Saturday, December 5, 2009

Basescu si Vantu contra Geoana , via Cosmin Gusa


Traian Basescu si Sorin Ovidiu Vantu si-au jucat sansa pe 13 negru, au pus in scena o combinatie care poate fi calificata drept o jonctiune de temperament caustic. Basescu si omul din umbra care i-a asigurat timp de 5 ani vizibilitatea pe sticla aveau nevoie de un "setup" care sa-l mai clatine pe Geoana putin in sondaje. Au actionat ca doua fibre interlope de proasta calitate , gata oricand sa-si vanda si sufletul pentru a-si salva pielea. Pielea ambilor este in pericol daca maine votul romanilor il va vaduvi pe Traian Basescu de imunitatea in spatele careia isi ascunde activitatea infractionala a ultimilor 20 de ani.
Atat el cat si Vantu , detinatorul unei bune parti a arhivelor serviciilor secrete, cu sediul in strada Paris , isi simt amenintata bunastarea si libertatea. Si-au jucat ultima carte dar fara succesul scontat. Romanii au evoluat enorm , 20 de ani de manipulare si intoxicare au contribuit la dezvoltarea unui sistem imunitar care, in mare masura , a inceput sa-si faca efectul.
Exercitiul clasic mafiotic pus la cale de Sorin Ovidu Vantu si Traian Basescu in seara de joi trebuia sa constituie glontul de argint pe care Mircea Geoana trebuia sa-l primeasca intre ochi . Nu si-a atins tinta tinta , electoratul roman, cei care l-au votat pe Antonescu , pe Mircea Geoana si pe ceilalti contracandidati ai lui Basescu , s-a mobilizat in defavoarea celui care dintotdeauna s-a folosit de fraude si bombe ieftine de imagine.Basescu nu a stiut si nici nu va sti vreodata sa piarda onorabil. Rezultatul votului de maine , va demonstra ca "medicamentele" pregatite cu grija in laboratoarele Cotrocenilor , nu isi vor mai face efectul asupra "maselor de manevra" . Rolul determinant in punerea in scena a tradarii lui Geoana, l-a jucat "consilierul" Cosmin Gusa sprijinit de traseista Lavinia Sandru, sotia primarului PDL de la Slatina, infiltrata si ea in tabara candidatului Geoana cu o misiune bine determinata .

Ioska Buble sintetizeaza jocul pus la cale de cei doi sforari cu inteligenta medie, o teorie care reprezinta in amanunt si punctele mele de vedere.

Ce a cautat Geoana la Vantu?

Geoana s-a dus la acesta dupa ce a iesit de la o emisiune TV, dupa ce Vantu l-a sunat de mai multe ori, insistent. Ce i-a zis Vantu ca sa-l momeasca pe candidatul PSD sa il viziteze? Cu atat mai mult cu cat Geoana stia probabil ca e ascultat, inregistrat, fotografiat, iar staff-ul lui de campanie e monitorizat non-stop. I-a promis ca ii va povesti cum l-a sustinut pe Basescu cu bani si cu consultanta la alegerile din 2004? Sau l-a chemat Vantu sa ii ofere sustinere in schimbul Postei si al CEC-ului?

Intalnirea a durat doar o jumatate de ora. In intervalul asta sa îi fi promis Geoana ca îi da lui Vantu tot ce “ii doreste sufletelul”, asa cum zice Basescu? Atunci de ce a iesit Geoana nervos si a plecat in tromba, asa cum relateaza martorii oculari? Si de ce, chiar inaintea dezbaterii, pe site-ul Academiei Catavencu (ziar aflat in proprietatea lui Vantu) au fost postate niste fotografii despre aceasta vizita? Mai mult, in timpul dezbaterii, oamenii din staff-ul lui Basescu aveau pregatite niste materiale pe care sa i le dea acestuia in cazul in care Geoana ar fi negat acea vizita.(vezi foto cu ofiţerul SPP care purta în servietă documentele).Oamenii lui Vantu au cantat dupa partitura lui Basescu


Din acel moment, lucrurile au inceput sa se puna in miscare mecanismul impotriva lui Geoana. Basescu aflase imediat despre intalnirea lui Vantu cu Geoana si l-a sunat imediat pe mogul. De aici, lucrurile au decurs conform planului. Imediat dupa confruntare, in studioul de la Realitatea TV au aparut basescienii trasi pentru o vreme pe linie moarta: Rodica Culcer, Patrasconiu, Rogozanu. Cu o singura treaba: sa il toace marunt pe Geoana, pe tema Vantu. Culmea, mogulul nu s-a suparat deloc ca s-a “devoalat” aceasta intalnire, dimpotriva, a turnat gaz pe foc.

