale tanarului candidat.

Ieri in Piata Domenii, doi tineri imparteau astfel de mesaje cetatenilor , continutul a creat o val de nemultumiri si proteste din partea trecatorilor care citind, descopereau tema sensibila pusa in dezbatere publica.
S-a contactat Politia care la randul sau a cerut explicatii Biroului de Campanie al candiatului Bogdan Olteanu. Cei doi tineri au fost retinuti pentru motive inca necunoscute si dusi la sectia 4 Politie dupa care au fost transferati la Politia Capitalei.
In final,dupa cca. 8 ore de ancheta "drogatii" au fost transportati la Sectia 1 Politie de unde au fost eliberati de persoane din anturajul de campanie al D-lui Olteanu, care incercau sa schimbe flyerele "rusinoase" cu unele despre "valoarea familiei". Am aflat ca cei doi "erau doi drogati" care nu stiau cine i-a trimis .Ca asupra lor s-au gasit droguri , motiv pentru care au fost ridicati de oamenii legii. Cum au fost eliberati dupa ce substantele interzise au fost gasite asupra lor, ramane un mare mister.Ceea ce este mai grav , este ca fratele unuia dintre cei doi tineri , instiintat telefonic de politie, a suferit un infarct miocardic decedand pina la sosirea ambulantei.
Imediat dupa derularea evenimentelor de ieri, Bogdan Olteanu s-a hotarat sa convoace o conferinta de presa prin care sa incrimineze actele celor "doi drogati" care "imparteau materiale defaimatoare" la adresa candidatului.
Toate aceste intamplari se adauga la "atacul" unor travestiti asupra sotiei candidatului ,care din lipsa de timp nu a depus ina nicio plangere.Atitudine ciudata din partea celor trei si lipsita de logica avand in vedere sprijinul pe care Bogdan Olteanu il promite acestora. Am citit ca uneori reactiile homosexualilor merg pina la extreme .
Ciudatentii de campanie cu efecte si urmari tragice pentru niste nevinovati care au acceptat probabil sa voluntarieze pentru un candidat sau altul.Curios este si faptul ca imediat dupa eliberarea celor doi"drogati" au fost feriti de carul de reportaj de la Antena 3 si transportati discret la domicilii fara sa poata face vreo declaratie.Daca intr-adevar cei doi erau sub influenta drogurilor si asupra lor s-au gasit substante interzise ,d e ce n-au ramas sub stare de arest sau, de ce nu au fost transportati la un centru de dezintozicare?
Finalul acestei tragedii avea sa fie colorat de explicatia pe care “Drama Queen” o facea publica in conferinta de presa organizata in regim de urgenta :"In spatele acestor atacuri murdare se afla "rechinii imobiliari", cei doi voluntari fiind retinuti exact in locul in care cineva construieste o cladire , pe Bd-ul Ion Mihalache , in apropierea Pietei Domenii.
"Good Point", vorba unuia ,"Rechinii Imobiliari" care "vor sa demoleze "Teatrul Masca" devin astfel o tema noua in scenariile de campanie , mesaj de succes electoral, preluat din graba de la Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.
De cand un deputat intra in conflict cu"rechinii imobiliari",din cate stim, aprobarile de constructie le da primaria, nu camera deputatilor ?!

Din toata aceasta poveste de dragoste, lucrul cel mai grav este ca scenariul nu a functionat perfect si un om, destul de tanar, a trebuit sa moara.
Intr-adevar, ca sa reusesti in politica trebuie sa fi capabil sa inghiti in fiecare dimineata pe stomacul gol doua broaste raoiase, sa fi lipsit de sentimente si fara scrupule.
Din povestirile lui Bogdan Olteanu am inteles pina acum ca in sediul "Teatrului Masca" - "nu se mai desfasoara niciun fel de activitati" rusinoase, chiar daca teoretic doar se modifica datele problemei pozitionand Teatrul Masca(locul incriminat) in cartierul Pajura ,total eronat. Mi-e greu sa cred ca un individ cu IQ ul lui Bogdan Olteanu uita foarte repede locatia.
Un "publicity stunt" ieftin, din care victima sa stoarca cateva sute de voturi ?



12 comments :

Anonymous said...

S-au intors drogatii de campanie! O specie care se manifesta cu precadere in perioadele electorale. In 1990, erau platiti de mosieri cu dolari scosi la masina de scris automata si arborau drapele verzi pentru a pune in pericol tanara democratie. Astazi, au mai evoluat. Sunt platiti de rechinii imobiliari cu lei adevarati si flutura drapelul homosexualilor pentru a periclita liberalismul nepotului unei mai vechi doamne.

