Sunday, March 1, 2009

U.E , un proiect instabil nascut mort

Preşedintele Republicii Cehe, Vaclav Klaus, a declarat că Uniunea Europeană este o organizaţie nedemocratică, elitistă şi asemănătoare sistemului dictatorial al erei sovietice, scrie The Independent.

Vaclav Klaus, Presedintele in exercitiu al Uniunii Europene, a primit aplauze din partea naţionaliştilor şi a altor oficiali anti-UE în timpul primului său discurs adresat în plenul Parlamentului European. Klaus este cunoscut pentru scepticismul său faţă de Uniunea Europeană, refuzând să afişeze steagul UE în biroul prezidenţial. Preşedintele ceh a precizat că ţara sa nu este o provincie a Uniunii Europene.

El a spus camerei că practicile UE se aseamănă cu cele din vremurile comuniste, când Uniunea Sovietică controla o mare parte a Europei de Est şi discuţiile în contradictoriu nu erau tolerate.
"Nu cu mult timp în urmă, în partea nostră a Europei, am trăit sub un sistem politic care nu permitea alternativele şi, în consecinţă, nici opoziţia parlamentară", a spus Vaclav Klaus. "Am învăţat lecţia amară - unde nu există opoziţie, nu există libertate", a adăugat preşedintele ceh.
Blocul comunitar ar trebui să se concentreze asupra prosperităţii cetăţenilor europeni, nu asupra coeziunii politice, şi să abandoneze tratatul de la Lisabona, care a fost respins de alegătorii irlandezi. Punerea la îndoială a procesului de integrare a devenit "o idee care nu poate fi criticată deoarece există presupunerea că există un singur viitor corect al integrării europene"

Un semnal de alarma care ar trebui sa puna pe ganduri birocratia excesiva si ineficienta de la Bruxelles. Dupa analizele unor experti in sttinte politico economice, Uniunea Europeana va inceta sa mai functioneze pina in 2020.
Justify Full

5 comments :

Anonymous said...

European Union - Can It Survive ?
http://www.thetrumpet.com/index.php?q=5965.4342.0.0

Dead on arrival.

Marius Mina said...

No it can't !

Ruxandra-Georgeta Lungu said...

Am inteles ca nici SUA nu se simte grozav, in sensul ca se discuta despre "autonomia" unor state?!
Cat despre UE, as vrea sa stiu macar un avantaj pe care l-am dobandit odata cu integrarea.
Si nu exodul fortat al romanilor care sunt nevoiti sa munceasca departe de casa (eufemistic i se spune libera circulatie, permis de munca etc.), pentru ca in Romania nu am fost in stare sa cream un cadru economic si fiscal care sa stimuleze productia si serviciile. NU S-A VRUT! De aceea sunt dezamagita de liberali.

Marius Mina said...

@Ruxandra, cate ceva s-a facut dar in ansamblu nici eu n-am simtit o clima de business atractiva si functionala in Romania ultimilor ani.Asta nu inseamna ca astept ceva bun de la FSN ul acum la putere sau de la Basescu , o catastrofa umana si politica.
In orice caz suntem intr-o mare incurcatura, atat economica cat si politica.

Marius Mina said...

Moody’s si S&P sint tot cei care cu o zi inainte sa crape bancile americane au spus ca totul e ok, asta e doar propaganda americana, ca cine mai are bani de investit (si sint destul de multi) sa si-i bage tot in sua, nu in europa de est, sa le-o mai traga inca o data