Monday, August 17, 2009

Cum care Luthe , D-le Basescu?

         APELUL UNUI FRAIER!

CATRE: Presedintele ROMANIEI, Presedintele Senatului, Primul Ministru al Guvernului, COMISIA EUROPEANA si toti oamenii normali si de bun simt din ROMANIA!

FONDURILE EUROPENE - O HOTIE PUR ROMANEASCA

1. PRIMA STIRE A ZILEI de 14.08.2009, vine din partea dlui. MIRCEA GEOANA :

,,Presedintele PSD a reamintit ieri ca romanii care se intorc acasa din strainatate si se stabilesc in mediul rural pot primi 25.000 de euro pentru lansarea unei afaceri in agricultura.

"In acest context, se stie de la Ministerul Agriculturii ca pentru masura 121, o familie din mediul rural, care investeste in agricultura, poate primi 25.000 de euro. De asemenea, mai beneficiaza de 60% reducere pentru utilaje. Este o masura pe care Uniunea Europeana si Romania au accesat-o in acest sens", a spus Geoana, dupa ce a fost intrebat cum va da cei 20.000 de euro romanilor care se intorc acasa, asa cum a promis in timpul campaniei electorale de anul trecut.” Potrivit NewsIn, Mircea Geoana s-a intalnit joi, la Rm. Valcea, cu aproximativ 400 de pensionari.
Referitor la aceasta stire, subsemnatul a comentat urmatoarele:
,,DL Geoana ori nu cunoaste nimic despre fondurile europene ori...... Pentru o corecta informare, a sa si a opiniei publice, precizez ca in acest an, pana la aceasta data, pe Programul National de Dezvoltare Rurala -PNDR- NU a fost deschisa nici o sesiune de depunere de proiecte pentru infiintarea de ferme agricole zootehnice sau vegetale, achizitii de utilaje, pensiuni agroturistice sau sprijinirea microintreprinderilor. Singura masura deschisa si anuntata !!! in ziua de 15.06.2009, a fost 322-cea privind renovarea si dezvoltarea satelor in care cca 800 000 000 euro au fost directionati catre clientela poltica a guvernantilor respectiv catre primariile locale, care, dupa cum am vazut sunt campionii cheltuirii ,,eficiente” a banilor publici, inclusiv a celor europeni. Aferim! “
Dupa ce am terminat acest comentariu, citesc altceva si, mi se opreste inima:
2. A DOUA STIRE A ZILEI:
,,PNDR: Doua noi apeluri de proiecte!!

In urmatoarele saptamani va fi relansata depunerea de proiecte pentru urmatoarele masuri din cadrul PNDR:

* Masura 121– Modernizarea exploatatiilor agricole
Sesiunea de cereri de proiecte va incepe pe 24 august 2009 si se va incheia pe 18 septembrie 2009. Fondurile aferente acestei sesiuni sunt de 161.273.139,60 euro, suma maxima nerambursabila care poate fi acordata pentru finantarea unui proiect din cadrul acestei fiind de 2.000.000 euro.

* Masura 123 – Cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere
Sesiunea de cereri de proiecte va incepe pe 17 august 2009 si se va incheia pe 11 septembrie 2009. Fondurile aferente acestei sesiuni sunt de 74.779.642,80 euro euro, suma maxima nerambursabila care poate fi acordata pentru finantarea unui proiect din cadrul acestei fiind de 3.000.000 euro euro.
Ghidurile solicitantului in varianta finala vor fi publicate pe site-ul www.apdrp.ro in scurt timp.” Sursa: www.apdrp.ro

Daca la citirea titlului deja aveam mustrari de constiinta pentru ca am marturisit stramb, in ultima zi de post, impotriva Prea Cinstitului Minister al Agriculturii si a sa APDRP, dupa ce am citit restul stirii mi s-a oprit si repiratia….. Deci, pentru masurile 121 si 123, masuri ,,grele” pentru care se pot depune proiecte de finantare de pana la 2.000.000. respectiv 3.000.000. euro/proiect, ( si nu de 25.000. euro, cum spune dl. Geoana), anunti in data de vineri, in plina perioada de concediu, ca deschizi sesiune luni, 17.08.2009, -o prima smecherie- dupa care spui ca aceasta sesiune se inchide , pe 11 septembrie 2009 !!!??? – a doua mare smecherie.

O sesiune de 26 de zile, in conditiile in care numai studiul de fezabilitate poate dura 2-4 saptamani, iar obtinerea certificatelor , documentelor si avizelor necesare si obligatorii care insotesc cererea de finantare poate depasi o luna de zile!

CONCLUZIA?
Aceste fonduri TREBUIE sa ajunga NUMAI la beneficiarii si firmele de consultanta care sunt aproape de ,,sufletul” APDRP si al Ministerului Agriculturii, care au fost informate din timp despre aceasta sesiune si care au deja pregatite dosarele cu cererile de finantare. Ar fi interesant de urmarit care sunt primele dosare depuse si cine sunt beneficiarii si firmele de consultanta angajate de beneficiarii respectivi.

