Saturday, August 23, 2008

Radu Sarbu: Se vopsesc ciorile taraniste in lebede liberale

Echipa lui Marian Petre Milut si cea care-l sustine pe Radu Sarbu se vor infrunta maine de la distanta. Congresul extraordinar de la Bucuresti sustinut de doua terimi din organizatiile PNTCD si tabara de la SINAIA pentru care Milut a cheltuit sume importante.
Disperarea cu care actualul presedinte PNTCD se agata de scaunul lui Corneliu Coposu s-a transformat intr-o batalie oarba cu costuri enorme .Se preconizeaza ca echipa lui Radu Sarbu va prelua fraiele PNTCD in ciuda declaratiilor belicoase ale unor flotanti politici de talia lui Aurelian Pavelescu.
Strategia lui Milut prevede ca taranistii sa candideze pe lista si sub sigla liberalilor in 30 de colegii uninominale din tara. Taranistii vor trebui sa se inscrie in PNL, sustine Radu Sarbu, intrucat actuala lege electorala ar interzice candidatura ca independent pe listele altui partid. El crede ca partidul ar trebui sa se prezinte la alegerile din toamna fie de unul singur, fie intr-o alianta. Din grupul celor care-l contesta pe Milut fac parte Radu Sarbu, primarul Timisoarei, Gheorghe Ciuhandu, presedintele de onoare, Ion Diaconescu, si surorile Coposu, Flavia Coposu si Rodica Balaescu care au criticat conducerea PNTCD pentru nereusita in tentativa de relansare a partidului si ca a recurs la excluderi arbitrare.
28 de organizatii, vor fi prezente duminica in Sala Mihail Sora a Radiodifuziunii Romane (Sala Radio), unde va avea loc congresul extraordinar cu incepere de la ora 10.00 AM.
PNTCD importa lideri din SUA

Unul dintre liderii comunităţii româneşti din Statele Unite ale Americii, omul de afaceri Doru Năsui, va candida pentru postul de prim-vicepreşedinte al PNŢCD. El va face echipă cu fostul preşedinte al FPS, Radu Sârbu, titreaza Amos News.Doru Năsui a fost Presedintele "Romania -NATO Alliance"(Alianta România-NATO) care s-a dizolvat dupa atingerea obiectivului-integrarea Romaniei in NATO. Originar din Maramureş, el provine dintr-o familie de foşti deţinuţi politici. În prezent, el este unul dintre cei mai importanţi oameni de afaceri români din SUA şi conduce American International Radio Inc., cel mai mare distribuitor Motorola din lume. Radu Sârbu, cel care este în prezent preşedinte al PNŢCD Cluj, va candida pentru postul de preşedinte al partidului. El i-a oferit primarului din Timişoara, Gheorghe Ciuhandu, postul de preşedinte al Comitetului Naţional de Conducere, iar Gheorghe Ciuhandu a acceptat.De asemenea, cunoscutul actor Ion Caramitru ar urma să fie vicepreşedinte al partidului, împreună cu fostul ministru al Integrării Europene, Alexandru Herlea, în prezent membru al conducerii Partidului Popular European.Noua echipă de conducere ar urma să fie desemnată în cadrul congresului extraordinar al PNŢCD care va avea loc duminică, la Bucureşti.
Daca 26 de organizatii vor reusi sa mobilizeze si sa trimita la Bucuresti 343 de reprezentantii, Radu Sarbu va fi noul presedinte al PNTCD. El si-a ales o echipa formata din 10 oameni, secund urmand sa-i fie Doru Nasui, ca prim-vicepresedinte al partidului.
Deşi preşedintele de onoare al PNŢCD, Ion Diaconescu, precum şi surorile Coposu ceruseră actualei conduceri ca ţărăniştii să candideze în nume propriu, nu pe listele PNL, Miluţ şi Pavelescu au făcut exact contrariul. Astfel, prim-vicepreşedintele PNŢCD, Aurelian Pavelescu, a declarat pentru ziarul "Curentul" că miercurea trecută, la şedinţa Biroului Politic Central al PNL, "s-a ajuns la o înţelegere politică cu liberalii, astfel încât persoane din PNŢCD să candideze în colegii ale PNL". Totodată, Pavelescu a menţionat că ţărăniştii au cerut 30 de colegii la nivel naţional, care au fost deja identificate, urmând să fie finalizate. Însuşi prim-vicepreşedintele ţărănist a recunoscut că va candida într-unul dintre colegiile făcute cadou de liberali. În schimb, vicepreşedintele PNL, Adrian Cioroianu, a declarat că "a fost o simplă discuţie între Miluţ şi Tăriceanu" şi negocierile nu s-au încheiat. Cioroianu nu a vrut să precizeze numărul colegiilor cerute de ţărănişti. Vicepreşedintele PNL, Teodor Meleşcanu, a spus că "avem un protocol de colaborare şi una dintre teme a fost aceea de a discuta, în perioada care a mai rămas până la Delegaţia Permanentă, şi despre candidaturi posibile pe listele noastre din partea PNŢCD. Există disponibilitate, aşteptăm candidaţii şi vom discuta colegiile pentru care vor candida".

Într-o scrisoare adresată în urmă cu o săptămână simpatizanţilor PNŢCD, Rodica Coposu şi Flavia Bălescu criticau conducerea partidului, vinovată de "demiterile arbitrare" şi de faptul că nu ar fi reuşit să relanseze partidul. De asemenea, surorile fostului lider ţărănist Corneliu Coposu au cerut un Congres Extraordinar al partidului, susţinând astfel facţiunea care cere debarcarea lui Marian Miluţ şi a lui Aurelian Pavelescu.
Radu Sarbu considera congresul din 24 august "singura cale pentru revigorarea partidului"

No comments :