Wednesday, May 13, 2009

Crin Antonescu :“Aţi minţit împreună, guvernaţi împreună”

"Domnule Președinte, domnule Prim-Ministru Traian Băsescu și domnule ajutor de Prim-Ministru Mircea Geoană, eu cred că trebuie să rămâneți uniți. Nu vă pot spune, ca unui personaj de simbioză, Mircea Băsescu, căci are altă conotație. Dar Traian Geoană cred că merge. Trebuie să renunțați și la acest guvern și la aceste politici, pentru că altfel, continuând cu această comedie, continuând cu comedia alternativei, nefiind obsedați decât de voturi, îi înfundați pe toți românii într-un context, repet, dramatic, în dificultăți care, după aceea, vor dura ani și există în țara asta, dincolo de noi, politicienii, dincolo de guvernele noastre care se schimbă și care își transmit grele moșteniri, există oameni care au dreptul să trăiască, au dreptul să producă, care au dreptul să nu stea la mila guvernului dumneavoastră sau la mila guvernului nostru. Dați-le șansa să scoată ei România din criză pentru că dumneavoastră și probabil nici noi singuri nu putem."
Vă rog să luați această moțiune de cenzură nu ca pe un joc politic între partidele noastre și vă rog domnilor parlamentari din PSD și PDL, gândiți-vă bine înainte de a vota. Oamenii aceștia vă distrug inclusiv din punct de vedere electoral. "De câteva zile asistăm la un spectacol, care deşi se desfăşoară într-un context din ce în ce mai trist, un cotext dramatic pentru întreaga ţară, poate fi calificat cred ca o comedie a erorilor şi a minciunilor. Dumneavoastră, domnilor guvernanţi, aţi spus şi continuaţi să spuneţi fără nicio jenă foarte multe minciuni. Aţi spus o serie de minciuni care ne-au adus astăzi aici şi care ne fac pe noi, cei din Opoziţie, să socotim că nu există soluţie de continuare cu Guvernul dumneavoastră"

6 comments :

Riddick said...

Liberalilor li s-a propus in noiembrie participarea la guvernare, si de PSD, si de PDL. Tariceanu a ales sa treaca partidul in opozitie. Daca stiau ca Traian Basescu ar fi avut blat cu PSD pentru o coalitie, mergea nitel teatru, adica sa primeasca oferta PDL. Evolutia ulterioara ar fi confirmat sau infirmat blatul. Mandatul insa era pentru guvernare cu PSD. Insa uninominalul a dus la neintrarea in parlament a celor din PSD initiati in problema, grupul Geoana capatand un avantaj tactic. S-a obtinut un echilibru instabil, daca nu venea criza aveam un circ mare de tot...

Marius Mina said...

Riddick, crezi ca numai Basea stie sa joace barbut politic?
Orice baiat destept ar fi optat ptr opozitie.

Anonymous said...

Felicia Mandrea spune (deoarece nu am putut posta cu Open ID)

Ce pacat ca mai toti bloggerii includeti videoclipurile cenzurate ale televiziunilor securiste din RO in loc ca sa va duceti sa luati de pe site-ul camerei deputatilor speechul excelent al lui Crin. Atunci sa va dati seama CA INTR-

ADEVAR CRIN STIE ECONOMIE CHIAR FOARTE BINE!

De pe acest site veti gasi SPEECHUL COMPLET AL LUI CRIN
http://www.cdep.ro/pls/steno/steno.lista?idv=12&leg=2008&idl=1
[1)alegand Sedinta camerelor reunite din 13-5-09
2) Trebuie sa scrolati pana la 1h 36 min ca sa dati de Crin)

Ion de la Chiuiesti said...

Il apreciez pe Crin pentru ca e baiat tanar, serios, dar cam atat. Nu a demonstrat nimic niciodata si tare mi-e teama sa nu fie o dezamagire crunta pentru voi. Timpul va arata daca asa e sau nu. Sper ca nu va simtiti lezati!

Ruxandra-Georgeta Lungu said...

Guverneaza impreuna, de rapa sa se duca tot impreuna!

anamariadeleanu said...

deocamdata, atat:
foarte sugestiva imaginea de pe 'fontispiciuli sau, 'header-il' blogului Dvs;