Sunday, November 8, 2009

Liviu Negoita si SPP atenteaza la viata Presedintelui


Prin bunavointa si relatiile dubioase ale primului ministru desemnat, Liviu Negoita, sediul de campanie al candidatului Traian Basescu a fost stabilit in centrul istoric al Bucurestilor, printre santuri si moloz intr-o cladire care ascunde multe screte . Renovata special, cu mobila noua , cladirea adapostea inaintea inceperii oficiale a campaniei muncitori sarguinciosi , inchisi pe dinauntru , care refuzau sa vorbeasca.
Cladirea din Str. Lipscani Nr.90A este proprietatea firmei Athos Property SRL, ai carei asociati sunt grecul Georgios Sykiotis, domiciliat in Salonic si SC Quinta Strada SRL (5%) si care are ca obiect de activitate "inchirierea si subinchirierea bunurilor imobiliare proprii sau inchiriate". Georgios Sykiotis a fost implicat intr-un mare scandal imobiliar legat de un bloc construit intr-un parc din Capitala, numele sau fiind asociat primarului Sectorului 3, Liviu Negoita, un fruntas al PD-L. In 2008, Negoita a permis firmei Ecosystima a lui Sykiotis, care au cumparat un teren retrocedat, sa ridice un bloc de zece etaje in Parcul Moruzzi, pe care primarul il amenajase anterior, pentru a poza in protector al zonelor verzi. In ciuda protestelor cetatenilor din zona Moruzzi, constructorul a ocupat imediat zona printr-un gard de protectie construit fara autorizatie, dar cu acordul tacit al primarului de atunci al capitalei, care depasea cu mult suprafata prevazuta in planul de constructie. Ce nu stiu multi dintre cei care mesteca acest subiect in ultimile zile este ca , in spatele lui Georgios Sykiotis se afla de fapt alt grec stabilit financiar in Romania post decembrista , omul cu relatii inalte care deschide orice usa si obtine orice fel de aprobare printr-un simplu telefon. El se numeste Zaravinos Konstantinos , patronul firmei Zarco Property, un sacal imobiliar influent care a profitat de sistemul corupt al administratiei de stat romanesti , la toate nivelurile.
Liviu Negoita este arhitectul stabilirii sediului de campanie al candidatului Traian Basescu in imobilul firmei lui Georgios Sykiotis pentru suma de 20 de mii de euro pe luna. Intrand in detalii tehnice pot afirma ca decizia de a folosi aceasta cladire este una inconstienta , pentru ca nu vreau sa fac speculatii sau sa ma gandesc la vreo intentie criminala din partea primarului sectorului 3 cu concursul celor care ar fi trebuit in mod normal sa se preocupe de viata si securitatea Presedintelui Romaniei.
Imobilul din Strada Lipscani Nr. 90 A, a fost construit fara aprobare legala de constructie , folosindu-se doar o aprobare care se elibereaza in cazul restaurarii cladirilor de patrimoniu .In baza acestei aprobari, firma lui Georgios Sykiotis, a demolat total imobilul initial , motivand ca nu a rezistat la lucrarile de reabilitare si s-a prabusit de la sine. Proiectul a fost blocat de Inspectoratul de Stat ptr. Constructii pentru o perioada de un an, dupa care activitatea a fost reluata fara problemedupa inscaunarea lui Adriean Videanu la Primaria Bucurestilor.
Ramane insa un mister inca neelucidat, cum se putea prabusi fundatia si subsolurile cladirii , excavate total care a permis apoi ridicarea acestui "smen imobiliar" cu grad de risc maxim. De asemeni atrag atentia asupra unui detaliu din proiectul aprobat , in care apareau golurile pentru ferestre si peretii de compartimentare, substituite cu fatada de sticla si otel.
A fost extinsa ilegal zona construibila prevazuta in proiectul de reabilitare al vechii cladiri depasindu-se cotele stipulate in proiect, muscand practic din spatiul public , vizibil cu ochiul liber sunt treptele. Acest detaliu se poate demonstra prin masuratori GPS. Intrand mai adanc in subteranele acestei afaceri, incepand cu interiorul, observam scarile care fac legatura dintre etaje, sunt construite incalcandu-se flagrant normele se siguranta, ele vibreaza si flambeaza la fiecare pas. In timpul renovarilor pentru deschiderea sediului de campanie au fost adaugati in pripa 2(doi) stalipi de sustinere mascati cu regips. Asta nu inseamna ca rezistenta lor a fost asigurata total si prabusirea este posibila in orice moment. Alte elemente tehnice pe care orice specialist le poate detecta fara efort sunt infiltratiile de apa care provin dintr-un izovor vechi aflat la baza cladirii si erodeaza incet marginea radierului .
Betonul folosit pentru fundatie este de o calitate net inferioara, instalatiile sanitare si electrice executate fara a se tine cont de normele in vigoare, aprobate insa cu bunavointa inspectorilor de stat. Acoperisul cladirii este executat din material lemnos de calitate inferioara , neignifugat , care se poate aprinde oricand de la instalatia electrica improvizata ,incalcandu-se cele mai elementare reguli PSI printre care si lipsa iesirilor si scarilor de pentru situatii de urgenta, hidrantii si usile antiincendiu. Ar fi interesant de aflat daca cladirea in cauza are receptia facute "pe bune".
Ce cantitate de i-responsabilitate i se poate atribui primului ministru desemnat, Liviu Negoita dar si Serviciului de Protectie si Paza insarcinat expres cu paza si securitatea vietii presedintelui Romaniei?
Prostie, neglijenta, banul sau ......?

1 comment :

nicole said...

Portocalii se saboteaza unii pe altii. Nu mai au nevoie de adversari! :D
Lasand gluma, situatia constructiilor in Romania este alarmanta.