Anonymous said...

Asa l-au consoliat alde Silberstein &Finkelstein pe nepotelul Giselei Wass sa dea o lovitura de imagine ?

Anonymous said...

Si daca este adevarat si daca este o minciuna, Bogdan Olteanu nu stia ce se poate intampla cand intri in arena publica? Cel mai corect ar fi fost sa nu dea atentie la astfel de provocari, numai pe aceasta cale se poate detasa de ele. Dar asa cum procedeaza, lasa impresia ca abia astepta ceva de scandal sa poata avea motiv de vaicareala, precum o gaina care cotcodaceste toata ziua cand face un ou. Nu are stofa de politician de calitate, monsher!

Felicia Mandrea said...

MINCIUNA MELODRAMATICA IEFTINA--O FACATURA ORDINARA CARE NU REUSESTE SA PACALEASCA PE NIMENI -- MENITA SA-I RIDICE MINGI LA FILEU CAMPANIEI LUI OLTEANU, CARE PRACTIC ESTE INEXISTENTA IN SECTORUL1, UNDE B.OLTEANU NU ESTE DORIT!

De fapt, prin acest joc murdar, securistii incearca sa-i ridice mingi la fileu lui Bogdan Olteanu, A CARUI CAMPANIE ESTE PRACTIC INEXISTENTA PE RADARUL OPINIEI PUBLICE, el nereprezentand nici un interes pentru liberalii din Sectorul 1 care nu il doresc sa-i reprezinte.

Anonymous said...

Ce spuneam eu de Bogdan Olteanu, PNL-istul chelios şi cu parfum uşor de homosexual care se prostituează de dragul mediatizării? Acum avem confirmarea! :D

Ştiu sigur că cineva de la Noua Dreaptă îl fotografiase participând la GayFest 2008 :) .

Anonymous said...

La nivelul actual, TOTI politicienii nostri se ofenseaza cand aud de minoritati (mai ales sexuale). Astfel, baietii cu brosurile au stiut cu ce o sa-l scoata din minti pe politician. Dar nu faza cu casatoriile sau asocierile civile mi s-a parut interesanta ci binecunoscutele ’valori crestine’ aduse ca argumente. Ultima dovada ? Bataile intre simpatizantii politicienilor. Insa, probabil ca expresia ’bataia e rupta din rai’ intra la valorile crestine. Promisiunile desarte tot la valori crestine intra ? Pentru ca si colegul sau de partid, dl. Chiliman, tot cu ’stavilirea lacomiei imobiliare’ se ocupa iar ’spatiile de cultura si sport’ sunt in raza de actiune a primarului. Sau te pomenesti ca se dubleaza pe post, ca la fotbal, in faza de aparare.

Anonymous said...

In " calitatea " lui de presedinte al Camerei Deputatilor , Olteanu a girat multe (farade)legi , mult mai " periculoase " si mai " necrestine " decat aceasta prezumtiva protectie a homosexualilor. Asadar , nepotul Ghizelei Vass are de ce sa se teama cand apare in fata electoratului , nu mai e nevoie de " mizilicuri "...
Reclama gratis la tembelziune si publicity stunt, nimic altceva in toata povestea asta.

Anonymous said...

MI-a plăcut stirea asta pentru simplul fapt că scoate jegul din toti. Pe de o parte unii s-au repezit sa-l prezinte pe Olteanu ca fiind progay, mizînd pe homofobia majorităţii. Olteanu a sărit ca ars, Vai, nemernicii, cum indraznesc. Eu daca as fi primit fluturasul ala pe strada as fi fost placut impresionat. Am citit stirea si m-am lămurit. Olteanu nu e decît alt neica nimeni plonjat prin funcţii înalte. nu e vreun politician tare în stare să-şi asume vreo credinţă incomodă. Şi cîtă încordare în reacţia sa. Dacă fluturaşul respectiv spunea că a furat vreo fabrică, probabil ar fi fost mai relaxat.

Anonymous said...

