Wednesday, July 29, 2009

Nati Meir, un excroc recidivist



Potrivit anchetei Canalului 10, Nati Meir a fost judecat pentru escrocherie şi condamnat la 30 de luni de închisoare pe care le-a ispăşit la penitenciarul Maasyahu. „La Maasyahu există o zicală cunoscută de toţi deţinuţii. Din nefericire, am fost şi eu acolo. Cine a băut din apa de la Maasyahu, se va întoarce întotdeauna în acest loc. Eu am dovedit că se poate şi altfel“, a declarat Nati Meir într-o convorbire telefonică din România cu Canal 10, citat de Agerpres.

Dosare, afaceri şi politică


Nati Meir spune că a făcut prima vizită în România în 1996. Avea 41 de ani şi, susţine fostul deputat, o avere de un milion şi jumătate de dolari.

Îşi aşteaptă sentinţa

Însă, un an mai târziu, Nati Meir devenea administrator la o firmă de plasare a forţei de muncă în Israel. „Eu nu aveam cetăţenie română şi nu puteam să am firma mea”, spune fostul parlamentar.

În afacerea cu trimiterea muncitorilor români în Israel, Nati Meir a devenit inculpat. În 2006 procurorii au întocmit rechizitoriul prin care Nati Meir a fost dat pe mâna judecătorilor. Acuzaţiile - evaziune fiscală, fals intelectual şi înşelăciune în privinţa încheierii unor contracte de muncă pentru Israel.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2000-2002, în calitate de asociat unic la firma Orwalsam Trading, Nati Meir a „uitat“ să plătească taxe şi impozite către stat, diminuând cu bună ştiinţă veniturile societăţii cu aproximativ 600.000 de euro. Mai mult, spun procurorii, cu ocazia încheierii şi executării contractelor de mediere a forţei de muncă, Meir ar fi indus în eroare peste o sută de persoane cărora le-ar fi luat banii fără a le elibera chitanţe.

„Sigur o să fiu achitat. Înainte să fiu trimis în judecată mi s-a dat, de două ori, neînceperea urmăririi penale“, declara, ieri, Nati Meir pentru „Adevărul“.

Bani controversaţi

În 1998, Meir a intrat în afaceri pe cont propriu, după ce un an de zile fusese administratorul unei firme care nu îi aparţinea. A înfiinţat firma Orwalsam Trading SRL, care se ocupă în continuare cu trimiterea românilor la muncă în străinătate.

„Până acum am trimis în Israel peste 27.000 de români“, se laudă fostul deputat. Nati Meir mai apare ca acţionar majoritar în alte două societăţi, cu obiect de activitate „lucrări de construcţii ale clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale“.

În plină anchetă a procurorilor, în octombrie 2005, Nati Meir a anunţat că a devenit cel mai bogat român, cu o avere de peste două miliarde de dolari, sumă ce nu se regăseşte însă în declaraţia sa de avere din 2008. Banii ar proveni, spunea Nati Meir, dintr-o moştenire lăsată de o rudă îndepărtată din America.

Deşi Meir nu a dovedit că ar fi moştenit pe cineva, în conturile sale au intrat brusc 86 de milioane de dolari. Restul averii ar constat în hoteluri şi terenuri aflate în SUA, Africa de Sud şi Nigeria, bunuri pe care fostul deputat susţine că intenţionează să le revendice.

Acum se vrea preşedinte al României

Nati Meir a intrat în politică în 2003 când a devenit consilier pentru probleme de politică externă al preşedintelui Partidului România Mare, Corneliu Vadim Tudor. Un an mai târziu a intrat în Camera Deputaţilor pe listele PRM. În 2005, Nati Meir a fost exclus însă din partid în urma unui scandal legat de apariţia unui articol referitor la deportarea evreilor din România, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.(Adevarul.ro)

No comments :