Cum incercat Vantu sa il atraga in capcana pe Geoana

Semne ca totul a fost un plan pus la punct au aparut tot mai des in ultima vreme. Surse din anturajul liderului PSD mi-au marturisit ca, in mai multe randuri, l-au atentionat pe Mircea Geoana ca partenerul de afaceri al lui Vantu, Cozmin Gusa (cel care a lucrat pentru Basescu in 2004) il intoxica cu tot felul de lucruri. De altfel, plantarea lui Gusa in coasta lui Geoana a fost doar o parte a planului lui Vantu, care era astfel la curent cu tot ce se intampla in Kiseleff.

Dezvaluirile facute de Sorin Ovidiu Vantu, care sustine ca are o relatie de prietenie cu Mircea Geoana, nu reprezinta decat o capcana intinsa acestuia din urma. Traian Basescu si-a fixat tinta campaniei recente pe dezvaluirea asa-ziselor relatii existente intre Geoana si mogulul Vantu. Dar declaratiile lui Vantu ne demonstreaza ipocrizia lui Traian Basescu care a avut o relatie privilegiata cu Vantu, dar si cu toti ceilalti moguli.

Cum l-a “convins” Basescu pe Vantu sa il ajute si in actuala campanie

Disperat ca a ramas izolat politic, dupa ce a aparut proiectul Iohannis, Basescu si-a dat seama ca are nevoie de un glont de argint pentru a mai recupera teren. Ca sa fie sigur ca Vantu il asculta, a scos din joben o noua fumigena: presupusa arestare in Indonezia a lui Nicolae Popa, mana cu care Vantu a semnat toate actele legate de FNI (dupa 7 ani in care nu l-a deranjat nimeni) . De fapt, inca de acum patru luni, Basescu l-ar avertizat pe Vantu ca, daca nu se “cuminteste”, o sa pateasca la fel ca Becali.

Vantu, omul lui Basescu

Pana la urma, atacurile verbale ale lui Basescu la adresa lui Vantu din ultima vreme nu au fost decat o perdea de fum care acopere adevarata relatie dintre cei doi. Asa cum se stie ca (si chiar si mogulul a fost obligat sa recunoasca) Vantu l-a sustinut de multa vreme pe Traian Basescu. In campania din 2004, cei doi se intalneau pe ascuns prin parcari la Tancabesti si schimbau masinile sa nu fie vazuti de oamenii lui Nastase. De ce faceau asta daca nu aveau nimic de ascuns? Mai mult, si dupa ce a ajuns presedinte, Traian Basescu s-a intalnit de mai multe ori cu SOV, acesta din urma recunoscand ca l-a ajutat pe Basescu in campanie.

Le-a iesit lui Basescu si lui Vantu manipularea alegatorilor?

Traian Basescu spera ca, manipularea pusa la cale impreuna cu prietenul sau S.O. Vantu il va ajuta sa mai castige putin din diferenta care-l desparte de Mircea Geoana. Insa sondajele arata ca oamenii nu s-au lasat dusi de nas, chiar daca distanta dintre cei doi a mai scazut putin, la 53% pentru Geoana fata de 47% Basescu (sondaj telefonic realizat ieri de Insomar). Oamenii lui Basescu spera insa ca aceasta uriasa manipulare ii va demobiliza pe o parte dintre sustinatorii lui Geoana sa nu mai mearga la vot sau sa nu mai fie la fel de vigilenti, astfel incat portocalii sa poata fura mai usor voturi pentru candidatul lor.

Liderul pagubitilor FNI: ”Cei care cred ca ne mai pot manipula politic se inseala”

Ovidiu Mazilescu, președintele Asociației Păgubiților FNI, declară, în exclusivitate, că arestarea lui Nicolae Popa nu prezintă nici un interes pentru foștii investitori, ”iar cei care cred că ne mai pot obține votul prin manipulări politice se înșeală”.
”Am fost folosiți electoral odată, în 2000, a doua oară nu se va repeta asta”

38 comments :

flavius said...

ziua buna
demonstratia pare ok... dar eu sper ca peste doua zile aceste subiecte sa ramina doar de nivelul tabloidelor...
cele bune!

Nicole said...

Cum...dracu, Doamne iarta-ma, sa-l iei consilier pe Guse? Cat de prostanac poti sa fii? S-au terminat oamenii inteligenti din tara asta? Iti iei consilier o jigodie care tradeaza o data la 2 ani?

Marius Mina said...

