Saturday, September 12, 2009

Ochiul Diavolului

foto: presainblugi

Solutia letala Basescu este formula moderna a canibalismului politic. El consuma la micul dejun adversarii si partenerii deopotriva, atunci cand foamea de putere ii tulbura existenta sau buna dispozitie.

Cand vad coloana prezidentiala trecand in mare viteza pe strazile Bucurestiului, SPP-ul lovind cu disgratie masinile din trafic cu bastoanele fosforescente din masinile negre, blindate, fortand amenintand cu armele din dotare traficul si evitand la milimetru trecatorii cu fetele ingrozite pe trecerea de pietoni , incerc sa-mi imaginez comportamentul si reactiile pasagerului providential de pe bancheta din spate. Ce face Presedintele Romaniei in acest timp, plange sau delecteaza bodyguarzii cu hahaieli si ironii ieftine adresate muritorilor de rand rapusi de amaraciune?
In campania pentru Primaria Capitalei din anul 2000, Basescu isi ironiza contracandiatii , urland din strafundul bojogilor ca romanii nu au nevoie de plangaciosi. Se referea la George Padure care terorizat de revolutionarii hraniti in Aleea Modrogan, clacase psihic. De atunci au trecut mai bine de 9 ani si cel care avea sa devina primarul interlopilor si al mafiei imobiliare , a ajuns printr-o ironie a sortii , tot datorita lacrimilor in prime time , presedintele tuturor romanilor.Traian Basescu ne-a demonstrat ca se poate plange din telecomanda, atunci cand intersele de clan il impulsioneaza direct proportional cu frica de catuse. Un comediant talentat care a reusit pina acum sa fure simpatia si increderea unei largi majoritati de naivi.
Basescu plange de fiecare data cand supersensibilitatea care il caracterizeaza depaseste limitele paranormale .
A plans probabil intotdeauna dar noi nu l-am vazut. S-a nascut plangand, va plange pina in ultima clipa a mandatului sau de presedinte si cu siguranta dupa decembrie 2009. A plans cand a semnat angajamentele cu Departamentul Securitatii Statului , a plans cand l-au "exilat" la Anvers si agentiile de stiri occidentale condamnau distrugerea satelor si bisericilor romanesti. A plans cand a lasat sa arda cu buna stiinta pe langa petrolierul "Independenţa", alte nave acostate in portul Anvers. A plans ascultand probabil la Europa Libera impuscaturile de la Timisioara si Bucuresti,a plans cand Luiza si Mihai cadeau impuscati in gat de sniperii securitatii sau cand s-a infipt ca un vultur adus de fostul sau sef pe linie informativa, agentul DIE, Silvian Ionescu , in structurile FSN alaturi de Ion Iliescu pe care azi il detesta si ii vrea capul? .A plans cand garniturile de tren puse de el la dispozitia minerilor au invadat capitala , cand tinerii erau maltratati si impuscati cu sutele pe strazile Bucurestiului si cand Vasile Blaga , cainele de paza , il felicita in scris pe Ion Iliescu pentru victoria asupra Pietii Universitatii. Atunci cand Andrei si Aurica erau impuscati de mascatii de pe cladirea guvernului al carui ministru era. A plans cand a dinamitat din interior Conventia Democratica si a trimis in out PNTCD-ul care le intinsese o mana atunci cand erau la un pas de retrogradare, a plans cand contabilul securitatii comuniste ne-a confiscat valuta din banci si s-a imbolnavit brusc de dosariada, fortandu-l pe Basescu sa devina presedinte. Atunci cand sotiile disperate ale marinarilor rapiti ingenucheasera in fata minstrului transportutilor si le dadea sperante false, cand in loc de sporuri ceferistilor le-a oferit spre consum propriile organe gentitale in plina negociere . A plans cand a numit-o pe Elena Udrea consilier prezidential cu grad de vicepresedinte executiv al Romaniei. Plange cand prelungeste suferinta Basarabiei, prin sustinerea "diplomatica" acordata infractorului Voronin. Cand calcand in picioare orice regula si principiu al statului de drept, transforma Romania intr-o societate bolnava cronic cu sanse reduse de insanatosire.
Basescu plange in continuare de fiecare data cand copiii abandonati sunt rapiti de pe strazi si exportati in retelele de prostitutie juvenila sau traficantilor de organe din afara granitelor, cand parintii disperati isi mai vand cate un copil mafiei tiganesti cu care Basescu se prinde in hora, ca sa si-i poata hrani pe ceilati 5. Plange cand Elena Udrea , Monica Ridzi si ceilalti apropiati ai "Casei Basescu", delapideaza sute de milioane ,miliarde de euro in timp ce romanii mor pe mesele de operatie din lipsa de fonduri, sfidant institutiile statului si o tara intreaga. A plans cand si-a aruncat progeniturile si rudele de gradul unu in linia intai a fraudei ridicata la gradul politicii de stat. Cand isi obliga nevasta sa stea la masa cu Udrea in seara Craciunului , cand o arunca in petrecerea tiganeasca la bratul lui Borcea Mondialu' si cand semidocta cea mica ofera electoral de nevinovat scaune electrice batranilor de la azil. Plange cand Videanu viziteaza la drum de seara sediul ultranationalistului de carnaval, Vadim Tudor. Cand imprumuta 2 miliarde pe luna sa plateasca pensiile si salariile , cand acordul aberant si distrugator cu FMI se duce pe apa sambetei, in serbari si chiolhane electorale, in contracte fara licitatie atribuite unor firme cotizante la bugetul "famigliei" Basescu, chiar daca nota de plata apartine generatiilor care vin, in niciun caz Ebei de Bruxelles . Plange cand instiga o categorie sociala impotriva alteia sau cand promoveaza autonomia secuilor din ratiuni pur electorale. Cand romanii isi iau lumea in cap fara sa se mai uite inapoi, refuzand oferta lui Geoana de 25 de mii de euro sau excursii in Cosmos pe banul public. Plange in hohote cand ceasul biologic al Romaniei intoarsa din drum de mineriadele lui Miron Cozma a fost dat inapoi cu cel putin 50 de ani in cincinalul machiavelismului basescian.
Plange la zidul plangerii, la pomenirea Regelui Ferdinand si a Reginei Maria, plange cand se intorc sicrie din Afganistan cu soldati trimisi de el ca sa poata degusta in liniste licurici in sos picant. Cand ni se intorc jurnalistii rapiti pentru rating si teroristii fug pe sub nasul organelor prezidentiele. Plange cand isi da seama ca soarta a 20 de milioane de romani a incaput pe mainile bolnave ale unei gasti de scelerati ale caror singure calitati profesionale sunt prevazute chiar si in noul cod de procedura penala. Cand realizeaza ca ne vor trebui poate zeci de ani sa ridicam capul din mocirla in care ne-au afundat tovarasii sai de fapte. Plange cand realizeaza ca datorita lui, Romania a luat drumul codrului in schimbul autostrazilor europene , ca multi si-au vandut sufletul demonului care ne priveste zambind pervers , prin ochiul care plange si rade in acelasi timp. Singura speranta a ramas rugaciunea si plecaciunile la poarta Vaticanului, in high definition.
Dle Basescu, la cine va rugati seara inainte de culcare si cum va simtiti dimineata cand va priviti in oglinda ?

