Thursday, July 23, 2009

Guvernul a cheltuit deja banii din imprumutul FMI?


Cuprins de disperare si sub presiunea lui Traian Basescu, Guvernul Boc imprumuta lunar de la bancile comerciale cca 80-100 de milioane de euro pentru acoperirea deficitului bugetar. Ieri Banca Transilvania a confirmat inca un imprumut de 1 miliard de euro pe care guvernul l-a contractat . Strategia pe termen scurt este supravietuirea pina la alagerile prezidentiale dupa care nimic numai conteaza. Se zvoneste ca banii pentru pensii de stat si salariile bugetarilor sunt pe sfarsite. Basescu a ordonat imprumuturi la maxim pentru acoperirea cheltuiellor .Cine le va plati si la ce dobanzi ? In viziunea optimista a strategilor cotrocenisti , probabnil cei mulkti si prostanaci. Romanul este naiv dar nu prost , ma refer la cei 65% care se pronunta ferm impotriva realegerii lui Traian Basescu.
Potrivit datelor oficiale, în perioada ianuarie-iulie, Ministerul de Finante s-a împrumutat cu aproape 48 de miliarde de lei de la banci prin titluri de stat, emise mai ales pe termen scurt.
Suma este patru ori mai mare decât valoarea împrumuturilor prin aceste instrumente din întreg anul 2008. Incet dar sigur , guvernul Boc arunca Romania in colaps financiar , un dezastru anticipat daca analizam prestatia guvernului Boc-Basescu -Geoana , de la inceputul anului pina in prezent.
Creditul guvernamental, care include creditul acordat administratiilor publice si titlurile de valoare negociabile emise de aceste sectoare institutionale, a crescut in luna iunie cu 10,7%, pana la 36,74 miliarde de lei, potrivit datelor BNR.
La 30 iunie 2009, creditul guvernamental s-a majorat cu 232% (213,6 la suta in termeni reali) fata de sfarsitul lunii similare din 2008.
Valoarea totala a soldului creditelor acordate administratiei centrale, administratiilor locale si administratiilor sistemelor de asigurari sociale se ridica la 5,27 miliarde lei la 30 iunie 2009.
In acelasi timp, titlurile de valoare negociabile emise de aceste sectoare institutionale insumau 31,46 miliarde lei.

Cum s-au cheltuit banii Dvs. ramane de demonstrat dupa instrumentarea dosarelor Minsitrilor Ridzi si Udrea care nu s-au jenat sa arunce cu milioane de euro in buzunarele proprii prin intermediarii de apartament si complicii din programul "Land Of Choice".

No comments :