Thursday, July 2, 2009

Basescu pe sens interzis


Receptia organizata in fiecare an de 4 iulie de catre Ambasada SUA la Bucuresti, l-a omis in acest an de pe lista invitatilor speciali tocmai pe Traian Basescu, omul care isi promova "AXA" ca pe un succes personal, cu doar cativa ani in urma. Protocolul Ambasadei Statelor Unite la Bucuresti prevede in mod express invitarea sefilor de stat si de guvern in fiecare tara unde exista misiuni diplomatice americane, pe langa ceilalti invitati. In 2009 politica externa a noii administratii de la Washington a suferit modificari structurale care reflecta direct pozitia Casei Albe fata de anumiti lideri politici. Numai ca, anul acesta, asistam la un eveniment fara precedent in istoria bilaterala romano-americana de la Ceausescu pina in prezent. Zvonurile lansate pe piata media de catre administratia prezidentiala si alti cativa observatori care trag inca la ramele corabiei in deriva a lui Traian Basescu , injecteaza in opinia publica motivul absentei primului om in stat de la ceremonia sarbatoririi zilei Independentei SUA. Explicatia eminentelor cenusii din cancelaria prezidentiala este pe cat de simpla pe atat de bizara: "Refuzul lui Basescu de a participa din cauza unei agende incarcate"( No shit Mr. President?") . Nu cred ca exista in lumea libera vreun consilier care , intr-o astfel de situatie penibila, ar fi putut inventa un motiv mai "plauzibil" decat cel invocat. Semnalul Washingtonului este mai clar decat bila de cristal al mamei Omida care prevestea ca Basescu nu va mai prinde un al doilea mandat de presedinte.

4 comments :

Anonymous said...

Dupa metodele de actiune ale singurului model care se pare ca i-a marcat 'NEURONUL' tovarasul copitano-presedinte s-a decis sa retraga unilateral SUA 'clauza natiunii celei mai favorizate'(!?!).
Basescul schimba axa licuriciului pe altceva ?

Anonymous said...

Oare ce alt agent de influenta va fi pe placul SUA?
Ruxandra Lungu

Cristina said...

Culmea, domnule!!! Nu s-a dus presedintele nostru iubit intr-un loc cu whisky pe gratis???!!!Nashpa momentul...sper sa fie si mishto coliva, la alegeri.

Radu Humor said...

Daca-i asa cum spui tu, din surse sigure, mi-ai dat o veste exceptionala si-ti multumesc mult....