"D-le presedinte , am fost un dobitoc"

11 comments :

Matilda said...

Excelent text ! Băsescu nu vede în oglinda nimic, neavînd conştiinţă, în timp ce noi vedem un scorpion veninos care a otrăvit întreaga societate, în setea lui nemărginită de putere şi bogăţie.

Sergiu Prigoana said...

Gandirea dvs. este de o extrema dreapta crasa. Nu ii iau apararea lui Basescu, pentru ca nu fac politica, dar nu suport gandirea de genul Vadim. Asa au venit si nazistii la putere, pe un fond de criza economica similar cu cel de acum. Iar Fox nu este echilibrat si corect. Este o varianta mai soft a extremismului occidental.

Ion de la Chiuesti said...

Basescu se roaga la Lucifer, ca daca s-ar fi rugat la Dumnezeu altfel mergeau treburile! A alterat tot ce a atins, a otravit toata viata politica, a invrajbit toata natia!

Marius Mina said...

Sergiu, sunt foarte mandru de gandirea mea si nu simpatizez deloc ambiguitatea si perversitatile stangii la care faci referire indirecta.
FOX NEWS este singurul post de televiziune care si-a mentinut coloana dreapta , restul incepand cu NBC si CBS, NY Times, pot merge linistiti la pensie.
Hitler a venit la putere adus de naivi si prostanaci, se intampla acum 60 de ani, dati-mi voie sa cred ca de atunci omenirea a mai evoluat putin , chiar daca Romania ramane un caz special.

PS: In tinerete intr-adevar am jucat "extrema dreapta" , legitimat de FRF

Sergiu said...

Lumea nu evolueaza asa de mult in 60 de ani. Oamenii nu invata din greselile istoriei. Nu traiesc in America ca sa urmaresc indeaproape posturile de televiziune americane, ci in Canada, iar Fox a atacat printre altele si armata canadiana despre care habar n-avea ca lupta in Afghanistan, spunand ca sunt acolo de decor, desi au murit si soldati canadieni in razboiul Americii. Adica aceiasi neoconservatori pe care-i simpatizati sunt de o ignoranta de inaltimea zgarie-norilor.

De fapt conservatorii americani sunt cei care gandesc ca America e infailibila, iar asta ii orbeste.

