Wednesday, August 19, 2009

Raul Castro a traficat droguri cu Ceausescu


Desi marile cancelarii europene si administratia de la Washington spera ca, odata cu retragerea lui Fidel Castro, Cuba se va indrepta spre democratie, viitorul ar putea sa fie mult mai sumbru,daca la putere ramane, cum este cel mai probabil, fratele dictatorului, Raul Castro.
Intr-un articol publicat in revista americana National Review de Ion Mihai Pacepa, afirma ca Raul Castro acesta era de fapt macelarul, seful brutal al politiei politice din Cuba, responsabila de asasinarea si terorizarea a mii de oameni. In ciuda imaginii de ministru insipid al Apararii, Raul promite sa fie chiar mai rau decat fratele sa .In timp ce Fidel tinea discursuri ore in sir, Raul conducea economia Cubei, politica externa, comertul exterior, sistemul juridic, puscariile, turismul, ba chiar si hotelurile si plajele.
Putini stiu ca Raul a fost chiar mai apropiat de familia Ceausescu decat Fidel. In timpul vizitei din 1972 a lui Ceausescu la Havana, el a perfectat cu fratii Castro o afacere bilaterala cu droguri. "Drogurile pot face mult mai mult rau imperialismului decat ar putea-o face armele nucleare", decretase Fidel. "Drogurile vor eroda capitalismul din interior", ii tinuse isonul Raul, a povestit Pacepa intr-un interviu acordat revistei "National Review". Cand Pacepa a parasit Romania, in 1978, familia Ceausescu reusise sa stranga 400 de milioane de dolari din aceasta afacere.
O avere uriasa are si Fidel, estimata de revista "Forbes" la 900 de milioane de dolari, ceea ce il situeaza pe locul sapte in topul celor mai bogati lideri mondiali.

"El lider maximo" este mai bogat decat suverana Marii Britanii, regina Elisabeta a II-a, care are in conturile personale 500 de milioane de dolari, ocupand pozitia a noua in clasamentul intocmit de binecunoscuta revista americana. Castro a negat cu vehementa ca ar fi atat de instarit si a acuzat revista "Forbes" ca minte.

No comments :