Saturday, September 20, 2008

PNL pune umarul la desfiintarea PNTCD ?

Update:EX-Preşedintele PNŢCD, Marian Miluţ, afirmă că ţărăniştii vor candida, în toamnă, sub culorile PNL - informaţia este infirmată însă de unii lideri ai PNL RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (20 septembrie, ora 18:03:50)

Realizator: Marian Miluţ, afirmă că ţărăniştii vor candida, în toamnă, sub culorile PNL. Informaţia este infirmată însă de unii lideri ai PNL, iar Radu Sârbu, al doilea preşedinte al PNŢCD, declară că formaţiunea sa va merge singură în alegeri.

Reporter- Bogdan Isopescu: Marian Miluţ spune că dovada acordului politic între PNŢCD şi PNL va fi confirmată luni, când o parte a candidaţilor PNŢCD se va alătura candidaţilor PNL, la lansarea oficială a liberalilor.

Marian Miluţ: Sper să avem şapte, opt candidaţi, care vor participa luni, alături de candidaţii liberali.

Reporter:Vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, spune însă că, în momentul de faţă, PNŢCD este scindat, aşa că liberalii nu ştiu cu cine să discute, ca atare, negocierile au fost amânate.

Ludovic Orban: Aşteptăm această clarificare şi, după clarificare, din punctul nostru de vedere, protocolul poate fi aplicat.

Reporter: Pe de altă parte, declaraţiile făcute de Marian Miluţ sunt confirmate de un alt vicepreşedinte al PNL, Crin

Antonescu. Acesta afirmă că PNL discută cu adevărata conducere a PNŢCD, cu Marian Miluţ, iar protocolul de colaborare electorală este în picioare.

Crin Antonescu: Au fost nişte întârzieri dar, din punctul nostru de vedere, lucrurile pot merge înainte.

Reporter: Peste toate aceste declaraţii vine cea a lui Radu Sârbu, cel care, pe 24 august, era ales preşedinte al PNŢCD de către o parte a filialelor, mişcare pe care aripa Marian Miluţ nu o recunoaşte. Radu Sârbu spune că PNŢCD are alte planuri pentru alegeri.

Radu Sârbu: Noi am fi preferat o alianţă electorală, care puteam s-o facem fie cu PNL, fie cu cel PD-L dar, până la termenul de 7 septembrie nici unul dintre cele două partide nu a răspuns favorabil propunerii noastre, astfel încât PNŢ va merge singur în alegeri.

Reporter: Problema scindării PNŢCD şi a conducerii bicefale a acestui partid va fi soluţionată însă de-abia pe 26 septembrie în instanţă, atunci se va lămuri cine este preşedintele PNŢCD, cu cine au discutat până acum liberalii şi cum se va prezenta PNŢCD la alegeri.


Bucureşti, 20 sep /Agerpres/ - Radu Sârbu a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, că ţărăniştii nu pot candida pe listele liberalilor ca membri ai PNŢCD, ci trebuie să demisioneze mai întâi din partid.

El a făcut declaraţia în replică la anunţul preşedintelui formaţiunii, Marian Miluţ, potrivit căruia ţărăniştii şi liberalii vor candida pe liste comune la alegerile legislative din noiembrie.

‘Ei pot să hotărască ce vor, să se travestească în liberali, dar liberalii n-o să-i ia până nu vor tranşa subiectul, iar justiţia va tranşa subiectul în favoarea congresului extraordinar din 24 august’, a declarat Sârbu, exprimându-şi convingerea că PNL nu a parafat înţelegerea.

În opinia sa, PNL doreşte o scoatere a PNŢCD din arena electorală.

‘De fapt, PNL nu ajută PNŢCD, ci se foloseşte de el, luându-i voturile’, a mai spus Sârbu.
Preşedintele Partidului Naţional Ţărănist Creştin Democrat, Marian Miluţ, a afirmat, sâmbătă, la Comitetului Naţional de Conducere al Partidului, că ţărăniştii vor participa, la alegerile parlamentare din noiembrie, pe aceleaşi liste cu liberalii.
Totodată, ţărăniştii şi-au asumat responsabilitatea de a prezenta, la alegerile din noiembrie, o ”echipă nepătată”, urmând ca organizaţiile judeţene să-i sprijine atât pe candidaţii PNŢCD, cât şi pe cei ai PNL, în toate colegiile uninominale din ţară.

CNC al PNŢCD a subliniat faptul că nu recunoaşte congresul organizat pe 24 august la Bucureşti, considerându-l ”ilegal şi nestatutar”.
Radu Sârbu a fost ales presedinte al partidului de Congresul extraordinar al PNŢCD din 24 august, a cărui legitimitate nu este recunoscută de conducerea partidului. AGERPRES

BUCUREŞTI (MEDIAFAX) - Radu Sârbu a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că Marian Miluţ "vinde blana ursului din pădure pentru a-şi face curaj", fiind abandonat de liberali şi că acesta a refuzat o confruntare democratică în Congresul partidului, ceea ce a dus la "un circ stânjenitor pentru un partid de sub 1,5%".

