Sunday, December 27, 2009

Crimele comunismului,tabu in Parlamentul European


Multi dintre veteranii atrocititatilor regimului criminal comunist, mai traiesc si azi, fiind considerati de catre conducerea actuala a Rusiei drept "veterani venerabili". Spre deosebire de camarazii lor doctrinari din SS, sau GESTAPO , bolsevicii sunt mandrii de trecutul lor si de tara care le-a permis sa calce in picioare destinele a zeci de milioane de morti din gropile comune ale gulagului comunist. Cu mainile acestor venerabili, regimurile comuniste impuse de cancerul rosu de la Kremlin , au terorizat si ucis zeci si sute de milioane de oameni.Intr-un discurs recent, fostul agent KGB si presedinte al Rusiei, Vladimir Putin denunta disolutia fostei URSS ca pe o catastrofa:"Trebuie sa fie bine inteles ca prabusirea Uniunii Sovietice a fost cea mai mare catastrofa geopolitica a secolului 20". Dar fara sa aiba curajul de a recunoaste ca inaintasii sai au fost pur si simplu criminali cu acte in regula. Pina la emiterea pretentiilor de stat civilizat, Rusia are obligatia morala directa de a investiga real crimele comunismului propovaduit de puterea sovietelor.Insa Rusia cu dezinvoltura si aroganta, continua traseul fostei Uniuni Sovietice,socotind orice atac indreptat impotriva atrocitatilor fostei Uniuni Sovietice ca pe un atac indreptat asupra Rusiei lui Vladimir Putin , pentru ca presedintele in exercitiu nu este decat o marioneta a acestuia. Curentul nationalist propagat in Rusia de astazi este similar cu cel care a facut posibila inaltarea lui Adolf Hitler in Germania anilor '30. Din punct de vedere stiintific si in mare parte doctrinar, comunismul a fost si ramane varianta rosie e national socialismului nazist cu. Pe scurt, nazismul este perfect egal cu comunismul .Insa pina astazi, crimele comunismului raman nepedepsite , Parlametnul European, Curtea Europeana a Drepturilor Omului refuza sa judece astfel de petitii .Sa fie oare simpatiile marxiste ale lui Jose Manuel Baroso de vina , sau doar avantajele pe care socialistul Gerhard Shroeder, fostul cancelar german, le trage din functia de vicepresedinte Gazprom cu sediul la Moscova? Sau ingenucherea liderilor marcanti ai Europei Occidentale la zidul Kremlinului?
Numai astfel se poate explica de ce criminalii sistemului comunist pot intra in istorie ca eroi ai neamului, in timp ce adevaratii eroi sunt azvarliti in gropi comune fara a li se putea afla vreodata urma. Europa refuza deocamdata sa elucideze si sa condamne crimele regimurilor totalitar comuniste, o Europa care tace complice acoperind sub umbrela democratiei ocidentale zeci sau poate sute de milioane de victime, nu este constructia politica pe care ne-am dorit-o. Ea este mai de graba imaginea unei noi uniuni sovietice desenata insa in culori diferite. Dependenta de gazul si petrolul rusesc nu indreptateste Europa Unita sa se uite in alta parte atunci cand intrebari incomode pentru regimul mafiot de la Moscova sunt puse in forurile superioare europene. Atunci cand Legea Lustratiei, initiativa legislativa a PNTCD si PNL , a fost adusa in discutie in Parlamentul European , a fost intampinata cu tacere si refuzuri elegante, geopolitica la care facea referire fostul agent KGB ,Putin demonstreaza fara dubii ca Uniunea Europeana este mult prea slaba pentru a se putea opune tupeului agresiv al Rusiei. Europa acopera in continuare crimele comunismului refuzand cu incapatanare sa puna acest subiect pe masa de lucru. Prin atitudinea lor liderii Uniunii Europene, impusi si nu alesi liber de catre cetatenii uniunii , devin complici la crimele regimului comunist bolsevic.In fapt, disidentul Vladimir Bukovski, recunostea candva ca toata mascarada constructiei Europei Unite nu este decat o forma moderna , mai umana, a fostei URSS.
O europa democratica ar fi trebuit sa asigure dreptul victimelor si al urmasilor acestora a afle adevarul despre cei care le-au mascrat familiile si sistemul care a facut posibile aceste atrocitati.Condamnarea celor vinovati reprezentand reparatiile morale la care sutele de milioane de victime au dreptul.Sperantele ca acest lucru sa devina realitate intr-o europa intesata de fosti colaboratori ai sistemului comunist, este greu de conceput deocamdata. In Europa victimile crimelor comunismului nu si-au gasit pina acum dreptatea ,au fost doar compensate victimile nazismului, un regim egal sau poate chiar mai slab din punct de vedere al numarului victimelor decat regimul comunist.
Atata timp cat statuile si mentalitatile lui Marx si Engels bantuie centrul Europei , sperantele raman scaldate in desertaciune. Pina nu se va clarifica situatia trecutului recent , pina cand crimele nu vor fi scoase la lumina si criminalii condamnati, fie si post mortem, popoarele surogatului de uniune politica supranumit U.E, vor ramane in continuare divizate , riscul imploziei acestei constructii artificiale devenind astazi o certitudine. Va invit in continuare sa vizionati "Povestea sovietelor" , un documentar de prima mana, al regizorului Edvins Snore. Filmul spune povestea regimului sovietic si cum URSS au ajutat Germania nazista la instigarea Holocaustului. Filmul arata documente recent descoperite care atesta acest lucru. Interviurile cu fosti ofiteri de informatii, evidentiaza detalii socante. “The Soviet Story” s-a filmat in mai mult de 2 ani in Rusia, Ucraina, Letonia, Germania, Franta, Regatul Unit si Belgia, iar materialele pentru documentar au fost adunate de autor timp de mai bine de 10 ani. Veti recunoaste probabil in sloganurile propagandei naziste , cateva teme identice cu cele folosite de candidatul Basescu in campania electorala recenta.

