Tuesday, July 28, 2009

Trupe speciale ale Moscovei vor asigura "retragerea" lui Voronin


Serviciul de Informatii Externe (SVR) al Rusiei a transmis in data de 23 iulie regimului separatist pro rus de la Tiraspol, insarcinarea de a organiza trecerea «in deplina siguranta» pe teritoriul transnistrean a lui Vladimir Voronin si a 18 demnitari ai regimului de la Chisinau, in cazul in care regimul comunist nu se va putea mentine la putere dupa 29 iulie, iar fuga pe cale aeriana ar fi compromisa, transmite Romanian Global News, citand surse de la Tiraspol.

In acest sens militiile transnistrene impreuna cu agenti operativi rusi trebuie sa fie gata de a interveni inclusiv in afara teritoriului transnistrean pentru a-i crea un culoar de trecere sigur dictatorului comunist si familiei acestuia, precum si celorlalti demnitari de la Chisinau.

In dispozitia SVR-ului se arata ca Armata Nationala a Moldovei ar putea sa devina ostila grupului de demnitari, iar in acest caz regimul de la Tiraspol trebuie sa asigure forte suficiente pentru a descuraja o astfel de tentativa.

Surse ale Romanian Global News de la Tiraspol au declarat de asemenea ca in in ultimele zile au sosit la Tiraspol mai multe detasamente ale fortelor speciale GRU (Serviciile de Informatii ale Armatei Ruse), care au executat deja misiuni de recunoastere inclusiv in Chisinau si in majoritatea oraselor din R. Moldova. Acestea ar urma sa indeplineasca misiuni de diversiune impotriva unitatilor Armatei Nationale a Moldovei precum si impotriva unitatilor Ministerului de Interne care ar deveni ostile puterii comuniste de la Chisinau.

Pe de alta parte surse locale din capitala asa-numitei Republici Molodovenesti Nistrene au declarat in exclusivitate pentru ZIUA, ca in ziua de 29 iulie a.c., cand in Republica Moldova se vor desfasura alegeri parlamentare anticipate, regimul de crima organizata de la Tiraspol va desfasura manevre militare pe zonele de jonctiune cu teritoriul controlat de Chisinau.

Manevrele, cu un evident scop de intimidare a populatiei romanofone din zona care este asteptata la vot, vor incepe pe 28 iulie si vor implica inclusiv contingente de rezervisti.

"De o saptamana, cei aflati in rezerva sunt chemati la cartiruiri (unitati militare-n.n.)", au declarat surse locale pentru ZIUA. Conform acelorasi surse, cele mai mari concentrari de trupe vor fi la Corjova, Cocieri si Cosnita, cunoscute ca "nuclee dure" ale separatismului, inca din perioada razboiului din 1992, dintre Chisinau si Tiraspol.

Alte zone de pe linia de jonctiune cu teritoriul controlat de Chisinau (precum Bender- Tighina, unde gardistii transnitreni sunt sprijiniti direct de grupuri de civili rusofoni) se afla, deja, sub supraveghere militara. Neoficial, regimul de crima organizata de la Tiraspol, al lui Igor Smirnov, este pregatit sa justifice aceste manevre militare prin "nevoia de antrenament" a gardistilor.

Practic sursele ZIUA vin sa confirme pregatirea culoarului de fuga pentru Vladimir Voronin, organizat la ordinul Moscovei de catre regimul marioneta de la Tiraspol.

Surse ale serviciilor de informatii ale NATO au declarat pentru Romanian Global News, ca o destabilizare a situatiei la frontiera Aliantei este ingrijoratoare si din acest motiv, pentru a se evita derapajele nedemocratice care ar putea pune in pericol vietile oamenilor, inclusiv a unor cetateni ai tarilor membre NATO, miscarile trupelor speciale ruse sunt monitorizate atent ca si miscarile de trupe si tehnica a militiilor transnistrene.

Azi, 28 iulie, la orele 10:00, a aterizat un nou avion din Federaţia Rusă pe aeroportul internaţional Mărculeşti. Informaţia a fost oferită redacţiei UNIMEDIA de către surse din anturajul puterii de la Chisinau sub protecţia anonimatului.
Ziarul de gardă a scris că la 22 iulie 2009 un alt avion din Federaţia Rusă ar fi aterizat pe aeroportul din Mărculeşti, unde ar fi lăsat nişte „jucării poliţieneşti": bastoane, scuturi şi alte echipamente.(heeloo.ro)

7 comments :

GS said...

