Tuesday, June 9, 2009

Mircea Geoana mimeaza virginitatea


Mircea Geoana si-a anuntat printr-un discurs incarcat de barbatie expirata retragerea din CSAT. Basescu a preluat printr-un dribling cu stangu-n dreptul subiectul declansand procedura de credibilizare a contracandidatului. Era clar ca fara inflamarea dialogului dintre cei doi, presedintele PSD ramanea cu eticheta pe care intr-un moment de inspiratie maxima ia agatat-o de rever, Ion Iliescu. Jocurile de cuvinte si "body language-ul" lui Geoana in compania lui Traian Basescu tradeaza pina la transparenta condescendenta iepurasului in preajma sacalului obsedat de pierderea suprematiei in jungla pe care o patroneaza.
Au trecut cu brio testul europarlamentar impartindu-si tovaraseste prada de pe listele suplimentare, chiar daca ambele membre ale FSN-ului mimeaza concurenta.
Pina la terminarea procesului electoral, taberele beligerante se acuzau reciproc de frauda masiva care dupa cum stiti, a ramas in coada de peste, cu probele inghesuite in crematoriul internelor.
Electoratul pasiv isi linge inca ranile si realizeaza probabil traumatismul provocat de refuzul de a iesi la vot, ceilalti se felicita pentru succesurile inregistrate.
Mai putin PNL-ul care incearca sa-si reconsidere strategia si echipa de consilieri descalificati de rezultat. Unii vor plati pretul impotentei in timp ce altii vor continua, sau nu, sa marseze pe chinezarii interioare. Semnale difuze in acest sens au aparut imediat dupa instalarea noii conduceri a PNL dupa congresul din 23 martie , imediat dupa aflarea rezultatelor scrutinului europarlamentar, corul vanatorilor declansand atacul la foc automat , in speranta ca vor putea recupera pierderile provenite in urma votului congresului. Obiectivul principal al echipei lui Crin Antonescu este clarificarea problemelor din interiorul PNL si dupa stingerea gurilor de foc, regandirea proiectului politic de substanta si a mesajelor capabile sa convinga romanul care si-a pierdut orice urma de incredere intr-o clasa politica obscura. In mod normal campania pentru prezidentiale trebuia sa inceapa imediat dupa alegerile europene dar jocurile perverse din primtime paralizeaza parca initiativa opozitiei care musca complice din momeala. In ritmul acesta s-ar putea sa ne trezim tarziu, in turul doi cu Vadim Tudor si Basescu, dansand oriental pe nervii nostrii.
Evenimentele recente conduc spre o asemenea ipoteza, o reeditare a strategiei folosite cu succes in anul 2000 cand disperati de eventualitatea transformarii Romaniei intr-un "Zbor deasupra unui cuib de cuci", romanii de buna credinta in frunte cu Doina Cornea, au inghitit cacealmaua serviciilor votand masiv cu preafericitul de atunci, Ion Iliescu.
Laboratoarele lucreaza pentru linsitea eterna a unei natiuni paralizate , cele 73 de procente care au refuzat sa voteze demonstreaza eficienta acestei strategii machiavelice. Dispersarea votului din toamna pentru a impiedicarea ascensiunii in turul doi a singurului candidat capabil sa expulzeze caracatita cavalerului de Anvers , este una din operatiunile strategice ale serviciilor de caritate, interne si externe. Aruncarea in arena a unor personaje de manevra demonstreaza de fiecare data acelasi lucru: Protejarea mutantului fabricat sub protectia caruia se desfasoara operatiunile de talharie nationala cu repercursiuni apocaliptice pe termen scurt, mediu si lung.
Primul candidat , Radu Duda , un apropiat si profitor al sistemului caruia cariera actoriceasca mediocra nu ia oferit pina acum un rol atat de principal.
Mircea Geoana, mireasa cu chip de lut a lui Traian Basescu , intrata in hora prezidentialelor cu intentia clara de a se marita cu postul de prim ministru imediat dupa alegerile din toamna.
Corneliu Vadim Tudor, personajul autohton fara de care politica ultimilor douazeci de ani n-ar fi putut exista. Mereu la trei capete , a jucat un rol important in perpetuarea sistemului care l-a transformat in tribunul natiunii celei mai favorizante. Dupa evolutia sa recenta, nu m-ar mira sa coaguleze indeajuns incat sa poata contribui la perpetuarea speciei care domina fauna politica din rezervatia Cotroceni.
Astazi , comitetul central al UDMR, incurajati de procentele nesimtirii nationale si curvasareala politica caracteristica demonstrata din patru in patru ani, s-a decis sa-l arunce in turnirul prezidential pe recidivistul in materie, Marko Belo. Constienti, ca si cei nomnializati anterior, ca participa voluntar la favorizarea infractorului .
Inchei cu speranta ca din cele douazeci de milioane de romani , se poate detasa o majoritate activa care poate schimba soarta si traiectoria letala impusa de Traian Basescu.
Un nou mandat pentru cel care si-a permis sa confunde Romania cu Elena Udrea , este un risc major care i-ar putea oferi posibilitatea de a continua ce a inceput in urma cu aproape 5 ani, transformarea poporului roman intr-o masa de manevra paralizata pe care el , familia si clanul din care face parte , sa poata urina discret , in fata camerelor de luat vederi, aplaudati de accidente genetice precum Emil Boc.
Singurul candidat cu sanse reale , capabil sa-l infranga pe Traian Basescu este Crin Antonescu. Restul sunt doar elemente de figuratie sau butaforie politica intr-o tragi-comedie nationala. Motiv pentru care jucariile presedintelui jucator , lucreaza intens, oriunde s-ar afla .


6 comments :

anamariadeleanu said...

'referindu-ma' doar la titlu, intre deloc mirata/surprinsa: este pentru oara ?

Marius Mina said...

@Anamaria , tradu-mi te rog

anamariadeleanu said...

imi cer scuze !
prea multe greseli de tastare: dovada trebuia sa las doar acel al meu 'Blog Blocat'

corect se voia scris astfel:
'este pentru prima oara ? '

GS said...

Esti rautacios! Geoana nu mimeaza virginitatea! Chiar este virgin! Cumeram noi pe la 12-13 ani :)

Marius Mina said...

Anamaria, no problem.

Marius Mina said...

GS: Intre noi si Geoana e o diferenta de "nuanta".Una e sa tragi la caruta si alte e sa te impinga unii de la spate...