Tuesday, December 8, 2009

Calin Constantin Anton Popescu Tariceanu


Dupa luni de campanie in care unii au tras mai putin , altii mai deloc, rechinii simt mirosul de sange proaspat si isi arata in public , mascati de zambete profesionale, coltii erodati in opozitie. I-au tras discret frana de mana cu speranta ca-l vor putea sacrifica imediat dupa turul doi . L-au vandut pe 30 de arginti la cursul zilei si au suferit cu siguranta vreo cateva ore dupa anuntarea exit polurilor pentru scurt timp. Frauda instrumentata de aparatul de partid si de stat, le-a renascut speranta flescaita . Victoria de mucava a lui Basescu a starnit in randul rebelilor tacuti pina ieri, reactii in lant si pofta de ciolan a tranzitat rapid intestinele unor liberali cu pedigree , tulburand apele in PNL.
Inca din seara anuntarii exit polurilor turului intai, Calin Popescu Tariceanu si cativa camarazi de nadejde ramasi fideli , au mimat regretele sincere dar nu au uitat sa faca declaratii de presa prin care isi exprimau disponiblitatea pentru dialog cu bordelul din Modrogan.
Astazi, la nici 24 de ore de la consumarea celei mai mari fraude electorale din istoria recenta , acelasi Calin Popescu Tariceanu animat de dreptul libertatii de expresie s-a hotarat sa-si ia soarta in maini si a luat cuvantul in sedinta Biroului Permanent :"M-a sunat Traian Băsescu şi mi-a propus un Guvern PNL-PDL. Ar trebui să luăm în consideraţie acest lucru, e cel mai bine pentru noi să contribuim la guvernarea României".
Antonescu i-a spus lui Tăriceanu că de dimineaţă s-a uitat în oglindă şi încă era preşedintele partidului, prin urmare nu e corect ca un simplul membru al BPC, fie el şi fost preşedinte al partidului, să angajeze PNL în negocieri cu alte partide fără ştiinţa conducerii partidului.
Eu sunt presedintele PNL si eu iau decizii impreuna cu BPC. Nu vreau sa predau partidul lui Traian Băsescu. Daca vrei să predai partidul PD-ului, eşti liber sa te duci tu la PD"
Majoritatea celor prezenti in BPC al PNL au ramas stupefiati de declaratia lui Tariceanu. Sursele participante la BPC au menţionat ca dezbaterea de la aceasta reuniune a fost foarte tensionata . S-au desprins pe final doua curente de opinie: una privind intrarea la guvernare, sustinuta de pofticiosul Tariceanu si liderul PNL Botosani, Florin Turcanu (finul lui Fenechiu). Cealalta formata din nucleul dur: Crin Antonescu, Ludovic Orban, Radu Stroe, Norica Nicolai,Romeo Stavarache si multi altii, care refuza orice colaborare cu Basescu si PDL preferand opozitia . Se pare insa ca si alte personalitati marcante ale PNL ar fi tentati de o relaxare fiscala in plasa intinsa de insecta cotrocenista. Numai ca marul otravit intins de Basescu s-ar putea sa le tulbure definitiv existenta politica. Basescu iubeste tradarea dar ucide cu tenacitate tradatorii imediat dupa atingerea obiectivului. Accesul la guvernare este doar o capcana intinsa PNL ului pentru a-l compromite si distruge definitiv, istoria ultimilor cincisprezece ani a demonstrat ca Traian Basescu practica cu succes canibalismul politic. Cine a intrat in jocul pervers al ielelor portocalii a sfarsit lamentabil. Cine tradeaza azi , tradeaza mereu. Portocala mecanica trebuie lasata sa se satisfaca in poftele guvernarii absolutiste, de una singura, validati-l pe etnotevistul Negoitza si lasati-i sa explodexe pe limba lor in maxim sase luni .
Singura solutie pe care Crin Antonescu o are la dispozitie acum este opozitia radicala, a demonstrat ca poate si are in spatele sau un urias suport care in perioada urmatoare se va multiplica progresiv . Indiferent ce decizie va lua forul de conducere al PNL, Crin Antonescu si Ludovic Orban pot angrena oricand si in orice formula o larga sustinere populara. Ei sunt si vor fi perceputi ca vectori ai opozitiei reale in fata tavalugului neocastrist al lui Traian Basescu, perceput ca un pericol iminent de peste jumatate din electorat.
Jocul de glezne al celor carora nu le-a placut cu Basescu dar ar mai vrea odata , se apropie ca nuanta de cel al lui Radu Vasile si Grupul de la Brasov . Apropos, mai stie cineva ceva de Radu Vasile? Atunci s-a jucat fatal soarta taranistilor.
Daca Dl. Tariceanu isi va continua lambada ambitiilor personale in acelasi ritm, va deveni probabil o copie fidela a lui Marian Milut, impostorul care perfecteaza terenul pentru a topi brandul PNTCD in ciorba de udre a lui Traian Basescu. De ce? Pentru ca liberalii de azi nu mai sunt taranistii din '98. Au si ei defectele lor, evolueaza si invata din cand in cand, din greselile altor
a.

Top-soc: Tariceanu si Dorin Cocos, negocieri politice la ”Aquarium”

Călin Popescu Tăriceanu este atît de încrezător în renașterea alianței DA încît a trecut peste toate resentimentele și a purces la negocieri de taină cu nimeni altul decît soțul Elenei Udrea, ca reprezentant al lui Zeus... (Inpolitics)

5 comments :

Ciucuda said...

Cameraman batut lângă o secţie de votare din Drobeta Turnu Severin !!!
Reporterul si cameramanul au fost loviti si agresati fizic si verbal de catre un individ care este acuzat de catre oameni ca acorda MITA ELECTORALA. Totul s-a petrecut langa o sectie de votare din Turnu Severin: pe http://www.blog.imperiaonline.me

Vania said...

Nu ştiu de ce, nu m-am prea mirat de Tăriceanu...

Matilda said...

Tăriceanu a uitat ce luptă a dus cu PDL în timpul guvernării comune ? Că a trebuit să-i dea afară din guvern ? Dar Traian Stalinescu nu uită şi nu iartă ! Vrea să-şi ia revanşa, în primul rînd distrugînd PNL-ul, apoi toate partidele din opoziţie. Fiecare partid îşi are Tăriceanul său.

Ruxandra-Georgeta Lungu said...

Tariceanu m-a scarbit peste masura. Oricum, nu e nici prima, nici ultima oara.

Marius Mina said...

Ruxandra, sunt convins, nu numai pe tine, s-a compromis definitiv.Un PNL fara Crin Antonescu acum, in aceasta situatie critica, va intra in deriva