Saturday, August 29, 2009

Dosarul fregatelor clasat de DNA inaintea cooptarii lui Mircea Basescu in DESINT.CO

Procurorii DNA au dispus, prin ordonanta, clasarea dosarului care privea “Afacerea Fregatelor” la data de 15 iunie 2009, conform raspunsului dat, ieri dupa-amiaza, de Directia Nationala Anticoruptie la intrebarile puse de “Gardianul” in urma cu trei zile. Dosarul a avut ca obiect urmarirea penala in rem (fara autor identificat) sub aspectul savarsirii de luare si respectiv dare de mita cu ocazia incheiereii si derularii contractelor privind vanzarea de catre Regatul Unit al Marii Britanii a fregatelor “Regele Ferdinand” si “Regina Maria” catre Romania. Conform DNA, “solutia a fost dispusa dupa ce, la data de 11 iunie 2009, Serious Fraud Office din Londra (institutie cu care, pe parcursul anchetei, DNA a facut schimb de informatii) a comunicat DNA ca investigatia referitoare la persoanele suspectate in cazul din Romania este intrerupta, institutia rezervandu-si dreptul sa deschida investigatia daca apar probe suplimentare. De asemnea, in urma raportului de audit intocmit de Curtea de Conturi a Romaniei s-a ajuns la concluzia ca achizitionarea celor doua fregate, regenerarea si modernizarea lor de catre BAE SYSTEMS LTd a prezentat un grd de complexitate ridicat si ca, in general, programul a fost derulat in mod corespunzator”. Este cel putin suspect faptul ca autoritatile britanice au pus “capac” anchetei dupa trei ani de la declansarea ei, in 11 iunie 2009, DNA a facut acelasi lucru patru zile mai tarziu, iar dupa alte 11 zile a fost cooptat, ca actionar in firma DESINTCO, fratele presedintelui Traian Basescu, Mircea Basescu. Detalii in ( Gardianul)

2 comments :

nicole said...

Englezii nu au vrut sa dea banii inapoi. Doar nu erau fraieri sa "constate" ca s-a dat mita! Iar romanii...

Anonymous said...

STIRE INCENDIARA DIN USA!!

COMPANIILE REPREZENTATE IN ROMANIA DE ASOCIATII LUI MIRCEA BASESCI FRATELE PRESEDINTELUI TRAIAN BASESCU ,SUNT COMPANII AMERICANE. IN CALITATE DE CETATEAN AMERICAN , ZIARIST SPECIALIZAT IN INVESTIGATII , PRESEDINTELE UNEI COMPANII DE FILM SI TELEVIZIUNE , REPREZENTANT IN USA AL MEDIEI JAPONEZE SI EUROPENE AM SOLICITAT OFICIAL
(IN SCRIS ) DESCHIDEREA UNEI ANCHETE INSTITUTILOR AMERICANE SPECIALIZATE. (U.S Department of State , Bureau of Alcohol Tobacco and Firearms., FBI, TFI, etc )
Companies represented in Romania by Mircea Basescu”s associates:
GENERAL DEFENSE CORP. USA
- is registered in Fort Lauderdale, Florida, and has international offices in Madrid and Bucharest;
- General Defense Corp is licensed to trade in defence equipment by the U.S Department of State and the Bureau of Alcohol Tobacco and Firearms.
- - the head of the Romanian office, is a partner in Desintco. COMPANIA BASESCU 33%
- NAVIGATOR DEVELOPMENT LLC
-inregistrata in Alabama
vice prezident for Europe a partner in Desintro compania MIRCEA BASECU 33%
Navigator Development Group was established in Alabama, twelve years ago. It employs retired high-ranking officers of the U.S. Army and NATO. The best known of them is Virgil Packett, a Member of the Advisory Council of Navigator Development Group. Virgil Packett was Commander of the NATO , EUROPE.
ACTIUNEA MEA SE REFERA LA COMPANII AMERICANE. COMPANII PARTENERE SAU COMPANII CU SALARIATI AMERICANI CARE AU AVUT TANGENTA CU MAFIA BASESCU!
-LANTUL SE STRANGE. CITITI IN CURAND PE http://www.sroscas.ro ARTICOLUL ” AMERICA TRANTESTE LA PAMANT MAFIA BASESCU ” corespondenta de la New York pentru NIPON PRESS.
Publicat in 29 August.
Robert Horvath USA devagallery.com
Comment by ROBERT HORVATH USA — August 30, 2009