Wednesday, March 18, 2009

Tariceanu, riscul unui esec anticipat

Dupa infrangerea de luni, din Delegatia Permanenta, cand echipa lui Crin Antonescu s-a impus net printr-un vot majoritar pentru infiintarea functiei de Prim-Vicepresedinte, Tariceanu isi cauta tapi ispasitori in propria tabara. Elementul surpriza pare sa fi fost pasul inapoi facut de Teodor Melescanu , convins de faptul ca sansele sale de a castiga , au scazut considerabil in favoarea contracandidatului sau, Ludovic Orban.
"Nu ne-a spus clar daca vrea sau nu sa candideze. Nu poti sa te prezinti la o disputa fara ca oamenii tai sa stie clar ca avem sau nu un candidat pentru functia pe care o discutam", a explicat unul dintre apropiatii lui Tariceanu. Acest gest de slabiciune din partea lui Melescanu , coroborat cu "rasucirea" altor 9 "jucatori" de baza, care au modificat considerabil datele problemei, trecand cu arme si bagaje de partea lui Crin Antonescu. Elemente concrete care imprima ritmul unui esec anticipat la congresul din 21 martie ."Daca l-am invins noi pe Tariceanu la votul deschis din Delegatie, este clar ca vom castiga la alegerea presedintelui care se va produce prin vot secret", a declarat Ludovic Orban.
Cuprins de panica, Tariceanu apeleaza la solutia de avarie, incercand sa formeze un nou tandem cu liderul PNL Ilfov , Marian Petrache . "Socotelile" lui Tariceanu au fost date insa peste cap de anuntul surpriza al lui Teodor Atanasiu , care si-a exprimat vointa de a candida pentru pozitia de Prim-vicepresedinte. Votul delegatilor va demonstra daca optiunile si miscarile disperate de ultim moment ale actualului lider PNL au fost sau nu , inspirate.


3 comments :

Garcia Muerte said...

La ce mana are Tariceanu in a-si alege colaboratorii... De Predoiu ati auzit? :)

Marius Mina said...

Eu n-am auzit dar stai sa-l intreb pe Bogdan Olteanu, el este distribuitorul de falimente la vila Tariceanu 2.

Marius Mina said...

Dar de Lazar Comanescu? A auzit cineva, in afara de DIE?