Marius, transmite-mi, te rog, in format doc ceea ce mi-ai transmis in formay pdf. Multumesc!

Marius Mina said...

G, iti trimit linkul pe email

Anonymous said...

DEPORTAREA UNUI SPION DIN USA
VIZITA IN CUBA. POZE CU FIDEL SI RAUL
DEPORTAREA LUI TISMANEANU DIN STATELE UNITE
Serviciul de Informatii Externe
Domnule Razvan Ungureanu
Avand bunavointa domnului L.Pavoni consulul general dinNew York, v-am trimis o scrisoare. In ea am cerut o audienta cu dumneavoastra, sau o convorbire cu o persoana delegata. Cu aceasta oceasta ocazie am vrut sa va prezint documente confidentiale despre Vladimir Tismaneanu.Documentele clarifica materialele aparute in presa, care califica pe V.T. ca agent al securitatii. Am vrut sa prezint deasemenea acordul meu la opinia comunitatii romane americane, cu privire la necesitatea deportarii lui V.T. din Statele Unite. Dinsul a a ascuns serviciului de emigratie, faptul ca a fost membru al partidului comunist si a scris articole in care cerea rasturnarea capitalismului si a sistemului politic american prin forta. Faptul ca a mintit sub juramant, va duce la automat la deportare .Mentionez ca in dosarul lui sunt sunt si alte fapte agravante.Anexez doua materiale pertinente in acest caz,
Motivul incercarii de a va contacta este extrem de serios. Dumneavoastra sunteti printre putinele persoane competente, care puteti spune ADEVARUL presedintelui inainte de a fi prea tarziu ,pentru dansul si imaginea tarii. Presedintela Traian Basescu trebue sa aiba acces la toate documentele si faptele acestui caz.Dinsul va avea posibilitata de a se distanta de clanul care care il minte ,manipuleaza si a cere scuze Romaniei. . In caz contrariu isi va semna singur, sinuciderea politica.
De si a trecut mult timp nu am primit nici in un raspuns. Acest lucru este grav si impotriva legii, care va obliga sa raspundeti oricarei srisori oficiale. Am avut nu demult o audienta cu Simona Miculescu ambasador la ONU nu demult (Au participat deasemenea consulul adjunct A.Berechet si adjunctul misiunii T. Morar) in care am discutat despre Tismaneanu si am cerut sa fiu contactat de SIE ,la orice nivel.Din nou fara nici un rezultat. Mentionez ca ca am discutat aceasta problema cu diplomatul Ilinca Ilie Ilie de ambasada, de multe ori si cu consulul L.Pavoni chiar acum o ora.
Domnule director,
Faptul ca incercati sa blocati informatii despre un spion este de o gravitate exceptionala. Faptul ca nu lasati ca servici de informatii sa aiba acces la informatii, trebue sa intre in atentia parlamentului.Cu alte cuvinte SIE nu este lasat sa-si faca datoria.
Este o ultima incercare. In caz contrariu voi trimite spre publicare articolul ,pe doua pagini “Deportarea agentului Volodea” ziarului New York Magazin.
Robert Horvath New York
28 IULIE 2009 Va rog confirmati primirea scrisorii si numarul de inregistrare

Marius Mina said...

Robert, crezi ca baga cineva in seama toate chestiunile astea?
"Ei cu ei, noi cu noi" era deviza pedeleilor de cauciuc in campania electro rurala

Anonymous said...

LEGEA ESTE LEGE CHIAR SI IN USA:

"Any alien who has been admitted into the United States can be found to be deportable and can be removed on the basis that he or she is a threat to the security of the United States. This ground includes the following:

Membership in Communist or other totalitarian party. Although INA § 212(a)(3)(D)(i), 8 U.S.C. § 1182(a)(3)(D)(i), still excludes any immigrant who is or has been a member of or affiliated with the Communist or any other totalitarian party."

Marius Mina said...

Anonymus, pe cuvantul tau de pioneer?

Anonymous said...

COMUNITATEA ROMANEASCA DIN NY A TRIMES O SCRISOARE CATRE EMIGRATIE. RASPUNSUL ESTE OFICIAL. DACA AI SENTIMENTE DE AMICITIE PENTRU VOLODEA SE PARE CA AI VEI DUCE LIPSA. EL A AJUNS IN USA DIN DIN VENEZUELA SI TOT ACOLO SE VA INTOARCE. VA FI PRIMIT DE CHAVEZ SI PIONIERI LA AEROPORT.