Monday, April 13, 2009

De ce are Traian Basescu ochii rosii?

Sondaj online- Alegeri Prezidentiale 2009 Preferinte - votati
aici http://www.petitieonline.ro/sondaj-s24020037.html

Astazi am aflat, in sfarsit, ce am in comun cu Presedintele Romaniei.Amandoi aflam din presa sau de la televizor cum e arestat in direct Gigi Becali, cum face Elena Udrea campanie pentru EBA pe cupoane de vacanta din banul public, de afacerile imobiliare ale Ioanei Basescu pe banii lui Puiu Popoviciu sau chiar de micile combinatii nevinovate ale lui Mircea Basescu , acest Michael Corleone de Basarabi. Tot de la televizor auzea Traian Basescu de miliardele de euro pompati de Adriean Videanu in firmele de famigilie care s-au ocupat de infrastructura inceputa si neterminata a Bucurestiului, de afacerile slabiciunilor blonde ale lui Emil Boc in sectorul lui Liviu Negoita .Ma opresc aici deocamdata cu realizarile capeteniilor PDL iste pentru ca oficial, campania electorala incepe la data si ora stabilita legal.
Realitatea zilei ma obliga insa la cateva observatii cu privire la performanta sefului statului ,in direct ,de la Palatul Cotroceni. Un spectacol ieftin regizat standard dupa capacitatile modeste ale staffului de consilieri. Asteptand parca intrebarile unei jurnaliste mai tupeiste , parasind pupitrul oficial pentru a-i raspunde .De undeva din sala a aparut un microfon auxiliar pregatit parca din timp pentru reactiile D-lui Basescu. Dupa ce s-a fortat sa mimeze cateva secunde de jena , ne-a convins ca totul este o manevra de santaj a mogulilor care s-ar infrupta putin din trupul neprihanit al luptatorului pentru dreptate si adevar. Ne-a convins numai cum el stie sa o faca , cu zambetul pe buza de sus, cu degetul aratator amenintator spre iesire.
Un lucru e cert, Basescu simte apropierea franghiei si mirosul sapunului ,lovind bezmetic in tot ceea ce misca , foloseste tehnicile imprumutate de la "sistemul ticalosit", provocand conflicte pentru a-si acoperi furaciunile personale si ale familiei. Amenintari mascate au fost proferate catre toti cei care si-au dat mana pentru a zdrobi actiunile temerare ale haiducului Basescu. Numai ca in Romania , sistemul este atat de infectat incat nimeni dintre potentatii de azi n-a scapat neatins. Basescu a declansat un razboi la scena deschisa in disperarea sa de a-si salva pielea. Ce va face insa Presedintele Romaniei cand ii vor exploda in fata toate aceste regii ieftine pe care romanul de rand refuza sa le mai ingurgiteze .Cand fapte mult mai grave decat casa din Mihaileanu sau Flota vor face praf imaginea "Jucatorului" in perceptia publica. Cand se va demonstra ca in afara Ioanei Basescu ,exista destule personaje influente la varful puterii care au beneficiat de avantaje substantiale in complexul imobiliar al lui Popoviciu?
Un spectacol grotesc al carui act final se va consuma in noiembrie , rezultatul fiind inca imprevizibil.
Mesajul de azi este cat se poate de clar: "Nimeni nu este mai presus de lege"-"Autoritatile statului incep sa-si faca datoria" ".
Basescu nu va precupeti niciun efort in razboiul sau deschis, vor urma probabil, arestari in randul celor care au fost perceputi ca personaje din anturajul prezidential sau PDL.Totul pentru a putea sa demonstreze ca selectia personajelor din fictiune regizata din biroul oval este facuta la intamplare fara amestecul si interventiile manipulatorului sef , Traian Basescu.

In tot acest timp opozitia in Romania este ca si inexistenta, PNL ul tace a paguba iar Crin Antonescu, omul perceput ca liderul opozitiei romanesti prefera linistea execisva care nu-i va aduce avantaje pe termen lung. Cu toata cresterea din sondajele recente , el nu va putea capitaliza increderea electoratului si nu-i va putea convinge sa iasa la vot daca va continua sa fuga de mingiile oferite de adversar la fileu.



9 comments :

Lilick Auftakt said...

Foarte misto ai scris.

Marius Mina said...

@Lilick, ne straduim

Ion de la Chiuiesti said...

Din doua motive:
1. Din cauza de vizichi!
2. Sa se ascunda in cires!

GS said...

Si mie imi place ce ai scris. dar n-am inteles de ce are ochi(ul) rosu? By the way ... :) E una mica la mine in bloc, are vreo 5 ani. Intr-o zi, ma opreste si ma intreaba ... vrei sa-ti zic o poezie? S-aud, ii spun. ... Avem o tara, un popor, un presedinte hot si chior ... O opresc si-i spun ... ma daca te mai prind cu poezii d-astea, nustiu ce-ti fac! Plec si striga dupa mine ... auzi, te spun lu' tati ca esti cu Basescu!!! Marius imi venea s-o mananc. Am luat-o in brate si i-am spus ... fraiero sunt cu tine! A mea, la 14 ani, nu-i asa hotarata :)

Marius Mina said...

@George, inseamna ca speranta nu este pierduta, daca un copil la numai 5 ani gandeste asainseamna ca cei cu drept de vot sunt si mai hotarati in toamna asta.
@Ioane, nici eu nu stiu inca dar vom afla in curand motivul , probabil in loc de oua si-a inrosit ochii.

Lilick Auftakt said...

@Marius

Vad ca mai multa lume, pe bloguri, a observat cate ceva in legatura cu ochii marinarului. Sunt din ce in ce mai rosii, mai umflati, si mai incrucisati. Zici ca i se unesc intr-o mare buba in mijlocul capului. E de la betie, nu? :))

@George

Scumpa aia mica. "Indoctrinata" de ta-su. Anti-basista de mica. Hahahahah! Bravo lu' tati! :)

Marius Mina said...

Lilick, si-a pus lentile de contact ne arate ca mai are inca sange in instalatie.

GS said...

Dar voi faceti misto sau chiar nu stiti ca el are doar un ochi? Adica aia mica de 5 ani stie si voi nu stiti?

Marius Mina said...

@GS, doar un ochi? In ceafa?