3 comments :

Anonymous said...

Protecţia comunismului se face şi la un nivel mai înalt decât UE, şi anume la FIFA, organizaţie modială.
În toamnă a fost prezentată o listă cu simbolurile interzise pe stadioanele de fotbal, cu precădere la Cupa Mondială din Africa de Sud.
Absolut toate însemnele proscrise de FIFA sunt de natură naţionalistă sau socialist-naţionalistă, respectiv embleme şi însemne legate de nazism, de fascism, de organizaţii rasiste sud-africane (doar simbolurile legionare le-au scăpat).
Dar nicăieri nu este menţionat vreun însemn comunist, nu tu seceră şi ciocan, nu tu stea roşie în cinci colţuri, nu tu drapel roşu, spice, roţi dinţate, etc...
Comunismul continuă să fie considerat legitim, onorabil, respectabil chiar!
Nu şi de noi, cei care l-am trăit, evident. Dar, dacă nici Stoljeniţin nu a reuşit să-i convingă, ce ne mai rămâne de făcut? Filme, cărţi, reportaje şi eseuri... Până când, cine ştie, poate-poate!

Marius Mina said...

Toni, toate au "rostul" lor bine stabilit.

Anonymous said...

Alain Besancon remarca aceasta ciudatenie: ca (pe buna dreptate, dealtfel), nazismul este unanim condamnat, in timp ce comunismul-leninismul-stalinismul beneficiaza de o amnistie care seamana mai curand cu amnezia de tip anestezic. Lumea asta e nebuna. Dar unii o vor buna, o vor perfecta, viseaza la perfectiune, necunoscand firea umana.
O sa mai moara multi nevinovati doar pentru unii putini cretini vor dori sa nu lase lumea in pace: o vor dori perfecta...