Tuesday, November 3, 2009

Sondaj Gallup Poll: Basescu si Antonescu in turul doi

Sondajul Gallup arată că, în cazul în care duminică ar avea loc alegeri parlamentare, pe primul loc s-ar plasa alianța PSD-PC, cu 34%, urmată de PDL-27%, PNL-22%, UDMR-7%, PRM-6% și PNG-3%. Anul trecut în noiembrie, PDL avea în sondaje în jur de 37-38%, ceea ce evidențiază o eroziune de mari proporții, de cca. 10 procente, și fără precedent, am putea spune, în condițiile în care partidele care cîștigă alegerile, în general, își consolidează zestrea electorală în primul an. Mai amintim că, în octombrie, sondajele au plasat pentru prima dată PDL, aflat la cca. 30%, în urma PSD, diferența fiind, după cum se observă, în creștere, în defavoarea partidului lui Emil Boc.

Același sondaj îl plasează pe primul loc, între candidații la președinție, pe Traian Băsescu - 32,5%, urmat de Crin Antonescu și Geoană, la egalitate, cu 21,5%, Sorin Oprescu - 11%, Vadim Tudor - 6% și Becali -5%. În turul doi, Traian Băsescu ar fi învins de doi dintre cei trei posibil adversari, după cum urmează: de Oprescu cu 56-44, de Antonescu cu 54-46, în cazul lui Geoană înregistrîndu-se egalitate deplină 50-50.(Inpolitics)

4 comments :

nicole said...

Ciudata intrebarea cu opinia favorabila sau defavorabila
(in acelasi timp!!!). Eu nu pricep ce vor. Tu ce zici?
Daca ies la vot 80% base e aruncat la gunoi!

Marius Mina said...

Si cu 50% este tot la gunoi

Anonymous said...

Varianta optima - Crin Presedinte! Problema cea mare este ca nu are o masina de vot capabila sa-l sustina in mediul rural.
Traim in Ro si stim cum merg treburile - votul este influentat de factori de presiune (gen "daca nu votati asa, va rad!"), de oportunism ( "mestere, vreau si eu la partid),,,si "economici." In plus, atata vreme cat nu se voteaza electronic, cu evidenta CNP-ului, se poate vota de mai multe ori, sau se pot anula voturi ale contracandidatilor prin aplicarea inca o data a stampilei (evident , numai in sectiile in care observatorii de la celelate partide se lasa convinsi).Nu vreau sa mai amintesc de urna mobila si nici de voturile romanilor din strainatate, care pot fi "ameliorate"...
Intrebarea zilei: cate SMS-uri ar costa mash-ul lui base (ala mare, intins pe patru etaje)?
Q

Anonymous said...

Sondajul pare a fi "comandat de PNL".Nu sunt liberal dar sper ca Antonescu,Geoana sau Oprescu sa devina presedinte. Basescu 28%,Geoana 28%,Antonescu 17%,Oprescu 11%,Kelemen 7%,Vadim 5%,Becali 4%!!! Turul 2 este castigat de Geoana. Masinaria de partid PSDISTA functioneaza .PNL nu prea . campania este dusa doar de Antonescu, care da si semne de oboseala.