Saturday, April 25, 2009

Efectul "DuDa"


Sondajele de saptamana trecuta indicau un clasament in care Traian Basescu se mentinea pe primul loc inregistrand totusi o scadere destul de agresiva in ultima perioada. Pe locul doi la o distanta de cca 10% se afla Crin Antonescu. Pe 3 , repetentul PSD, Mircea Geoana cu un scor mult sub cel al partidului pe care-l reprezinta.Ciferele erau dupa cum urmeaza:
Traian Basescu -34%
Crin Antonescu -24.9%
Mircea Geoana - 19%

Restul procentelor fiind distribuite la "si altii".
Imediat dupa anuntul oficial al lui Radu Duda si mesajul destul de voalat dar important al Regelui Mihai, situatia s-a modificat in barometrul opiniei publice , singurul care a avut de "suferit" de pe urma candidaturii "regale" a fost candidatul liberal, cel perceput pina mai ieri drept liderul opozitiei din Romania .
Situatia arata astazi asa:

Basescu 41
Geoana 21
Antonescu 18
Radu Duda 10
Vadim Tudor 9
Marco Belo 1

Intrarea lui Duda in cursa prezidentiala l-a ridicat putin pe Traian Basescu, coborandu-l pe Crin Antonescu de pe locul 2 pe locul trei de la 25% saptamana trecuta la 18% astazi. Mircea Geoana a cunoscut de asemenea o evolutie de la aparitia printului candidat, trecand pe locul doi ceea ce i-ar asigura intrarea in turul doi cu Basescu.Lucrurile se misca bine , dupa schema tactica a "sistemului ticalosit". Sustinatorii ferventi ai lui Duda sunt fie, oameni legati ombilical de "sistem", fie naivi care mai cred inca in povesti cu printi si cersetori.
masinatia "Duda" are scopul clar de a disipa voturile lui Antonescu propulsand candidatul PSD in turul doi .Relatia de suflet a lui Radu Duda cu PSD este notorie, prietenia dintre tatal acestuia (fost activist si viceprimar PSDR de Iasi ) cu Ion Iliescu , a facut posibila lansarea publica a quasinecunoscutului actor de Iasi. Infiltrat in familia Regala a Romaniei si-a jucat destul de bine rolul vietii, reusind performanta de a obtura imaginea Casei Regale in folos propriu . Astfel in ultmii ani prezenta in media a D-lui Duda a fost net superioara decat cea a Principesei Margareta sau a Regelui Mihai devenit incepand de pe 23 aprilie un fel de mascota electorala a candidatului Duda.
Pozitia liberalilor, cei afectati in mod direct de "efectul Duda" a fost una destul de retinuta pentru moment. Crin Antonescu a decalarat ca nu-l afeceteaza, Ludovic Orban a tratat-o ca pe o problema mai putin serioasa care pune intr-o lumina obscura Casa Regala. N-am auzit insa un punct de vedere al, pina mai ieri ultravocalului, Bogdan Olteanu, desi voci din PNL spun ca Alteta Sa candidatul regal, ar avantaja, in afara de PSD si fosta echipa de conducere a PNL .
Ceea ce nu s-a luat inca in calcul este erodarea celor 10 procente aproximative de care se bucura Radu Duda se pot evapora usor in decursul campaniei care nici n-a inceput inca, mai ales cand "scheletii din dulapuri" vor incepe sa se pravaleasca unul cate unul pe caldaram .Primele semne au inceput deja sa apara.



14 comments :

Filip G said...

Azi a punctat bine CRIN ANTONESCU la congresul UDMR.

Lilick Auftakt said...

"Sustinatorii ferventi ai lui Duda sunt fie, oameni legati ombilical de "sistem", fie naivi care mai cred inca in povesti cu printi si cersetori." Nu e hiar asa. Sut si oameni pentru care cuvantul Regelul inseamna inca foarte mult.
Eu nu cred ca e bine ca liberalii sa se pronnte mai mult decat au facut-o deja pe acest subiect. Se ocupa destul pedelistii si sustinatorii acestora sa il darame pe Radu Duda cu "scheleti" de prin dulapuri. Atitudinea liberalilor nu poate fi decat una demna, bazata pe argumente, in genul celor exprimate excelent de Radu Portocala.

