Monday, September 15, 2008

Cutremur pe Wall Street

Sistemul financiar American a suferit unul dintre cele mai mari socuri din ultimii 70 de ani.

Black Monday in America, inceputul unei noi crize mondiale?
Cel mai mare soc pe piata financiara americana de la crush-ul din 1929 , cunoscut si sub numele de "Marea Depresie" s-a consumat luni 15 septembrie 2008.

AIG are doua alternative, falimentul sau intra in portofoliul personal a l lui Warren Buffet.

Concerne financiare cu o importanta capitala in economia americana au cedat presiunilor pietei si au capitulat.Astfel Lehman Brothers Holdings Inc. companie financiara infiintata acum 158 de ani a declarat faliment in timp ce un alt comcern financiar cu greutate Merrill Lynch & Co. a fost cumparat de Bank of America Corp. cu 50 de miliarde de dolari.Wall Street a suferit de asemeni un cutremur care va continua ,potrivit analistilor financiari, zilele urmatoare ,cu efecte imprevizibile pentru economia americana si mondiala.Dow Jones a pierdut aproape 500 de puncte in timp ce NASDAQ si SP500 resimt si ele scurtcircuitul .Banca Federala va suplimenta masiv imprumuturile incercand sa calmeze bursa.AIG cauta surse de imprumut pentru a-si salva pielea dar furtuna inceputa anul trecut pe Wall Street a intrat in linie dreapta.Intrebarea este :Cine va supravietui dezastrului financiar si cine nu?
Momentul a fost tema de campanie pentru ambele tabere in "conflict", democratul Barack Hussein Obama acuzandu-l pe John Mc Cain ca este continuatorul politicii falimentare a lui G.W Bush , in replica, senatorul John Mc Cain l-a calificat pe contracandidatul sau drept campionul marilor impozite si adeptul unei politici fiscale de stanga care sugruma atat cetateanul cat si economia americana in sine

2 comments :

Lilick Auftakt said...

Fa-ti bagajele! :)

Anonymous said...

necazul e ca acolo unde nu sunt taxe nu sunt reguli. 1 cent taxa la un milion de dolari si tot inseamna reglementare. piata banilor din sua sufera din cauza dereglementarii. se fac mai repede produse financiare care sa evite fiscul decat reguli care sa asigure un cadru legal.