Nicole- astia tradeaza cum respira, astfel de moluste trebuie puse in insectar

sandman said...

Nu cumva ieri la TV il arata pe sotul Laviniei Sandru iesind dintr-un post local TV in huiduielile localnicilor enervati ca liderul PSD n-a fost lasat sa intre la dezbatere?

Marius Mina said...

Sandman, asa e , ala era sotul centuristei Sandru

Matilda said...

După cum "combătea" pe la Antena3, n-ai fi zis că Guşă e mercenar politic. Toţi au dosare despre toţi... De-am scăpa odată de aceşti ticăloşi! Mîine seară, desigur .

dramoleta said...

Nu ne lasam manipulati atat de usor. De ce romanii ar contabiliza doar greselile lui Geoana si ale lui Basescu nu? Nu mai cred romanii in casete, vizite si alte tampenii din astea. Ei stiu ca raul cel mare e Basescu.
Daca nu se fura, Geoana iese presedinte.

Marius Mina said...

Matilda, Gusa e o spurcaciune care i-a fost batat pe gat prostului ala si a lucrat intens, astea sunt conservele kaghebiste care se reactiveaza in momente propice. Basescu functioneaza pe acest sistem securistic, e doar unul de-al lor. Maine se va termina cu el si toata sleahta de paraziti infectiosi.

Marius Mina said...

Dramo- sa fure si le va iesi pe nas , gat si urechi.

nicole said...

Acum este important sa iesim la vot pentru Proiectul Johannis.
Oricine poate gresi. Sper ca Geoana si-a invatat lectia.

Anonymous said...

Dl. Gusa, lasa-NE!

Anonymous said...

Nu scapam de ticalosi indiferent de vot!!! Sau nu v-ati prins inca?!?
In tara asta fiecare cu interesele lui! Dar de privatizarea frauduloasa a Petromidia ati uitat? Eu nu sunt nici cu Base nici cu Geoana si nu suport ipocritii care au scris acest articol!!!

contabilul said...

Nici Geoana nu are prea multa minte de a picat in capcana.

Anonymous said...

Ma tot intreb daca nu si Geoana face tot felul de manevre pe la spate.

E normal ca un om in functie ca si Basescu sa poate fi mai usor atacat pe "actiunile" intreprinse de acesta decat un Geoana care e "ipotetic" un presedinte bun.

Sa nu uitati cum l-am condamnat pe Ceausescu din cauza oamenilor de langa el. Ce a facut Ceausescu pentru Romania, PSD -ul a distrus in primi 6 ani de guvernare si presidentie.

Deci sa ma lasti cu porcul ingrasat in ajun ca nu mai tine.

Anonymous said...

too late. am votat deja cu base :) si mai votez de 1000 de ori.

nickos said...

eu am votat un personaj cu personalitate.tinuta,demnitate,sinceritatte,loialitate ...acum voi intelegeti ce doriti!

un roman said...

dl. minea,
tu n-ai iesit la Revolutia din 1989 nici in 21 si nici in 22 Decembrie. Pe tine nu te-au fugarit minierii si nici nu cred ca te-a afectat cumva privatizarea ROMPETROLULUI, PETROMULUI, RAFO Onesti si a multor alte companii de STAT romanesti in mare parte marca Musetescu.
Pe mine toate cele enumerate mai sus ma intereseaza si nu voi uita niciodata ceea ce m-a indemnat sa ies in strada in 1989.
Nu l-am votat pe Basescu din dragoste ci din ura fata de PSD (ex comunisti). Geoana e o simpla marioneta in mana celor care au furat si devalizat tara asta, iar cine nu a inteles asta e pacat ca nu a reusit sa se maturizeze dupa 20 ani, asa cum zicea raposatul Brucan.

Anonymous said...

ce-ai , frate, cu comentariul meu de-l tot stergi??? e chiar asa de bun? - ma flatezi teribil!

eu insumi said...

of doamne. cica nu se lasa romanii manipulati si alte vrajeli. mah daca vreti scrieti mare eu votez cu nu stiu care nu mai inventati povesti. chiar nu aveti ce face altceva? de fapt daca va scrieti un blog e clar c anu aveti o viata si terminati cu mass-urile astea idioate. ai primit bani de la psd pentru pagina asta? daca nu esti fraier. ma bucur ca votezi cu geoana sau cu cine oi vota da macar tine pt tine analistu l;u peste prajit

Marius Mina said...

un roman, am facut revolutie si mineriade cata tot neamu matii de bashiti imbecilizati.
lasati shtourile ca va i-au si familia si mortii la numaratoare, popor de matzochisti.

