Wednesday, June 10, 2009

Elena Basescu, penala sau nu?


Codul Penal, Art.241
'Purtarea, fara drept, de uniforme, grade sau insigne militare, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda. Daca fapta prevazuta in alineatul precedent se savarseste in timp de razboi, pedeapsa este inchisoarea de la 1 la 5 ani'
Pe 3 iunie, la Cluj-Napoca, in timp ce era in campanie electorala, Elena Basescu a purtat uniforma fortelor terestre ale Armatei Romane avand insemnul 'RO. ARMY' pe piept.
Fata presedintelui tarii a aparut imbracata in veston militar de camuflaj, pantaloni de instructie si bocanci tip 'Desert', identice cu cele folosite de cei care care isi risca viata, zi de zi, pe teatrele de operatiuni din Irak si Afganistan.
Machiata strident, cu manecile hainei militaresti suflecate, zambitoare si stransa bine la brau de 'cureaua din dotare', Elena si-a facut intrarea in Sala Sporturilor 'Horia Demian' din Cluj, pe un culoar special care a protejat-o de sutele de sustinatori.

A lipsit, totusi, fanfara militara. Pe scena, alaturi de EBA, au urcat cei de la Voltaj. Satula probabil de hainele de fotomodel, cea care va reprezenta interesele Romaniei la Bruxelles, a vrut sa arate romanilor ca pleaca la 'razboi'.
Numai ca, primul 'inamic' ar putea fi chiar Codul Penal al Romaniei care condamna la inchisoare astfel de abateri, acestea fiind numite: 'Infractiuni contra autoritatii de stat', pedeapsa maxima ajungand pana la 2 ani de inchisoare.
Purtatorul de cuvant al Ministerului Apararii Nationale, maior Costi Spinu, ne-a declarat, dupa ce a vazut fotografiile cu candidatul la europarlamentare: 'Uniforma arata la fel cu cea purtata de militarii romani in teatrele de operatiuni din Irak si Afganistan. Ecusoanele de pe piept, cele cu RO. ARMY sunt ale Armatei Romane. Portul militar este legal doar pentru militarii activi sau pentru cei trecuti in rezerva, dar atunci numai cu specificatia expresa a ministrului dar si aceasta numai pentru anumite activitati'.

'E o profanare si o bataie de joc!'

Presedintele Asociatiei Ofiterilor in Rezerva din Romania, generalul de brigada (r) Constantin Savoiu, a fost mult mai dur cu iesirea tinerei. 'Faptul ca cineva isi face campanie electorala in uniforma de camuflaj a Armatei Romane, care reprezinta angajamentul tarii noastre in locurile unde militarii nostri isi varsa sangele si se jertfesc constitue o profanare si o bataie de joc la adresa mortilor din Irak si Afganistan. Nici noi, militarii de cariera, nu avem voie sa purtam tot timpul uniforma', a punctat generalul.

Preluat din CLICK

Presa straina despre Elena Basescu

Ziariştii români cunoscuţi, notează ARD au demonstrat că ,,Tăticul face totul posibil". Articolul afirmă că ,,pentru fiica preşedintelui s-a pus în mişcare o maşinărie de partid gigant''. Dându-se drept reprezentanţi de la centru ai partidului lui Traian Băsescu, relatează postul german, jurnaliştii români au sunat la mai multe filiale judeţene ale PDL.

Aşa au aflat de la şefa de campanie din Satu Mare că referitor la Elena, totul va decurge conform planului: că fiecare organizaţie locală şi-a ales persoanele de încredere care o vor vota. Colegii din presa română, notează ARD, au primit asigurări şi de la filiala PD-L Vrancea că pentru EBA e totul aranjat. "S-a vorbit cu fiecare preşedinte de organizaţie. Ei trebuie să aibă la fiecare secţie de votare cel puţin 10 voturi pentru Elena"

Jurnaliştii germani trag concluzia că din cele 17 mii de secţii de votare din România s-au strâns voturi suficiente, ca EBA să poată intra în Parlamentul European. Despre fiica preşedintelui, ARD observă că tânăra ''mai are încă de învăţat la capitolul parcatul Jeep-ului mare. Oricum de apreciat, notează ziariştii, EBA, ''mai degrabă stridentă decât frumoasă'' a avut ''o carieră fulminantă, de la podiumul de modă, la şefia organizaţiei de tineret a partidului prezidenţial şi până în Parlamentul European.''

EBA este vedetă şi în ziarul Irish Times. ''Fost fotomodel cu jumătate de normă notează publicaţia, fiica preşedintelui Traian Băsescu este mai cunoscută în România pentru distracţie decât pentru politică'' apreciază publicaţia.

Şi Agenţia France Press, comenta ieri într-un material cu titlul ''Elena Băsescu - de la fetiţa lui tata, la eurodeputat'', că EBA a s-a remarcat rapid la paradele de modă datorită siluetei şi figurii de păpuşă Barbie, varianta brunetă. Şi că ''ieşirile nocturne în cluburile din capitală şi trăznăiile sentimentale au transformat-o rapid într-o Paris Hilton a Carpaţilor''.


5 comments :

dimitri said...

Ridzi a facut mistoaseara de totii la Gadea-n studio, pana si Hrebenciuc a apreciat-o

Petru Avram said...

Penibilă e oricum. Penibilă penală tocmai aţi început dvs. pledoaria. Interesant.

Marius Mina said...

@Dimitri, Rizzi a facut misto de ea in primul rand.Daca ce a produs ea aseara se poate numi "misto de toata lumea" inseamna ca v-ati pierdut nu numai simtul umorului ci si pe cel al penibilului.

Shadow said...

@Marius
Cica nu era uniforma militara "completa" s-au decis cei de la mapn-ul lui stanisoara. Ii lipseau "ecusoane" si "insemne" de arma. Pariezi ca daca "io" un oarecare purtam uniforma fara ecusoane pe ea si eram prins ma bagau pe buna dreptate la "ocna"?

Ce ti-e cu "uniforma asta" si cu gradul ei de "completare". "Completam" si noi in armata da nu cum "completeaza" pldeii legea.

Marius Mina said...

@Shadow, pentru ei totul se poate completa , inclusiv procentele .
Romania a devenit pasalacul unui nabab de calitate inferioara.