Monday, August 31, 2009

Comisa Udrea-Organ , interceptarile ilegale rasufla incet

Inregistrarea de pe site durează 5h 53' 27". Până la 05h 14' 15" înregistrarea are şi sunet şi video, exact cât au fost şi lucrările publice ale comisiei din acea zi. Imediat după, deci de la 05h 14' 15" până la 05h 14' 28", preşedintele comisiei, Ludovic Orban, face ultimele precizări pentru jurnaliştii prezenţi în sală (care apar doar pe înregistrare şi nu şi în stenograma scrisă, postată tot pe site): "Le mulţumim celor care au participat la şedinţa deschisă. Dacă mai aveţi nevoie de declaraţii şi luări de poziţii din partea noastră, ... peste un sfert de oră. Deci... este patru jumătate - la cinci fără un sfert ieşim la declaraţii!".
(s-a dovedit ulterior a fi jumătate de oră şi nu un sfert de oră). Aici trebuia ca înregistrarea să ia sfârşit, aşa cum se întâmplase şi la precedentrele şedinţe, aşa cum s-a întâmplat şi la următoarele, în afară de cea din 13 august. Dar nu se întâmplă aşa...
Înregistrarea continuă cu semnal video, dar fără audio - de la 05h 14' 28" până la 05h 19' 39". În timpul acesta se poate observa cum tehnicianul Camerei Deputaţilor, care se ocupa de înregistrea şedinţei (îl puţeţi vedea în dreapta ecranului), meştereşte ceva la aparatură. Nici acum înregistrarea de pe site nu se termină. De la 05h 19' 39" până la 05h 53' 27", adică aprox. 34 de minute ea continuă cu ecran negru şi fără sunet.

Surpriza! - Tot cam atât durează şi ceea ce a apărut în presă ca fiind stenograma şedinţei "secrete" a comisiei, mai exact 31' 42". Diferenţa de aprox. 2 minute reprezintă exact necesarul de timp pentru comutarea înregistrării pe un alt terminal.
via Ioska Buble

No comments :