"Eu sunt pentru confruntările democratice în forurile statutare ale partidului, iar forul statutar de importanţă maximă este Congresul partidului. La Congres, (Marian Miluţ - n.r.) a refuzat să se prezinte. Oricum, el a fost abandonat şi de liberali. Ei nu sunt parte în proces. La proces, în 26 septembrie, se va pronunţa instanţa. Până atunci nu sunt decât speculaţii. Ei vând blana ursului din pădure să-şi facă curaj", a declarat Radu Sârbu, referindu-se la anunţul lui Marian Miluţ, conform căruia preşedintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu, a semnat "tot ceea ce trebuia să semneze" pentru ca ţărăniştii să candideze pe listele liberalilor, stabilindu-se deja candidaţii PNŢCD pentru "aproximativ" 15 colegii uninominale..

Radu Sârbu a mai spus că refuză să intre în dialog "cu nişte oameni care nu respectă regulile democratice".

"Ei trebuia să vină la Congres şi să accepte o confruntare democratică, pentru că nu este vorba despre adversitate, ci despre opinii diferite faţă de o strategie electorală. De la asta s-a ajuns la un circ stânjenitor pentru un partid de sub 1,5%", a adăugat Sârbu.

Radu Sârbu a fost ales preşedinte al partidului de Congresul extraordinar al PNŢCD din 24 august, a cărui legitimitate nu este recunoscută de conducerea partidului.

Sat, 20 Sep 2008 12:50:42 GMT
Motreanu: Protocolul cu PNŢCD va fi semnat marţi seară, după BPC
BUCUREŞTI (MEDIAFAX) - Secretarul general al PNL, Dan Motreanu, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că preşedintele liberalilor, Călin Popescu Tăriceanu, va semna protocolul de colaborare cu PNŢCD marţi seară, după şedinţa BPC în care vor fi validaţi candidaţii propuşi de ţărănişti.


"S-a agreat într-adevăr acest acord cu PNŢCD pentru a fi semnat. Acordul se va transforma într-un protocol de colaborare politică pe care îl vom semna oficial marţi seară, după şedinţa Biroului Politic Central", a susţinut Dan Motreanu.

Şeful de campanie al PNL a precizat că acest protocol va cuprinde numele candidaţilor PNŢCD ce vor apărea pe listele PNL. El a menţionat că liberalii au discutat cu liderii PNŢCD şi au agreat mai multe candidaturi, adăugând că din cele peste 20 de candidaturi discutate vor rămâne cel mai probabil 15 candidaturi, dintre care 2-3 în colegiile din Bucureşti.

În plus, Dan Motreanu a afirmat că preşedintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu, l-a anunţat pe liderul PNŢCD, Marian Miluţ, că va semna acel acord parafat între cele două formaţiuni în urmă cu o lună de zile.

Conform sursei citate, liberalii îşi vor lansa luni, la ora 13.00, la Sala Polivalentă din Bucureşti, candidaţii pentru alegerile parlamentare, eveniment la care nu vor participa însă şi candidaţii PNŢCD, având în vedere că aceştia vor fi validaţi abia marţi seară.

Ex-Preşedintele PNŢCD, Marian Miluţ, a declarat, sâmbătă, că preşedintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu, a semnat "tot ceea ce trebuia să semneze" pentru ca ţărăniştii să candideze pe listele liberalilor, stabilindu-se deja candidaţii PNŢCD pentru "aproximativ" 15 colegii uninominale.

"Domnul Tăriceanu a semnat tot ceea ce trebuia să semneze în raport cu PNŢCD. Credem că cel mai important lucru este ca Biroul Politic şi Delegaţia Permanentă a PNL să ne valideze membrii. Acest lucru se află în plin proces şi nu există niciun fel de opoziţie din partea PNL. Eu cred că este bine ca PNL să adopte o poziţie moderată în ceea ce priveşte frământările din PNŢCD", a declarat Miluţ în faţa celor aproximativ 400 de participanţi la şedinţa Comitetului Naţional de Conducere al PNŢCD.

Totdată, el a mai anunţat că, la lansarea candidaţilor PNL, care va avea loc luni, vor fi prezenţi şi cei ai ţărăniştilor.
"Lucrăm la un număr cât mai important. Sunt anumite colegii unde lucrurile sunt clarificate. Luni vor fi şi candidaţii noştri alături de cei ai PNL, cei validaţi deja", a mai spus liderul ţărănist, precizând că, până în prezent, au fost stabiliţi candidaţii PNŢCD în "aproximativ 15 colegii".

Dintre ţărăniştii care vor candida sub sigla PNL, Miluţ i-a nominalizat pe Aurelian Pavelescu (Călăraşi), Radu Munteanu (Bucureşti) şi Rodion Galeriu.

No comments :