RAMANE TOTUSI, O INTREBARE:

In conditiile in care Ghidurile solicitantului – care ar trebui sa prevada clar si riguros cine, in ce conditii si in baza caror documente se pot accesa fondurile alocate respectivelor masuri - NU AU FOST PUBLICATE PANA LA ACEASTA DATA, cum poate cineva sa aiba pregatite dosarele cu cererea de finantare?

Domnilor guvernanti, va intelegem ca fata de noi, cetatenii ROMANIEI, nu aveti teama, respect, bun simt , nici sentimentul responsabilitatii si ne luati de fraieri, dar chiar credeti ca cei de la UNIUNEA EUROPEANA sunt tampiti?

Dupa ce ca, in mai bine de doi ani si jumatate de la aderarea in UE, nu ati reusit sa accesati nici 10% din fondurile alocate ( din cca 32 miliarde euro ni s-au alocat pana acum 1,8 miliarde din care nu am cheltuit nici macar jumatate desi , tara noastra a platit peste 3 miliarde euro, contributie la bugetul UE) , in loc sa incurajati accesul liber si nestanjenit adevaratilor intreprinzatori , care pot introduce in circuitul economic real, competitiv si producator de plus valoare aceste fonduri , continuati in mod grosolan practicile ,,smecheresti” care ne-au facut de rasul Europei, riscand astfel blocarea ultimei supape de finantare avantajoasa a unei economii si tari aflate in agonie? Cunosc cei care au decis acest mod miselesc de actiune ceva despre principiile care au guvernat in toata Europa alocarea fondurilor structurale si de coeziune? Stiu ei ca printre aceste principii se numara la loc de frunte TRANSPARENTA si EGALITATEA DE SANSE? Cine le permite sa procedeze astfel si cine raspunde pentru o eventuala sistare a fondurilor europene d-le Prim ministru Emil Boc?

Domnule Presedinte Traian Basescu,
In anul 2004, ati cerut romanilor sa va dea votul pentru a schimba ,,SISTEMUL TICALOSIT” in fruntea caruia se aflau Ion Iliescu si Adrian Nastase. Cu votul acestor romani, ati ajuns presedinte si ati considerat probabil ca, din acel moment, toti coruptii din justitia si administratia statului vor deveni ,,fete mari” sau vor da examen de admitere la Manastiri. Dupa aproape 5 ani, romanii resimt dureros ca sistemul ticalosit nu numai ca nu a disparut dar s-a consolidat si perfectionat amenintand chiar structura si fiinta statului roman cu singura precizare ca altele sunt numele din fruntea lui. Aveti ocazia sa demonstrati ca sunteti atasat valorilor si principiilor democratice, ca asezati interesul national mai presus decat cel de partid sau grupurile de interese si sa raspunde-ti public, impreuna cu Primul Ministru si Presedintele Senatului , in calitate de conducatori ai statului roman la intrebarile referitoare la modul de acordare a fondurilor europene. In caz contrar, avand in vedere ca tot nu gasiti un raspuns la intrebarea privind candidatura la Presedintie, va oferim o sugestie:

LĂSA-ŢI ROMANIA, asa muribunda cum este, IN PACE! Argumente in sprijinul cererii?

1.La barza chioara ii face DUMNEZEU cuib; 2. Nu mor caii cand vor cainii; 3.Când valuri afla un mormant, rasar in urma valuri…
Solicitam de asemenea publicarea de catre Autoritatile de Management a listelor cu firmele care au obtinut finantari nerambursabile pana la aceasta data, datele privind actionarii acestora precum si firmele de consultanta implicate.

Ion Constantin – Luthe

Fraier de serviciu al UNFR - UNIUNEA NATIONALA A FRAIERILOR DIN ROMANIA

P.S. Cum care LUTHE, d-le Basescu ?

4 comments :

Filip G said...

Sa-ti dau o lista de oameni care au proiecte depuse si nu se intampla nimic.ba mai mult i-au obligat sa-si faca si societati si acum platesc IMPOZITUL FORFETAR.In 2-3 luni se rezolva.Asta-i raspunsul din partea autoritatilor.

Anonymous said...

Chiar asa sa fie? Ar fi curios de stiut ce raspuns au dat autoritatile vizate la aceste probleme sau intelegem ca si tacerea e un raspuns? Nu ma mira avand in vedere problemele arzatoare care sunt la ordinea zilei si cu care suntem invaluiti.
Si eu sa fiu sincer ma simt din ce in ce mai ,,fraier,, intr-o Romanie in ceata care nu stie unde se afla si, ce-i mai rau, nu stie in ce directie sa mearga. Un alt fraier mai mic

Anonymous said...

Si totusi de aceste fonduri europene au beneficiat si inca beneficiaza mai toate tarile europene iar Irlanda sau Spania sunt chiar povesti de succes.De ce orice idee, principiu sau angrenaj care functioneza bine in Europa sau SUA, ajuns in Romania devine caruta? Daca gasim rasounsul la aceasta intrebare sigur se vor ivi si solutii sau cai de urmat insa pana una alta ne tot furam caciula de vreo 20 ani. Greu de comentat! Amator

Brad said...

Nu se respecta proiectele...dar ce sa facem atunci cand nu se respecta legi trecute prin Parlament, propuse si votate de portocalii !