Monday, March 2, 2009

Se incing motoarele in PNL

Update: Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele PNL, a declarat, astăzi, că propunerile filialelor privind infiinţarea unor noi funcţii în conducerea liberală, precum preşedinte executiv şi prim-vicepreşedinte, au fost respinse de BPC.
"Am discutat despre documentul prezentat de comisia de statut şi am luat pe rând toate propunerile, pentru a fi dezbătute şi validate. Nu Biroul Politic este cel care le aprobă, ci le validează şi le înaintează Delegaţiei Permanente, care le supune votului Congresului", a susţinut Tăriceanu, menţionând, dintre cele aproximativ 14 propuneri, desfiinţarea Consiliului Naţional prin preluarea atribuţiilor de către Delegaţia Permanentă.(Mediafax)

Motoarele la maxim in campania interna

Bogdan Olteanu iese la atac lovind in Orban, cel care i-a suflat postul de vicepresedinte lui Olteanu la alegerile trecute:
„Noi nu facem nici un fel de numărătoare, iar ce spune domnul Orban este o minciună. Cel mai bine ar fi fost pentru dânsul să-şi numere voturile obţinute la alegerile din Capitală“.
Ludovic Orban, a declarat că raportul de forţe este net nefavorabil lui Tăriceanu. „Din cei 570 de delegaţi validaţi până acum în 19 filiale care au avut conferinţe judeţene, 450 de voturi sunt ale noastre, 120 ale lor. Treizeci de organizaţii judeţene, prin preşedinţii de organizaţii, au semnat pentru Crin“
Ludovic Orban candidează pentru funcţia de prim-vicepreşedinte al PNL, funcţie pentru care se va bate cu Relu Fenechiu şi Teodor Meleşcanu. Pentru funcţia de secretar general al PNL, gruparea Orban-Antonescu îl propune pe Radu Stroe.
Dinu Patriciu isi ia mainile de pe Tariceanu,Dan Radu Ruşanu şi Relu Fenechiu trecand de partea lui Antonescu.Presedintele liberal speră că adversarii săi să se bată între ei.Surse din PNL spun ca împotriva lui Tăriceanu s-a mobilizat Dinu Patriciu, care îl susţine pe Antonescu.Patriciu a avut, recent, o nouă tentativă de a-l convinge pe fostul premier să se retragă şi să nu mai candideze pentru un nou mandat la preşedinţia formaţiunii liberale. Patriciu l-ar fi sunat pe Tăriceanu, în urmă cu două săptămâni, şi i-ar fi propus să iasă din scenă măcar la nivelul imaginii publice şi să conducă partidul, dar din umbră.
Refuzat de fostul prim-ministru, Patriciu a adoptat o altă tactică: a început să-i dizloce acestuia oameni din dispozitiv. Ultima pierdere pentru Tăriceanu este vicepreşedintele Dan Radu Ruşanu şi, implicit, finul acestuia, Relu Fenechiu. De altfel, Fenechiu a anunţat, sâmbătă, că toţi cei 40 de delegaţi ai PNL Iaşi la congresul din 21-22 martie îl vor susţine pe Crin Antonescu la preşedinţia partidului.
"De fiecare dată când am susţinut un candidat la şefia partidului, acesta a ieşit. Sper să se întâmple şi acum. Aşa s-a întâmplat şi cu Valeriu Stoica, Theodor Stolojan sau Călin Popescu Tăriceanu”, a comentat deputatul. Cât priveşte anunţul său privind acordarea sprijinului pentru Crin Antonescu, după ce o perioadă a fost considerat un apropiat al actualului preşedinte al PNL, Călin Popescu Tăriceanu, Fenechiu a răspuns: "Chestiunea de genul că nu am rămas prieten cu Tăriceanu nu e adevărată. Asta se va vedea cât de curând. Mi se pare firesc ca în partid să spun adevărul şi să anunţ pe cine susţin. Eu nu pot fi ca alţi politicieni, inclusiv liberali, care promit tuturor candidaţilor sprijinul lor".Deocamdata dintre fostii sustinatori ai lui Tăriceanu au trecut de partea lui Antonescu, pe lângă Ruşanu şi Fenechiu, Radu Stroe, Norica Nicolai, Aristotel Căncescu şi alţi lideri de filiale. Despre Ruşanu s-a spus, în PNL, că poate înclina balanţa într-o parte sau cealaltă.

Liderii PNL Hunedoara au hotarat sa-l sustina pe Crin Antonescu pentru functia de presedinte al partidului la Congresul din 20-21 martie.

Mircia Muntean, presedintele PNL Hunedoara, a aratat, intr-un comunicat de presa, ca preluarea conducerii nationale de catre Crin Antonescu va duce la intarirea partidului si la o pozitionare mult mai buna a acestei formatiuni politice in apropiatele competitii electorale: alegerile europarlamentare si prezidentiale din acest an, informeaza corespondentul NewsIn.
Presedintele organizatiei municipale PNL Deva, Florin Oancea, este si el convins ca, daca Antonescu va fi ales presedinte, pana la finele anului 2009 PNL va ajunge la un procent de 30 % din optiunile electoratului si va creste puterea liderilor locali.
"In proiectul politic prezentat de Crin Antonescu, se prevede, printre altele, infiintarea unui colegiu al presedintilor din care urmeaza sa faca parte toti sefii de organizatii din tara.


Intr-un sondaj recent, la capitolul alegeri prezidenţiale, Băsescu ar obţine un scor de 35%, în vreme ce 31,1% ar prefera alt candidat. În afară de Traian Băsescu, 25,4% îl văd prezidenţiabil pe Emil Boc, 13,8% pe Theodor Stolojan şi 11% pe Vasile Blaga. În PNL, lupta este strânsă între Călin Popescu-Tăriceanu şi Crin Antonescu , în vreme ce în tabăra PSD Mircea Geoană are un procent dublu (40,5%) faţă de Adrian Năstase (20,8%).

7 comments :

Anonymous said...

Inca numarul nemultumitilor nu-i speculat .Cu cine vor vota cei ce si-au pierdut locul de munca?
Sub care guvernare a avut loc?
Asa ca Boc si Geoana nu vor mai fi creditati asa bine.

Marius Mina said...

@Filip, evident, istoria se misca in defavoarea lui Basescu.Criza si nemultumirile il vor descalifica in turul doi.

Anonymous said...

Nasol ca altii sunt Boc, Stolojan si Blaga !

Marius Mina said...

Chat Noir, n-au nicio sansa surogatele oranj.

Lilick Auftakt said...

Nu se incinge nimic. Tu crezi ca PNL e PNTCD? Baietii se amuza si ei...

Anonymous said...

Vad ca tot Tariceanu e favorit.Nu stiu de ce presa l-a dat favorit pe Crin Antonescu.Scorul ar fi 525-la 500 pentru Tariceanu in momentul asta.

Marius Mina said...

Lilick si balbeck, nu va lasati ametiti de presa, castiga Antonescu din primul tur.