Nu ştiu cum e la voi în colegiu, dar la mine e blat în toată regula. Din ăla nesimţit. Mai sunt 20 de zile pînă la alegeri şi candidata PSD nu s-a arătat la faţă. O cheamă Mihaela Anton şi aşa îi va rămîne numele. Ce ruşine, ce ruşine: să exişti, dar în acelaşi timp să nu exişti. Bogdan Olteanu de la PNL este - v-am mai spus deja - viitorul deputat al Colegiului 1. Îşi va arăta toţi muşchii faciali, că alţii n-are, şi peste nişte ani, mulţi, le va povesti nepoţilor cum el, liberalul chel, a învins hidra pesedisto-pedelista. Nimeni n-o să mai ştie atunci că Mihaela Anton e o tanti pe care n-o cunoştea nimeni, nici măcar pesediştii ei, care nu şi-a lipit niciun afiş, care n-a pus nici măcar o vedere cu ea în cutiile poştale, care nu are pagină pe internet, care probabil că pe perioada campaniei a plecat la plajă în Mauritius, pe banii lui Olteanu, că altfel nu-mi explic de ce nu o vede nimeni la faţă. Despre candidatul de la PD-L, Gheorghe Groza, ce să vă mai zic? Nenea ăsta a avut “bunul simţ” să-mi pună în cutia poştală o carte de vizită capsată pe o vedere… Ei cu ei şi noi cu voi, ziceaţi, băi, pedeliştilor?

Anonymous said...

Homosexualii se răzbună pe Bogdan Olteanu?

O serie de evenimente bizare au bulversat campania electorală a preşedintelui Camerei Deputaţilor, liberalul Bogdan Olteanu. Membrii ai comunităţii LGBT (lesbian- gay- bisexual- travesti) au defilat ostentativ săptămâna trecută prin faţa sediului de campanie al lui Bogdan Olteanu, apoi au împărţit pliante “compromiţătoare” în zonă.

Bogdan Olteanu candidează într-un colegiu în care majoritatea votanţilor sunt înaintaţi în vârstă şi ţin la valorile morale creştine, fapt care l-a îndemnat pe deputat să afirme, într-o conferinţă de presă ţinută sâmbătă 8 noiembrie, că este sabotat de către rivalii săi politici. Mai mult, acesta a afirmat că cei care au împărţit pliantele contrafăcute, în care Bogdan Olteanu susţinea drepturile minorităţilor sexuale, erau “drogaţi”, “în pragul sevrajului”, dar că erau şi plătiţi să facă acest lucru.

Bogdan Olteanu şi-a exprimat totodată afinităţile pentru valorile morale creştine şi a criticat încercarea de a-l discredita a duşmanilor săi politici, bănuiţi a fi chiar din cadrul PNL. Staff-ul de campanie al liberalului încerca ieri disperat să spele imaginea deputatului, împărţind pliante despre “valorile familiei”, în zona în care acţionaseră “drogaţii”.

Liberalul Bogdan Olteanu a făcut o schibmare bruscă de macaz, în zona “valorilor creştine”, o dată cu alegerea colegiului unde candidează. În anul 2006, la aniversarea a 10 ani de existenţă a fundaţiei ACCEPT, organizatoarea Paradei Gay anuale din Bucureşti şi militantă pentru drepturile “minorităţilor sexuale”, Olteanu a trimis o scrisoare de felicitare acestei organizaţii. Acesta scria că “Organizatia pe care o conduceti a devenit de mult timp un reper important pe scena societatii civile din Romania. Acum, in anul in care va pregatiti sa aniversati 10 ani de la fondare, cred ca aprecierea de care va bucurati in cadrul societatii civile romanesti este o recompensa meritata pentru eforturile pe care echipa ACCEPT le-a facut in toti acestia ani.”

De altfel, Bogdan Olteanu a fost privit până recent ca un promovator şi susţinător al comunităţii gay din România, “valori” pe care le-a lepădat în pragul candidaturii sale.

Cel mai probabil deputatul este “sabotat” chiar de către cei pe care îi susţinea în trecut, homosexualii şi travestiţii, nefiind vorba de niciun sabotaj din partea rivalilor politici, după cum încearcă acesta să susţină. Mai mult, doi tineri “drogaţi” care împărţeau pliante compromiţătoare, reţinuţi ulterior de poliţie, au fost feriţi de ochii presei, pentru nu da declaraţii, fapt ce întăreşte această ipoteză.

Anonymous said...

Şuţu. Cristi, păi votează-l pe Arin Avramescu! :)

Anonymous said...

Va multumesc ca m-ati sters, domnule Marius Mina. Acum ma simt mult mai bine, mai curat si mai uscat.