Hitler n-a venit la putere adus de naivi si prostanaci. Multi oameni de afaceri l-au sprijinit, iar atunci nu exista nici un precedent la care sa faca referire germanii. Acum il avem pe Hitler si deci trebuie sa invatam din asta pentru ca altfel se vor repeta greselile. Inca nu a aparut acel om care sa canalizeze aceste energii de extrema dreapta in America, dar i se creeaza drumul. Curentul exista.

Cat despre extrema dreapta legitimata de FRF, pacat ca nu putem juca un fotbal. N-am mai jucat de mult.

Marius Mina said...

@Sergiu, ce bine era in timpul socialsimului multilateral labartzat, nu-i asa?
M
ai bine mergem in Cuba, jucam un fotbal , bem o bere si facem plaja gratis la umbra lui Castro.
Am impresia ca e ceva mai bine decat in Romania lui Basescu-Boc- Geoana

Sergiu said...

Nu inteleg de ce a trebut sa-mi atasati numele lui Silviu Prigoana la primul meu comentariu. Ce fel de atitudine democratica aveti dvs. daca va permiteti sa imi schimbati numele ? De ce nu mi-ati schimbat si continutul comentariului ?

Niciodata nu am zis in cele doua comentarii ale mele ceva de simpatii socialiste sau comuniste. Aveam 11 ani la revolutie si sunt si acum un anticomunist convins. Ma enerveaza la culme cand vad oameni mai tineri decat mine cu aproape 20 de ani, care nici nu invatasera sa mearga bine la Revolutie si sunt simpatizanti comunisti.

Nu inteleg nationalismul asta extremist din afara Romaniei in care oameni ca dvs. isi declara sus si tare dragostea de tara, dar au ramas in caldurica unui sistem capitalist foarte bine pus la punct fara sa se implice deloc in politica din Romania. E usor sa vorbesti din turnul de fildes, cand cei de jos sufera. Eu macar nu-mi manifest optiunile politice.
Am observat ca toti romanii "patrioti" din diaspora si care-si manifesta "dragostea" de tara in stilul dvs. au de fapt conceptii legionare. Chiar daca nu spune nimeni toti fac apel la romanism si ortodoxism. Mai injura marea conspiratie evreiasca care vrea sa conduca lumea. Exact cum faceau legionarii lui Corneliu Zelea Codreanu si Horia Sima. In comentariul dvs. faceti apel la crestinism, iar titlul e elocvent "Ochiul diavolului". Faptul ca vorbiti de cineva in acesti termeni arata cine sunteti de fapt. Un extremist de dreapta de care numai gura e de el.

Faptul ca mi-ati atasat un nume fals la prenumele meu este un atac la persoana de joasa speta. Iar, intr-o nota mai optimista, as putea spune ca este o ironie ieftina. Oricum, ironia si mistocareala sunt armele "democratice" ale romanilor, nu discutia concreta pe probleme reale. Dovada e comentariul la a doua mea postare din seria asta de comentarii.

Pana la urma ce solutii concrete aveti pentru scoaterea Romaniei din starea in care se afla ? Nici una. Eu nici macar nu am pretins vreodata ca as avea.

Nu m-ar mira sa-mi editati si celelalte comentarii ale mele, deoarece sunt sigur ca nu o sa placa ce cititi aici. Daca o sa-mi lasati un comentariu o sa ma intrebati cine ma manipuleaza. Nimeni, va raspund de pe acum. Nu toti cei care-si spun parerea sunt manipulati de cineva. Mai sunt oameni in lumea asta care gandesc independent. Nu stiti sa-i ascultati si pe cei cu care nu sunteti de acord sa vedeti daca totusi nu au ceva important de spus.

Daniel Mălăelea said...

Sergiu, Marius, si eu ma bag la un meci de fotbal. N-ar fi rau sa ne intalnim. Pentru ca nu am mai jucat de mult, facem o repriza de fotbal si una de politica.

Sergiu said...

Daniel, ma bag la un meci de fotbal. Chiar mi-e dor sa mai joc un meci de fotbal. :) Cat despre politica... Ma mai gandesc.

Marius Mina said...

Sergiu, incearca sa fii mai scurt si mai concis, chiar si atunci cand te chinui sa scrii 2 pagini si nu reusesti sa spui nimic.

Sergiu said...

Pai daca nu ati inteles ce am zis in comentariul ala lung sunt doua concluzii. 1) nu vreti sa intelegeti ce am zis. 2) nu aveti capacitatea intelectuala sa intelegeti.

E ridicol pentru om cu pretentiile intelectuale ca ale dvs.

Varianta 3 nu exista pentru ca tot ce am spus acolo are sens. Pentru oricine, nu pentru dvs.
Sper ca am fost mai clar acum.