Am auzit si eu ca (virgula) Crin Antonescu a punctat bine azi, dar nu am apucat sa il vad din pacate.

Filip G said...

Eu FILIP G cetatean al romaniei daca eram in postura printului DUDA candidam la EUROPARLAMENTARE .Daca strangeam numarul de voturi necesare faceam socoteala daca merita sa incerc la PREZIDENTIALE.
Pe ce se bazeaza DUDA in campanie?
Care este electoratul care il sustine?

Marius Mina said...

Filip si lilick, n-am vazut nimic inca, era noapte la mine.Oricum stiu sigur ca liberalii vor iesi la joc destul de puternic.Nici nu trebuie sa-si faca probleme in privinta dudei, vor aparea destule care-l vor scoate pe tusa.fiti atenti in luna iulie cand se va da drumul la caini...
Pina una/alta fiti atenti pe saptamana viitoare..surprize noi !

Lilick Auftakt said...

Atacarea lui Radu Duda din partea liberalilor ii va face pe cei din urma sa piarda mult din electorat. Asa ca nu il vor ataca. Te asigur.

Anonymous said...

Da, asa este. Crin Antonescu a punctat "mortal" ca sa zic asa. Mortal pt el insusi, bine'teles.
Singura remarca desprinsa din discursul sau anost a fost aceea ca s-a revoltat din cauza ca Basescu nu a ramas in sala sa-i asculte lamentarea.
N-a fost destul faptul ca participantii zambeau deja pe sub mustata la plecarea presedintelui. Crin, in loc sa taca, a mai pus si frâna si a evidentiat tocmai ceea ce nu trebuia. Dispretul presedintelui fata de individul Antonescu.
Asemenea luzari, ca Antonescu, mai rar. Chiar si in gloata politica româneasca :)

Marius Mina said...

@anonymus, in gloata romaneasca unul ca basescu este comsiderat etalon, ca sa dea motiv unora ca tine sa simta utili.
Si limbricii se simt utili in lumea lor.

Marius Mina said...

Lilick, nici nu au ce sa atace, blasfemiile mor de la sine.Se dizolva singure in lumina solara.

Anonymous said...

@M. Mina

O iei si tu pe urmele Roxanei. Daca nu e Tariceanu, e Crin, daca nu e Crin e Duda, daca nu e Duda e Vadim..oricine sa fie, numai Basescu nu. O strategie perdanta din start.
Basescu n-are nicio legatura aici cu comportamentul lui Crin. Sau altfel spus, Crin pierde din start daca singurul lucru pe care-l ofera poporului român se reduce la campania anti-Basescu.

Daca Crin ar fi spus ceva de genul "bine c-a plecat" decat sa plânga ca a plecat, ar fi obtinut chiar aplauze de la public.
Numai ca, Crin, acest repetent (de trei ori) este un biet incapabil in domeniul politic. Chiulangeala care l-a si adus pe primul loc in topul likelelor parlamentare incepe sa-si arate efectul.

Marius Mina said...

Nu-mi sta in obicei sa dialoghezi cu anonimi dar pentru ca esti ambitios iti mai raspund o singura data.Repetentul din toamna este Basesc.Si tot el va fi primul fost demnitar postrevolutionar arestat si condamnat .
Continuati lupta de clasa , mai sunt cateva luni si veti lua o vacanta pre=lunga.

Anonymous said...

Ca sa exemplific si mai bine greseala lui Antonescu.
Mica duda regala s-a trezit sa declare, in fata românilor care totusi l-au ales pe marinar de 2 ori, ca "Basescu trebuie sa plece". O duda idioata. In loc sa spuna ca vrea sa invinga el nu-si doreste decat sa plece Basescu. Prin aceasta afirmatie, duda s-a transformat intr-un Antonescu, Voiculescu, Patriciu, SOV, Geoana, Iliescu, Nastase, Mina sau Lilick...si cam atât.
Pai de tampeniile astea e deja satula populatia. Toti care se perinda pe la candidaturi, isi doresc sa plece Basescu si pana la urma, pleaca ei...:)
Atacându-l pe Basescu n-aveti nicio sansa.
Ca sa fie invins, Basescu trebuie , in primul rand, ignorat.
Iar ca sa-l ignori pe Basescu, trebuie sa prezinti o alternativa viabila, nu un simplu megafon care urla toata ziua "jos Basescu".
Deocamdata, alternativa nu exista, indiferent ca e vb de o duda, un crin, un prostanac sau o talpa.
Mai ganditi-va, inainte sa ma acuzati de "basescism" :)

Anonymous said...

