Thursday, June 5, 2008

DE CE AM ALES INTRE STANGA SI STANGA?

Fiecare om are pretul lui, istoria a demonstrat cu preponderenta in ultimii 18-20 ani ca in Romania se vand si cumpara constiinte la pret de dumping ,in functie de interesul momentului sau personal. Tara lui Basescu, Becali si Vadim lovita de sindromul caprei vecinului va bantui inca zeci de ani intr-un vid de personalitate cu efecte dezastroase pe termen nelimitat.Devenind mai ales in ultimii 3 ani un fel de tarfa la cheremul sceleratilor ajunsi in posturi de raspundere din cauza unei inconstiente maligne colective.Romania lui Basescu s-a transformat rapid in ecranizarea la scara 1 la 22 de milioane a "Zborului deasupra unui cuib de cuci" , intr-un ospiciu national.
Fripturistii "portocalei mecanice" contrataca la ordin ,fara laptop promovand clabuci analitici ,preferand pozitii mai putin confortabile dar care cu siguranta tin de foame ,"capra" lui Basescu .Considerandu-se la un moment dat patrunjelul in ciorba, indispensabilii Cotroceniului, cu atributii multiple, specialisti in DEX, in politica, in diversiune, dar, mai ales specialisti in mitocanie, preambalata intelectual.
Ei comenteaza adinc, profund si prost, fara idei dar cu impertinenta starletelor pentru adulti. Aici se muleaza segmentul format din elite autodesemnate dezin-formatoare de opinie, precum inteligentii si temperamentalii H.R.Patapievici , Gabriel Liiceanu ,T.R.Ungureanu, barbati de forta, civici pana in maduva dreptei cioplite, hipnotizati de acrobatiile la scena deschisa ale executantului Basescu. Spre deosebire de cicatrizatul socialismului multilateral subdezvoltat, Iliescu, care a calcat in picioare intelighentia romaneasca, Basescu a reusit, cu suplete, sa castige capital de simpatie si chiar sa fanatizeze zone pina mai ieri imune la blasfemie.
Nu poti sa fii partas la asa ceva, iar apoi sa pretinzi ca mainile iti sunt sau ti-au fost intotdeauna nepatate, renegandu-ti principiile la pretul pietei negre.
Fariseismul unor voci "curate", contemporani cu Traian Basescu ,ma obliga sa dau crezare concluziilor lui Traian Ungureanu care motiva astfel de tulburari comportamentale foarte simplu: "o rata de platit, avantaje discrete, siguranta locului de munca etc." Iar eu as indrazni sa adaug , un post de consilier de palat , un ambasador , sau dupa caz, o scula de intrebuintare temporara.
Basescu e un lider politic care poate produce si alimenta o camarila. Un lider de tip castrist, politician instinctiv, de succes electoral dar cu suficiente vicii sa poata fi parazitat sau sa fie parazitat de o camarila. Si daca militantii nostri sunt prea diletanti sa o faca se vor gasi experti “bine conectati international” sa-l controleze in folosul lor pe providential.Este societatea civila romaneasca remorcata la camarile? In cazul asta s-ar explica intr-un fel atasamentul lor ciudat fata de Basescu.Singurul scop al unor asemenea productii: executia adversarului, desfiintarea lui, compromiterea lui definitiva prin serviciul secretelor DNA.



Maneaua lui Basescu
»
Numai constituie un secret faptul ca Basescu este categoric legat ombilical de structurile fostei securitati, exemplificari in acest sens exista .Talpes, Silinescu , legaturile cu fostul sef al securitatii Iulian Vlad sunt deja notorii , mentinerea in functii ,reactivarea si avansarea la grad de generali a unor indivizi compromisi prin apartenenta lor la "regimul criminal comunist" si serviciile adiacente "sistemului ticalosit" .In atentia consumatorilor:Obsesia compulsiva care-l motiveaza pe Traian Basescu intr-u acapararea puterii absolute poate deveni o sabie cu doua taisuri pentru orice pacient cu simptome similare.
Sindromul "Basescu" lucreaza intens si se propaga aidoma celor mai performanti virusi la nivelul societatii romanesti cimentand falsa impresie ca sistemul politic romanesc este nefunctional ,exceptie facand personajul principal :Traian Basescu si partidul pe care acesta il conduce prin telecoamnda de la Cotrocenilor: Atragerea electoratului intr-o cursa al carui start va promova violent teme de "interes national" . "SCHIMBAREA CONSTITUITIEI" , anihilarea celorlalte institutii de stat si comasarea puterii in mainile unui singur executant:Presedintele ROMANIEI.

