Tuesday, March 17, 2009

Sorin Oprescu il sustine pe Crin Antonescu

Foto :Qmagazin

"Preşedintele PNL Călin Popescu Tăriceanu i-a reproşat vicepreşedintelui Crin Antonescu ieşirea publică legată de necesitatea susţinerii lui Sorin Oprescu de către PNL,in turul al doilea al alegerilor pentru Primaria Capitalei."
Bogdan Olteanu: Dacă Vasile Blaga se "va desprinde de politica de borduri", va obţine sprijinul PNL/Luni, 02 Iunie 2008 14:19 Realitatea TV"

O surpriza placuta pentru Crin Antonescu, potential castigator al alegerilor pentru sefia PNL de vineri.Ieri in cursul unor discutii de principiu, Sorin Oprescu, edilul capitalei si-ar fi exprimat in mod deschis sprijinul sau total pentru Crin Antonescu in cursa pentru Cotroceni.El ar urma sa se implice chiar in stafful de campanie al lui Antonescu, intarind astfel coalitia AntiBasescu.Declaratia oficiala de sustinere a lui Antonescu ar urma sa fie elementul surpriza la Congresul PNL unde edilul si-ar fi manifestat intentia de a participa.

Ieri, Delegatia Permanenta a PNL au decis in unanimitate infiintarea functiei de prim-vicepresedinte, pentru care si-a depus pana acum candidatura Ludovic Orban . El a spus ca functia aceasta i se potriveste ca o manusa. Decizia adoptata ieri a iscat discutii aprinse in conducerea liberala.
Vicepresedintele Puiu Hasotti iritat din cale afara de faptul ca a ajuns de rasul colegilor dupa ce a votat din greseala in favoarea unui amendament pentru modificarea statutului propus de tabara lui Crin Antonescu, a ridicat tonul la Victor Paul Dobre adresandu-i-se "Domnule esti chiar prost!".Nini Sapunaru i-a cerut lui Calin Popescu Tariceanu sa respecte procedurile statutare. "Actualul sef al liberalilor intentiona sa treaca toate amendamentele, propuse pentru modificarea statutului, la calup". Cele sase amendamente propuse de echipa lui Crin Antonescu au fost aprobate si dezbatute dupa aproximativ patru ore, iar la final presedintele Calin Popescu Tariceanu, a anuntat ca s-a votat pentru infiintarea functiei de prim-vicepresedinte: 79 de voturi "pentru", 56 de voturi "impotriva" si sase abtineri, votul fiind exercitat prin apel nominal. Printre cei care au votat "impotriva" s-au aflat Tariceanu, Teodor Melescanu si Bogdan Olteanu.
Pina in finalul lucrarilor BPN al PNL, un numar ingrijorator de sustinatori ai aripii Tariceanu au parasit sala se sedinte , gest care l-a intristat pe fostul Premier, ramanand inconjurat de un grup restrans , format din Dan Motreanu si Bogdan Olteanu .Surse liberale au confirmat ca parte dintre membrii BPN care isi declarasera sustinerea pentru actualul Presedinte PNL ,l-au contactat pe Crin Antonescu.

O nenorocire nu vine niciodata singura pentru strategul Andronic & Media Communications, dupa rezilierea contractului cu PNL , aflat intr-un complex de piruete disperate pentru sustinerea lui Tariceanu, a lasat poarta deschisa la pravalie lasandu-si piesele de baza sa-si caute un mediu mai putin nociv.Colaboratorul sau de baza ,Alin, a parasit corabia din cauza unui "conflict de interese", il prefera pe Crin Antonescu, in ciuda politicii interne a companiei de consultanta din care pina nu de mult facea parte.Cum Finkelstein si Silberstein, conform unor surse transatlantice, ar fi ocupati cu IRS, fiind suspectati de "money laundering" in Romania, Dan Andronic risca sa retrogradeze din "primera division" a filfizonismului consultativ.

15 comments :

Riddick said...

Dar nu este vreo surpriza, decat cel mult inversarea rolurilor, sustinatorul fiind Doc. Sa vedem cand se va nominaliza candidatul prezidential PNL, si cel al PSD. Sa vedem ce vor zice liberalii get-beget despre sprijinitor.

Marius Mina said...

@Riddick, politica se joaca pe goluri, nu pe vorbe goale.O sa-ti dai seama mai tarziu.Nimeni nu s-a nascut invatat, n-asa?

Anonymous said...

Intre timp, Crin azi a mai obtinut si sustinerea filialei din jud. Olt. Deci acum TOTALUL SE RIDICA LA 28 DE FILIALE!

Marius Mina said...

