Tuesday, May 20, 2008

Fresh de portocale pentru Bucuresteni

Dupa Parcul Bordei şi Tineretului, a venit şi rândul parcului IOR (Titan) să facă obiectul discuţiilor dintre cei care îl au, adică Primăria Sectorului 3, şi cei care îl vor, adică marii investitori şi constructori de mall-uri. „Terenul fostei baze sportive "Spartac" din Parcul IOR (Titan) va fi transformat, până în anul 2011, într-un uriaş complex imobiliar, cu circa 1.200 de apartamente şi 3.000 de locuri de parcare”, relatează România Liberă. Locuitorii cartierului se plâng că, odată cu acest gigant, pericolul de îmbolnăvire creşte considerabil.Povestea e simplă. 82.200 de metri pătraţi aruncaţi pe mâna avizilor de bani. Rezultatul – Praklake Plaza, dezvoltat de Caelum Development şi de firma portugheză Sonae Sierra. Începutul e acelaşi. Terenul a fost revendicat şi, prin metode necunoscute majorităţii, a ajuns bază imobiliară.„Iniţial, proiectul a fost anunţat de investitorul irlandez RI Investment, iar firma portugheză Sonae Sierra a achiziţionat în acest an 50 la suta din "Parklake" pentru suma de 52 milioane de euro. Valoarea investiţiei este estimată la 450 milioane de euro, în afara preţului de achiziţie a terenului”, anunţă România Liberă.Parkplace Plazza e cu atât mai controversat cu cât dimensiunile sale ating cote record pentru Bucureşti. 300.000 de metri pătraţi construiţi, 110.000 metri pătraţi destinaţi închirierilor pentru 50 de magazine. Nu vor lipsi nici blocurile de locuinţe, cu circa 1.200 de apartamente.Autorităţile se splă pe mâini şi refuză să ofere declaraţii în această privinţă.


ELENA UDREA INTRA IN CAMPANIE CU GURA PLINA

Udrea: 'Sunt cazuri noi'
Invitat luni seara la o dezbatere la Realitatea TV ,
Traian Basescu declara in deplinatatea facultatilor sale mintale, fara a da nume, ca sunt oameni politici care i-au solicitat sa intervina la procurori ca sa-i scape de dosare.Cu putin inainte de sfarsitul campaniei electorale, presedintele Traian Basescu a avut un nou puseu de memorie asemanator cu cel de acum doi ani, cand a izbucnit scandalul 'Biletelul', seful statului si-a amintit brusc de o serie de politicieni care au venit la el acasa si i-au cerut sa intervina in justitie pentru a-i scapa de dosare. seful statului nu a dat insa niciun nume.Fosta sefa a Cancelariei de la Cotroceni, actualmente blonda regimentului PDL, Elena Udrea, cea care a dat semnalul in scandalul legat de interventia premierului Tariceanu in favoarea lui D.Patriciu, a revenit la bara politicii romanesti cu o noua afirmatie . Ea crede ca presedintele nu s-a referit la "situatiile vechi', ci la "alte cazuri, probabil ulterioare". Afirmatiile flotantului de la Cotroceni au inflamat din nou clasa politica care iritata, a cerut nominalizari clare si l-au acuzat pe Basescu de tainuirea unor fapte penale deosebit de grave.
Candidatul PDL la Primaria Capitalei ,Vasile Blaga , se afla intr-o criza profunda de creatie in campania electorala pentru Bucuresti. Animat de proiectele incepute acum patru ani de Adriean Videanu, insa uitate, Blaga a decis sa promoveze in programul sau electoral defectele actualei administratii. Adapostul pentru caini fara stapan de la Mihailesti este doar una dintre micile combinatii demonstrata cu acte in regula pe site-ul de campanie al democrat-liberalului (http://www.vasileblaga.ro/angajamentul-meu/animale-fara-stapan), "pitbullul basescian" isi propune amenajarea, pana in februarie 2009, a unui "azil" pentru cainii fara stapan. Daca nu ar fi aparut in presa, vineri, comunicatul de presa al primariei conduse de Videanu, prin care pedelistul acuza Curtea de Conturi de rea-vointa in cazul raportului privind "gaurile" cheltuielilor de la Mihailesti, nici nu am fi facut legatura dintre cele doua chestiuni. Adapostul este o excrocherie financiara cu a democrat-liberalilor de la Primaria Generala, in conditiile in care in raportul cu pricina se constata plata nejustificata a 4.478.328,45 de lei pentru "lucrarea" de la Mihailesti.



In mod cert Vasile Blaga nu ar face altceva decat sa continue "cappo-d'opera" predecesorului sau, daca ar castiga cursa electorala, in niciun caz sa produca proiecte viabile pentru imbunatatirea calitatii vietii bucuresteanului.







Surse din interiorul Primariei Bucuresti au afirmat ca Adriean Videanu si Vasile Blaga, au puternice legaturi de afaceri prin intermediul fiicei acestuia, Agate Cristina Blaga ,asociata deputatei PDL Anca Constantinescu la compania de constructii AZV Trade Group care manevreaza cu succes afaceri cu Primaria Generala a Municipiului Bucuresti sub indrumarile si sprijinul D-lui Videanu.