@M.Mina

esti mai mult decat penibil cu premonitiile tale infantile. Pun pariu ca la toamna nici n-o sa mai existe acest blog. In niciun caz sub acest nume. Prea v-ati dat in petic si v-ati facut de rahat.
Dar, de fapt, acest aspect este complet irelevant.

Anonymous said...

Doamna Roxana.
Aici la New York este noapte. Am inceput sa iau pastile. La fiecare patru ore.
Nu ajuta. Am avut un cosmar sau un fel de vis. Duda” juca” in Print si Cersetor.
In vis Cersetorul ajunge Print, in realitate invers. Lasand gluma la o parte am
inceput sa ma gandesc la o meserie care se va potrivi lui Duda, dupa desfintarea
Casei Regale, . Norocul lui Nicolae este ca sa tinut de scoala si a terminat o
facultate. Pentru Duda cu un trimestru nu va prea usor .Duda se va reintoarce
probabil la actorie iar Margareta va redevenui guvernanta la o familie
aristocratica,
Joi urmand sfatul dumneavoastra am fost la psihiatru. Sotia mea Kiyoko ma dus
la un preot budist. Se pare ca in viata anterioara si chiar in cea viitoare, am
fost si voi fi monarhist.Sunt obosit. Am trimis nu demult spre publicare
articolul "De la istorie, la lada de gunoi a istoriei" Inainte de a inchide
compiuterul mai iau o pastila. Ma duc sa ma culc. Buna dimineata !

Anonymous said...

pe ce va certati voi ca eu am foarte mic,creierul,..pe cit de bine sau de rau ii va merge lui base sau tariceanu ,scuze,dudu si crin ...sau cumva sinteti si voi cu ceva procente sau interese?,pentru ca ori am inebunit eu ori eu triesc in alta lume...voi v-ati intrebat vreodata in viata voastra ce este aceea(omunca cinstita,ce inseamna sa ajuti colegul de munca nu sa-l astepti sa se intoarcva sa il impingi in haul asta mare care se numeste rominia de rahat)?poate unul dintre voi sa imi spuna daca este real ce se intimpla sau eu mam nascut inainte de vreme,pentru ca am impresia ca voi vorbiti o altqa limba sau poate eu nu judec ,ce trebuie,cind trebuie si cum trebuie;vrajala asta cu democratia si cmunismul e pentru fraieri pentru ca in afara de faptul ca nu aveam posibilitatea tehnologica a comunicari de acum citeva lucruri sint la fel dar majoritatea sint disperate rau fata de comunism.sa nu aveti pretentia niciodata in vita voastra ca sa va bucurati de ia (viata)asa cum ar fi normal intr-o lume care se vrea normala atat timp cit voi stati ca fraieri si va vaitati,slabe sperante, ia puneti voi mina si.. omoritiva';intre voi sa vedeti ce bine o sa va fie...sa stiti ca nu am inebunit, dar din ce vad eu zi de zi avind posibilitatea sa fac comparatie intre ce a fost si ce am trait in astia 20 de ani de scumnpa democratie cam asa stau lucrurile.;asta e democratie curata, dupa capul meu e o vrajala totala(ca si sloganul;toti oameni sint egali sau aberatia aia ca nimeni nu e mai presus de lege'.sinteti niste idioti daca voi credeti ca vreodata in viata voastra va va ajuta cineva din suflet sau pentru ca va respecta,, gresit totdeauna are,am ,aveti un interes mai mic sau foarte mare deobicei a doua varianta este de baza.... fratilor ce frumoasa ar fi viata daca ar semana macar cu sfirsitul unui film de actiune in care eroul principal iese mereu invingator.dar viata este altfel viii ,,veziii,,,te uiti si te duci pa,pardon adica pleci.;!