Surprize mari vor fi la Congres, dupa numararea voturilor.Tariceanu in corzi.

Garcia Muerte said...

Alegerea D-lui Oprescu este una naturala. Daca antibasescianismul sau este unul real si nu doar mimat este normal ca primarul de Bucuresti sa isi indrepte simpatiile catre omul care are cele mai multe sanse sa il invinga pe Basescu.

Mesajul pe care il va transmite Antonescu dupa Congres ar trebui sa fie unul de unitate a tuturor fortelor sanatoase din societatea romaneasca impotriva caracatitei basesciene.

Riddick, pe mine ma doare in cot de trecutul celor care il sustin pe Antonescu atat timp cat respectivele personaje au greutate in viata publica si respecta un set de valori sociale, politic si morale compatibile cu liberalismul.

Marius Mina said...

@Garcia, explica-i te rog lui Ridick de ce politica , mai ales in Romania, se joaca dupa reguli nescrise, in niciun caz pe nasturi ca la PDL ei...
Tocmai din acest motiv ,Antonescu va castiga atat presedintia PNL cat si a Romaniei.
@Riddick wanna bet, bro?

Riddick said...

Daca iese Crinelu', ma rad in cap, ca Chelu'! :))))

Marius Mina said...

Ridick, te cred, intri in opozitie alaturi de Basea, sa fi in ton cu seful de tarla,n-asa>?
Eu zic sa te razi de pe acum , sa te obisnuiesti cu ultravioletele.O sa-ti fie mai usor dupa prezidentiale, crede-ma!

Riddick said...

Ce mutatii a putut sa faca pardalnicul ala de biletel, pai nu era mai bine sa se pastreze coalitia ? Good point, huh ?

Marius Mina said...

Nicio coalitie nu poate supravietui in matematica psihopatica a lui Basescu, mai ales cand isi baga Udrea coda.Va veni curand vremea cand si madame minsitreasa va da cu subsemnatul alaturi de Chelu'.
pe tobogan birjar, pe tobogan ....

Anonymous said...

Buna searra!
surprinzator, nu mi se pare;
imi permit, totusi o intrebare: cei care aluneca pe tobogan, unde ajung ? locul e de culoare galbena sau.....?
seara placuta!

Ruxandra-Georgeta Lungu said...

Consilierii aia de doi bani nu stiu decat sa toace fonduri.
Acum, ca s-a taiat dezmatul din bani publici, se reorienteaza.

Anonymous said...

La sondajul de pe Realitatea s-a intors roata. Tariceanu 55%, Antonescu 45%

Anonymous said...

Parcă făceai mişto de Sorin Oprescu. Oricum, în ce calitate îl susţine, că nu e membru PNL? Cred că îl susţine să nu cadă. :)

P.S. Who the fuck is Alin?!

P.S. 2. Ai anunţat aseară că nu mai postezi pe blogul meu până la Congres. De frică? Nu mai faci faţă? Te temi să nu mai faci vreo greşeală pe care s-o speculez? Sau îţi e pur şi simplu jenă? :)

Marius Mina said...

@Roxana , iti inteleg amaraciunea dar nu am cum sa te ajut, zau!
As fi vrut dar atata timp cat preferi "lucrul manual" , nu ma pot intersecta cu masochismul tau galopant.Am promis ca vom discuta dupa congres, la un pahar de sampanie.E la frigider, se raceste incet si bine ca sa poata fi degustata la valoarea maxima.

PS: Daca aveam de gand sa intru pe blogul tau sa te injur, asa cum acentuezi din cand in cand, o faceam direct si cu talentul binecunoscut.
Stii doar ca nimeni si nimic nu ma poate opri sa fac ceea ce vreau , cand vreau, fara sa cer acordul cuiva.
Strategia ta se va dovedi benefica , pentru Crin Antonescu sper sa-ti multumeasca candva pentru ajutorul nesperat pe care i l-ai dat.Dupa numaratoarea voturilor , cand vei realiza ca ai pariat pe un cal mort , o sa dai fuga sa-ti cumperi altul, poate te ajuta prietenul Virgilica ,omul cu previziunile intergalactice.In final , singura explicatie pe care ti-o pot da in legatura cu decizia de a nu-ti mai frecventa blogul pina dupa Congresul PNL ,este mai simpla decat crezi:
Nu vreau sa-ti stric combinatiile si nici sa ajungem intr-o zona maligna in care o prietenie poate fi distrusa de ambitii politice sau interese minore.In concluzie , te las sa te desfasori in liniste .
Succes la public si ai grija , nu te baza pe promisiunile unor androizi necalificati, si excroci pe deasupra.Te vor vinde la primul colt ca si pe ceilalti.