Adrian Videanu(mana-larga) i-a dăruit finului său Liviu Negoiţă, primarul Sectorului 3, o armă electorală extrem de puternică – repartiţiile pentru 186 de „locuinţe sociale” de lux. 50 de apartamente sunt pe strada Gura Siriului din Sectorul 3 al Capitalei, restul fiind amplasate într-un ansamblu rezidenţial, ridicat în Sectorul1, lângă „Doi Cocoşi”. Casele au fost cumpărate în urmă cu mai bine de o jumătate de an şi au costat peste 20 de milioane de euro. Pe hârtie erau „apartamente sociale sau de necesitate”.



În realitate, apartamentele au piscină, garaj, termopane, aer condiţionat, parchet şi balcoane de zeci de metri. Numai un loc de parcare costă 5.000 de euro dacă este situat în exteriorul clădirii şi 10.000 de euro dacă este amplasat la subsolul imobilului. Nici o unitate locativă nu respectă prevederile Legii locuinţei, având suprafeţe de până la 150 metri pătraţi şi dotări apropiate de standardul caselor de protocol. Numai că, achiziţionarea apartamente de lux din bani publici este, până la urmă, şi un cadou electoral făcut de naşul Adrian Videanu finului de la Sectorul 3, Liviu Negoiţă. Cele şase luni cât au fost ţinute goale apartamentele au mai costat municipalitatea câteva mii de euro.

Negoita este acuzat de localnicii din zona Pietei Prisaca pentru distrugerea a peste 1000 de arbori pentru a face loc unor cladiri de birouri si vile de lux.



"Prietena" lui Emil Boc a realizat afaceri extrem de profitabile cu Primaria Sectorului 3 al Capitalei Societatea la care actionar este cea despre care ziarul "Cancan" afirma ca e amanta presedintelui PDL, face afaceri pe bani publici nu doar cu Primaria Cluj-Napoca.

Chiar in pagina de prezentare a site-ului firmei sunt trecute lucrarile efectuate in parcurile din Cluj-Napoca, dar si in parcul Titan Bucuresti din Sectorul 3. De asemenea, este mentionata si executia unor fantani pe Bulevardul Unirii, din acelasi sector. Un sector ce este pastorit de Liviu Negoita, si el primar din partea Partidului Democrat.
Tot in Capitala, pe langa toboganele din Parcul Titan, Liviu Negoita si Adriean Videanu, acesta din urma presedinte executiv al PD si primar al Bucurestiului, se agita sa ofere firmei King reconfigurarea Bulevardului Unirii. Adica inlocuirea mobilierului stradal (banci, cosuri de gunoi etc.).
Societatea King Industrial este rasfatata privilegiilor de partid in orase in care edilii sunt reprezentanti de baza ai PDL. Dupa Cluj si Bucuresti ,Lugojul a oferit firmei Lilianei Calin, pentru "jocuri complexe pentru copii" in urma unei licitatii deschise, desfasurate in luna mai 2006, suma de 561.251,49 RON.



Legaturile "neoficiale" dintre Emil Boc si Liliana Calin, pe de o parte, si Liviu Negoita si Floriana Bostina, pe de alta au fost deja vehiculate in presa centrala.Numai constituie un secret faptul ca ca edilul de la sectorul 3 ar fi gazduit-o pe Bostina in locuinta personala si ca i-ar fi dat contracte de milioane de euro pentru firma SC A A MARKETING AND MANAGEMENT SRL. O alta acuzatie care tulbura mintile PDL ar fi ca de la inceputul referendumului pentru suspendarea Presedintelui Basescu ,Floriana Bostina ar fi retras miliarde de lei din contul personal, sagetile incriminatoare indicand fondurile de campanie pentru salvarea scaunului prezidential.





Liviu Negoita Candidatul PDL la Sectorul 3



Liviu Negoita este un politician care a migrat pe la mai multe partide, inclusiv PNL, pana cand a fost cooptat in echipa de tineri pe care i-a lansat Basescu in alegerile din 2000. Acel an a marcat inceputul afirmarii sale, odata cu lansarea conceptului "echipa lui Basescu". A incercat o ascensiune puternica in partid, dar a fost blocat de lipsa lui de experienta.
Demisia din functia de vicepresedinte al PD, in 2003, a fost considerata un gest de imaturitate politica.
Imaginea sa publica a traversat o criza in momentul in care numele sau a aparut alaturi de cel al Laurei Andresan, intr-un scandal sexual mediatizat. Acest incident a dus la scoaterea lui Negoita din prim-planul politic pentru o perioada.
A revenit puternic in alegerile din 2004, cand a fost candidatul Aliantei pentru primaria Sectorului 3 al Capitalei, functie pe care a reusit sa o obtina. Imaginea sa publica a fost construita in jurul unui discurs agresiv, chiar violent si demagogic. Desi in acel moment era un lider politic promitator, dupa alegeri a disparut din spatiul public. In prima parte a mandatului (anii 2004-2005) nu s-a remarcat prin initiative majore la Primaria Sectorului 3.(infopolitic.ro)






2 comments :

Marius Mina said...

Enervati-va, ca face bine la adrenalina! Dar mai lasati si pentru saptamana viitoare ca vin alte sondaje injectabile.
Totusi, la Blaga, unde se duc cele 12% care-l separa de PD-L?

Anonymous said...

@Marius

Buna! Ti-am furat si eu videoclipul si l-am pus pe blog.
Hahaha! Mor de ras! Ala e de fapt imnul PD-L, asa e!


Karina