Mesajele transmise de Basescu promovate intens in ultima perioada sunt elocvente :parlamentul nu functioneaza, guvernul corupt si neperformant, justitia paralizata , curtea constitutionala un pericol pentru democratia romaneasca.Media controlata de moguli si penetrarea Romaniei de agenturi straine .In fata acestui deazastru exista un singur antiodot: Traian Basescu .
Tehnica de impregnare si manipulare folosita de echipa D-lui Basescu este tipica unui sistem antidemocratic si dictatorial.Comportamente si manifestari similare au permis ascensiunea la putere lui Adolf Hitler in 1934 , Fidel Castro in 1959, Hugo Chavez in 1998 -2000 si 2006.Antidotul Basescu care declara in urma cu ceva timp ca Iliescu a condus Romania din 1990 pina in 2004 evita sa faca referire la perioada cand a ocupat functii ministeriale si a acceptat umil sa fie condus de emblematicul bolsevic, avand la dispozitie optiunea unei demisii de onoare.Sau cand a jucat rolul principal in demontarea guvernului Ciorbea , probabil tot la indemnul lui Iliescu....acrobatii care au sprijinit readucerea la putere in 2000 a celeilalte aripi FSN , PSD ul.Basescu a cerut in 2000 primaria capitalei, in 2004 primaria si consiliul general, majoritatea consiliului municipal si puterea suprema in capitala pentru a arata ce poate , si-a ingrosat bugetul personal in bancile din tara si strainatate, a schimbat terenuri si case in folos personal, a manevrat si trucat licitatii in favoarea partenerilor de clan.In rest nimic concret pentru bucurestenii prostiti de carismaticul marinar.
In 2004 presedentia , iar acum le vrea pe toate la un loc pentru a ne scapa de conspiratia masonica antiromaneasca si prosovietica. EL Lider Maximo vrea o Romanie condusa de El, si personaje de genul Elenei Udrea. Lideri marcanti ai partidului avorton forcepsat de Basescu, Blaga, Videanu, Frunzaverde , vor fi eliminati de indata ce "Corabia Nebunilor" va atinge tarmul electoral favorabil.In finala prezidentialelor din 2004 Traian Basescu i-a replicatAdrian Nastase ca poporul are de ales intre doi fosti comunisti nu era vorba despre o ironie la adresa acestuia, ci la adresa noastra, a celor care nu am fost membri PCR si nici profitori ai regimului comunist.Situatia, din pacate, se repeta: avem de ales intre doi beneficiari atat ai regimului comunist, cat si al celui cripto-securist de dupa 1990, asupra moralitatii carora exista mari si indreptatite suspiciuni.
Alegem ce vrem, numai ca trebuie pus capat sindromului bordurismului .Vasile Blaga si-a exteriorizzat trairea interioara de a continua "proiectele" lui Adriean de Vido .Avem doua optiuni clare pentru turul secund al Bucurestilor , doi fosti coechipierii ai clubului socialist FSN , chiar daca unii s-au sucit sa-si piarda darele in prfaul din ochii electoratului.\Atunci ,prefer perversitatea politica, mai putin perversa :
Sorin Oprescu , care nu-si ascunde feeling-ul de stanga cu accente inevitabil liberale.
Circul continua , legati-va centurile de siguranta - PDL-ul isi ia zborul de la Primaria Bucurestiului pe 15 iunie !
by Marius Mina

2 comments :

Anonymous said...

Hmm,
Ii faci pe baseii de kko si sustii pe OPrescu. OK. Da' de ce crezi ca stanga e directia corecta ?

Marius Mina said...

@Gigi, dusmanul , dusmanului meu, e prietenul meu.E o tehnica de lupta veche care dateaza din China antica.