Wednesday, August 26, 2009

Tradatorii lui Basescu- Episodul 1

De ce l-a înjurat Berceanu pe Stolojan? Simplu: de mamă...
Supărat este, din cîte se aude, și Theodor Stolojan, care s-a trezit înjurat de Radu Berceanu acum două săptămîni, după ce se apucase să critice guvernul Boc care nu face și nu drege pe plan economic. Asta pînă cînd lui Berceanu i-a sărit muștarul și i-a transmis, textual, "mai du-te în p... mă-tii și lasă-ne, dacă erai așa grozav erai tu premier și făceai ce trebuie!". Lucru care a uns pe suflet mulți pedeliști martori la scenă...
Prigoană și șpaga de 250.000 de euro
În partidul lui Boc situația nu e roză: PDL e atacat din mai toate părțile, guvernarea erodează tot mai tare, Băsescu e pus la zid inclusiv de servicii iar, colac peste pupăză, dihonia a intrat în sânul formațiunii, iar membrii ei, mai mici sau mai mari, se ceartă ca la ușa cortului. De ochii lumii, pedeliștii reușesc să păstreze aparența de concordie, dar ce e înăuntru, numai ei știu. Surse variate și bine informate din PDL au dezvăluit Inpolitics cîteva dintre motivele tensiunilor interne, după cum veți vedea în rîndurile care urmează. Între marii supărați ai PDL, spre exemplu, este Silviu Prigoană. Afaceristul-deputat, un sponsor important al partidului, e de-a dreptul isterizat în legătură cu ceea ce i se întîmplă. Mai demult, Prigoană, zis și Regele-gunoaielor, a cumpărat un teren la Cluj și a întocmit documentația necesară atragerii de fonduri europene, în valoare de 10 milioane de euro, pentru construirea unei gropi ecologice, în Apahida, numai că afaceristul nu reușește să convingă autoritățile locale și județene de eficiența proiectului său. Nervos, Prigoană s-a dus acum două săptămîni la Cluj pentru a discuta cu un mahăr pedelist județean, să îi zicem Mister X, care i-a zis-o verde - deci ecologic - în față că vrea o șpagă de 250.000 de euro. Și mai nervos, Prigoană l-ar fi sunat pe premierul Boc, căruia i s-a plîns de toată tărășenia, amintindu-i cîte servicii a făcut el pentru partid. Cînd premierul a încercat să îl consoleze și i-a promis că va aranja el totul, Prigoană a lovit din scurt: el a pus telefonul pe speaker și i-a cerut lui Boc să îi transmită în direct lui Mister X ordinul de a debloca proiectul ecologic. Spre surprinderea soțului Bahmuțencei, Mister X nu s-a intimidat și l-a aburit pe premier că sunt probleme de ordin birocratic, că mai sunt necesare niște aprobări, deci nu e vorba de rea-voință etc. În concluzie, a rămas ca în tren. Plin de draci, Prigoană a plecat din Cluj taman în Germania, să se răcorească, jurîndu-se că dacă nu primește aprobarea în timp util, adică pînă la finele anului, și pierde finanțarea europeană, după 1 ianuarie va înconjura o anume instituție de stat din Cluj cu mașini de gunoi, în semn de protest, plus că demisionează și din PDL. Și uite așa se apropie de final un an numai cu ghinioane pentru Prigoană, după ce, la începutul lui 2009, a lansat celebrul proiect "Parlamentul verde", care prespunea, între altele, reducerea dramatică a cantității de hîrtie consumată de legislativ doar pentru a încasa un bobîrnac drept peste nas de la conducerea grupului deputaților PDL. Asta, pentru că hîrtia furnizată Parlamentului vine de la o firmă a unui pedelist și nu se face să i se îngroape omului afacerea doar în numele sănătății planetei.

Cine l-a supărat pe Liviu Negoiță
Supărat este și Liviu Negoiță, primarul-minune al PDL București, după ce, acum cîteva zile, Emil Boc a decretat public că cel mai performant primar din țară este fostul pesedist Nicolae Onțanu. Asta, după ce, ani de zile, PDL a construit, cu migală, legenda super-competenței primarului sectorului 3. Care să fie misterul anunțului lui Boc, dar și al unor dezvăluiri anti-Negoiță care se tot scurg în presă de ceva vreme încoace? Păi, o explicație simplă ar fi, credem noi, aceea că fostul copil de suflet al lui Băsescu a cam dezertat recent în tabăra lui Vasile Blaga, urmînd exemplul multor altor pedeliști (doar Canacheu încă mai oscilează între aripile Băsescu și Blaga), iar Zeus a avut grijă să îi dea, prin Boc, un semnal de nemulțumire.


Cum a ajuns Murgeanu "secretara" lui Blaga
De altfel, Zeus de la Cotroceni e atît de îngrijorat de forța tot mai mare a grupării Blaga-Videanu-Berceanu în partid, încît i-a trasat sarcină secretarului de stat Răzvan Murgeanu să îl supravegheze non-stop pe Blaga, la ministerul Dezvoltării: cine vine la el în audiență, cît stă, dacă iese cu lacrimi în ochi ori cu un zîmbet de satisfacție etc. Așa că, de ceva vreme, Blaga are două secretare în anticameră: pe cea legală, prevăzută în organigrama ministerului, și pe Murgeanu, care își face mai tot timpul de treabă pe lîngă cabinetul "Buldogului", cu ochii cît cepele. Ce-i drept, are ce vedea: se zice că în anticamera lui Blaga adastă, de la primele ore ale dimineții, zeci de persoane, majoritatea pedeliști mai mici sau mai mari din teritoriu, nemulțumiți de faptul că guvernanții PDL, odată ajunși în posturi, și-au închis telefoanele și au uitat de cei care i-au susținut la numire. Din acest motiv, supărarea pe guvernul Boc e cam la fel de mare la pedeliști pe cît e la restul poporului, deși din motive diferite.
Ce alte motive ar mai avea Zeus pentru a-l ține pe Blaga sub atentă supraveghere? Din ce se vehiculează tot mai intens în ultima vreme, "Buldogul" pregătește o revoluție de catifea în partid, adică fără scandal, că nu e stilul lui, dar cu rezultate mai mult decît concrete. Iar unul dintre acestea e propulsarea lui Cristian Boureanu la șefia PDL, în cadrul congresului de după alegeri.Mulți jurnaliști se întreabă ce e cu Marcel Hoară, pedelistul care persistă la televizor chiar și după ce îl stingi. Răspunsul e simplu, oameni ca Hoară au trebuit inventați pentru că, de la o vreme, mai toți pedeliștii cu adevărat reprezentativi fac un non-combat de proporții si nu mai vor sa sustina PDL la TV, nemulțumiți de situația din partid. Una peste alta, după prezidențiale, indiferent de rezultat, se așteaptă meciuri zdravene în PDL, deși gurile rele spun că unele dintre ele ar putea să fure startul și să înceapă chiar înainte de momentul noiembrie, spre ghinonul căpitanului de echipă Emil Boc. (Bogdan Tiberiu Iacob- Inpolitics)


1 comment :

nicole said...

Boureanu?!!! Groaznic! Nu ar putea sa fie destepti si sa se injure mai "serios" ca sa se desfiinteze pdl-ul?