Monday, August 17, 2009

Teroare de gradul zero in tabara lui Traian Basescu


Tragedia Elenei Udrea pe puncte si subpuncte :
O. Roberta Anastase risca sa-si piarda fotoliul de Presedinte al Camerei Deputatilor.Totul pentru "front" totul pentru victorie!

Lanţul pus la cale de PD-L pentru a o scoate pe Elena Udrea arată cam aşa:


1.Şedinţă publică Comisia de Anchetă pentru Ministerul Turismului.


2.Presa este invitată afară până când membrii comisiei vor decide ce e de făcut pe viitor


3.Comsia dezbate fără microfon (un funcţionar al Camerei Deputaţilor execută înregistrarea cu pricina şi o predă la cabinetul preşedintelui Camerei)


4.Elena Udrea face o declaraţie publică în care apar pasaje din stenograma şedinţei (presa nu ştia încă de înregistrare)



5.Unii bloggeri primesc pe mail sau prin mesaje la posturi informaţia că ar exista o înregistrare.


6.Mai mulţi bloggeri primesc înregistrarea cu titrajele gata făcute (la toţi la fel - inclusiv la mine) duminică după-amiază. Culmea la autorul documentului apare "SG PDL" - de ce oare?


7.Unele instituţii de presă preiau subiectul, dar fără prea mare convingere.


8.Elena Udrea vine la şedinţa BPN al PD-L şi refuză orice declaraţii - "voi vorbi doar după ce mă consult cu colegii".


9.Începe şedinţa BPN-ului şi toţi reporterii prezenţi primesc transcriptul înregistrării - sublineri cu roşu pe ce trebuie neaparat citit şi luat aminte (vezi foto).


10.În sala de conferinţe de presă este instalat un videoproiector pe care Adriean Videanu ar fi trebui să tăşmăcească presei filmuleţul de pe internet.

11.Se termină şedinţa şi presa refuză pentru o jumătate de oră să se prezinte pe motiv că Elena Udrea a promis că va face declaraţii (de fapt se ascundea în sediu)


12.La rugăminţile repetate ale lui Adriean Videanu presa reintră în sală şi aflăm că PDL vrea desfiinţarea comisiei Udrea - Oau ce surpriză :)))


13. Roberta Anastase anunţă că se convoacă Biroul Permanent al camerei deputaţilor pentru desfiinţarea Comisiei la cererea PD-L.


14.Elena Udrea anunţă o declaraţie în sediul din Modrogan (unde s-a măsluit înregistrarea şi apoi a fost distribuită) - ce va spune??? Părerea mea că e scuza perfectă pentru a anunţa că nu va veni în faţa Comisiei de anchetă.

Imediat după apariţia înregistrărilor din Comisia Udrea la Camera Deputaţilor s-a declanşat o anchetă. S-a urmărit în principal depistarea autorului înregistrării convorbirilor din interiorul comisiei. Rezultatul a fost că înregistrarea a fost făcută de oricine altcineva înafară de angajaţii Camerei Deputaţilor. S-a constatat că la solicitarea preşedintelui Comsiei, Ludovic Orban, reprezentanţii Camerei au închis instalaţia de înregistrare video şi audio cu care este dotată acea sală... - dar a rămas deschisă instalaţia de sonorizare. Este exclusă înregistrarea frauduloasă cu un reportofon sau telefon ataşat la instalaţia de sunet rămasă deschisă pe motiv că înregistrarea este una de tip ambiental. Adică? Păi pe înregistrare sunt surprinse şi alte sunete afară de discuţiile dintre membrii comisiei, în timp ce microfoanele de pe masă sunt unidirecţionale şi nu permiteau şi înregistrarea altor sunete. Înregistrarea este una de tip ambiental şi putea fi executată doar de un serviciu special care să implanteze un microfon dinainte în încăpere. S-a avansat pe la colţuri ipoteza SPP, instituţia care asigură protecţia Palatului Parlamentului.

Unii reporteri prezenţi la şedinţa cu pricina a Comisiei Udrea susţin că în zonă a fost pentru mai bine de o oră prezent un cadru al SPP.

PS: Şi apropo... vă pare întâmplător că preşedintele Camerei Deputaţilor a mutat comisia dintr-o sală care nu permite o înregistrare ambientală într-una în care o asemenea înregistrare?

Transmisa de Ioska

No comments :