Anonymous said...

trist dar adevarat tind sa cred ca ai dreptate si eu m-am gandit la asta...dovada rezultatul alegerilor
P.S. nu am inteles de unde atata simpatie la robert turcescu pt traian basescu...voi?!

Marius Mina said...

Turceasca e tot un fel de Udrea

Marius Mina said...

Sandman, nu numai asta, l-au prins si filmat ieri cu autobuzele de votanti

Anonymous said...

Suntem o tara de idioti si de hoti!! Cu parere de rau ne meritam soarta!!
Daca am gandi, tot nu am avea pe cine alege, asa ca ce mai conteaza unde pui stampila. Dupa alegerile astea promit ca nu mai particip in viata mea la altele!!! Oricum ma duc degeaba!

irina said...

fiecare tara are conducatorul pe care si-l merita! jumatate din populatia romaniei are nevoie de certificat de handicapat- pe parte de boli psihice! RIP Romania

Anonymous said...

ROMANIA TREZESTETE

Basescu a facut cel mai mare genocid nu Ceausescu ,,Basescu " Eu nu te omor te fac sa te omori ,, datorita faptului ca romanii nu mai rezista la greutatile pe care le are de zi cu zi .Este acuzat de subminarea economiei de stat si legaturi de terorism . Ce facem romani il lasam sa scape dupa perdeaua presedentiei?

Anonymous said...

Marius Mina said...

Voi restul taceti!

Anonymous said...

si de unde stii ce era in geanta sau ti-ai dat si tu cu parerea ca toti ratatii parca esti comentator ia si lasane si apucate de balet !

Anonymous said...

Cel mai porst POST ever made. Absolut tot ce este scris este o fabricatie a unei minti bolnave obsedate de PSD.

Orice prostovan care se uita la TV ar fi vazut ca in realitate Geoana+iliescu+Vantu+ MUUUUULTI ALTIII sunt mana in mana. Come on, este PE FATA !!!

Trebuie sa fii tampit sa crezi ce scrie in post. Auzi...Vantu sa il momeasca pe Geoana cel viteaza si inteligent dar acesta nu s-a lasat :))

Nu o fi Base curat, dar daca urmaresti cu capul pe umeri Base vs Geoana pe TVR, pana ce si un copil de 12 ani poate sa iti arate cat dezgust si antipatie are Base pentru Vantu...

PE NI BIL....

Anonymous said...

presupuneri si dezinformare dar la greu....

Anonymous said...

patrascu zicea: eu am votat un personaj cu personalitate. tinuta,demnitate,sinceritate,loialitate ..
Eu il intreb: unde il gasisi dom'le pe asta cu atatea calitati?
e din politica romaneasca?
sau era cumva doar o clona de pacalit plebea? plebea aia care gandeste cu capul altora....

Anonymous said...

oare de ce se zbat totii sa ajunga la putere?, de mila noastra?, sau sa le fie lor bine
oare de ce se zbat altii sa ii ajute sa ajunga la putere?, tot de mila noastra?

Anonymous said...

nu sunt pro Basescu, da saa nu uitam ca PSD a fost la putere si a facut ce a vrut cu tara asta, si acum vin acolitii lor sa ne tina lectii de morala

Anonymous said...

?

Anonymous said...

Daca era asa de nevinovat de ce nu a povestit ce sa intamplat.A fost prins cu mata in sac!A inceput sa dea cu stangul in dreptul. Iesea un presedinte de pomana.

Unknown said...

e penibil tot ceea ce se intampla....o sa avem un "retur II" al alegerilor si asta numai din cauza societatii manipulate si indignate.

Crys said...

Am 23 de ani si poate nu ar trebui sa imi permit sa dau un sfat poate unora mai in varsta ca mine dar va spun ca cel mai bine pentru noi este sa ne ducem singuri de grija caci cei ce ne vor conduce tara nu vor aduce niciunul de acasa sa ofere o bucata de paine unui om de pe strada sau o haina la un copil amarat. Sa ii ia dracu pe toti de la toate partidele ca nu ne vor binele deloc , pacat de sangele varsat de tineri si persoanele moarte in decembrie 89. Cea ce se intampla este un plan bine pus la punct de mai mari bankeri si marile puteri statale . Dumnezeu sa ne ajute sa putem sa ne creem si noi o familie si sa nu incetam sa ne aducem aminte ca suntem ROMANIIIIII.

nebunul said...

Cum de nu colaborezi cu d-nul Rossenberg? Am crezut ca este singurul nebun al Tarii Romanesti. Felicitari pentru articol sau blog cum dumnezeu ii spune.